Turtips 2.0 nylansering av Happys stigfinnare

Datum:
09 november 2018 22:27

Turtips har funnits på Happyride länge och nu har vi lyft avdelningen ytterligare med massor av nya funktioner. Har du tidigare lagt in ett turtips har du säkert fått ett mail med en förfrågan om att lägga till lite info. Här har ni en kort genomgång av de nya funktionerna.

För dig som användare så innebär de nya kategorierna en snyggare och roligare avdelning för turtips. Det är också lättare att kontrollera kvalitet på turtipsen då vi i framtiden kommer ha ambassadörer för de olika områdena, en stigcyklist som redan kan det mesta och hittar bra som dessutom gillar att sprida sin kunskap. Hur bra turtips kan bli begränsas egentligen bara av vilka turer som läggs upp. Du kan ladda upp filmer till dina GPX-filer och dessutom bilder som är knutna till turtipset med geodata. Här kommer en kort genomgång av alla nya funktioner.

Svårighetsgradering
Alla tre kategorierna, Mountainbike, Landsväg och Utflykt har graderats i fyra steg. Detta för att lättare kunna hitta rätt stig eller välja rätt cykeltur. Kolla in hur vi beskriver våra svårighetsgrader här.

Enkelt att avgöra ungefär hur svår eller jobbig en runda är.

Indelning i MTB/Landsväg/Utflykt
För att du ska veta vilken cykel och vilka kläder du ska välja har vi utöver svårighetsgraderna också delat in turtips i tre kategorier: MTB är all typ av mountainbike och vill man veta mer detaljerat om det är ett pumptrack eller Cykelvasabanan så hittar man det i turtipsets beskrivning. Och nej, vi kommer inte att dela in forumet i samma kategorier.

Turtipsen behöver inte vara dina hemstigar, kör du en bra stig i till exempel Spanien som på bilden, logga det på din GPS och ladda upp!
Geografisk indelning
Nu kan du lätt klicka dig in på det område som du vill cykla i och sen klicka fram den stig som du tycker verkar roligast. Om du inte hittar en stig i det tilltänkta området så kanske det är ännu viktigare att dra dit och cykla, kanske den turen blir den första att läggas upp från området?
Ambassadörer för de geografiska regionerna

Olika områden kommer att få lokala representanter som också kan moderera/godkänna turtips. Tanken är att ambassadörerna för de olika områdena känner till många av stigarna och kanske också redan har lagt in flera. Till att börja med är det redaktionen på Happy som kommer att moderera turtipsen med risk för att inte alltid ha koll på alla områden. Känner du att du kan en hel del stigar i ditt närområde så tveka inte att kontakta oss för att bli ambassadör.

Tips på populära rundor hittar du också under turtips.
Höjdkurvan är kopplad till kartan
Nu kan du följa stigen antingen på kartan eller på höjdkurvan, vid klick på höjdkurvan visas aktuell position på kartan.
Med höjdkurvan kan du följa kartan.
Strava Heatmap
Förutom att kunna välja mellan de vanliga karttyperna så kan du också koppla på Strava Heatmap. Då ser du hur populär en specifik sträcka är baserat på hur många som loggat den på Strava.
Möjlighet att redigera turtips.
Ändra led (punkt för punkt). Putsa (flytta start och mål om man börjat spela in gpx rutten hemifrån).
Ladda upp bilder
Lägg till bilder till ett turtips och placera bilderna på kartan, bilderna kan fungera som både inspiration och hjälp att hitta rätt. Har man ny mobil så är chansen stor att bilden har gps positioner inbyggt.
Ladda upp bilder som både kan vara inspirerande och informativa.
Ladda upp filmer
När var och varannan cyklist rullar runt med hjälmkamera så var det givet att kunna lägga till en film till sitt turtips. Det kan vara en kort film eller hela rundan, det bestämmer du. Turtipset i Ramundberget är ett exempel där du hittar en film. Det kommer också gå att bädda in turtips i foruminlägg och artiklar.

Länkar från profilsidan
Nu kan du direkt från din profil länka till turtips.
En av de fyra knapparna under din profil leder numera till turtips.
Besöka den nya turtipsavdelningen.
Ta del av Happyrides nyhetsbrev med spännande nyheter!

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.

Senaste kommentarer

johan44 2020-09-08

Ok! Nej, om turen inte är uppdaterad syns inget datum. Men tack för svar, då vet jag hur det funkar.

WSMC 2020-09-07

Om du går in på en tur och sedan klickar på Visa Turtips så ser man av vem den är inskickad och när den senast är uppdaterad. Det borde väl oftast vara samma som när den är postad första gången kan jag tycka.

johan44 2020-09-07

Datering. Går det att se när turer är uppladdade på nåt sätt? Tänker att det skulle vara en enkel funktion...

Fjärdebrunn 2018-11-14

Känns som mycket överlapp Trailforks/Turtips.

olle/frost 2018-11-13

Tanke att länka ihop med Trailforks? Över 8500 stigar och närmare 500 rutter i Sverige, så mycket jobb redan gjort :). Tänker att kunna länka till stigar och rutter på TF, kunna visa och bädda in från TF, o.s.v. Och ni som lagt upp på Happy, läggg gä...

Sampan 2018-11-13

Någon form av filterfunktion vore perfekt. Klickbox för kategorier, rullista för land, område och stad, reglage för min och maxlängd på turen. Jag har ingen aning om hur komplicerat detta är att implementera men om det går vore det perfekt, särski...

ejma 2018-11-13

Jag tycker att checkboxar på högsta nivån för MTB, LVG, Grus skulle hjälpa mycket. Nu är det många klick bort för att i huvudtaget komma ner på kommunnivå och se spåren. Ju enklare sökprocess desto bättre.

JohanA 2018-11-13

Bra förslag! Nej någon sådan funktion finns inte (ännu...). Hur skulle man vilja söka på kategorierna? ett alternativ under lager-knappen (likt strava) där man kan slå på/av olika kategorier?

Sampan 2018-11-13

Bra jobbat. Dock saknar jag att kunna söka på de olika kategorierna. Om jag är ute efter en landsvägsrunda så skulle det underlätta om jag bara såg dessa. Om jag missat att den funktionen finns ber jag om ursäkt.

Spacekitty 2018-11-12

Bara tillåtet med fikastopp för rundor som tar mer än fyra timmar.