Billingeracet 2019 34km

Blå Mountainbike | 33,7 km | Västra Götalands län - Skövde

Det karaktäristiska platåberget Billingen ligger alldeles i kanten av staden Skövde. Berget och dess omgivningar är ett populärt och välbesökt fritidsparadis med cykel- och skidspår, slalombacke, bad och fiskesjöar. Ett perfekt område för ett utmanande MTB-lopp. På toppen av berget ligger hotellet Billingehus och tävlingscentrum för Billingeracet.

Öglundaloopen är den första loopen på 2019 års Billingerace bana. Starten är belägen nere vid Arena Skövde. Efter starten väntar N.Bergvägen upp till Alphyddevägen, ett perfekt tillfälle att skaffa sig en bra position innan Caterpillarbacken. På toppen av Caterpillarbacken väntar bergspriset. Banan går sedan via Billingedepån, ut på stigarna ned mot Banvallen. Stigarna är en blandning av rotiga singletracks och motionsspår.

I backen ned mot den gamla ”Axvallabanan” finns det all anledning att ta det lite lugnt. Punkteringsrisken är mycket stor. Väl nere på banvallen väntar klungkörning i ett högt tempo, ned till Ljungstorp. I Ljungstorp finns den första depån och även en teknisk zon. Banvallen fortsätter ytterligare någon kilometer innan de grymma Öglundastigarna tar vid. Till årets race är Hallanvägen tillbaka igen och i slutet av den finns en delning där de som kör 34km rakt fram, för att få en snällare bana. Övriga rekommenderas att ta det lugnt nedför berget mot Öglunda. Här finns det en hel del stenar, som gör punkteringsrisken stor. När man har kört ytterligare någon kilometer kommer man fram till loppets andra depå och kan avnjuta förfriskningar samtidigt som man tittar ut över slätten från Billingens västra sida. Efter de härliga stigarna väntar Öglundabacken. En riktig utmaning också för Eliten. Det gäller att ha bra ben om någon tänker rycka ifrån redan här.

Via Sjömossen och asfalten på Lerdalavägen väntar sedan de avslutande stigarna in mot Billingedepån. Billingedepån, som är loppets tredje, är belägen framför Hagenstugan och här serveras också ett fullt sortiment. Depån passeras av både Korta och Långa Billingeracet och även här finns teknisk zon. Från Billingedepån är det ca 1 km till delningen mellan Korta och Långa Billingeracet. Delningen är numera bakom speakertornet. Här går de Korta banorna i mål och Långa fortsätter ut på Rydsloopen,

Markering: Endast pilad under tävlingsdagen!
Insänd av: Anders L, senast uppdaterad 2019-05-05 17:51

Ladda upp foton Ladda upp video

Längd: 33,7 km
Starthöjd: 147 m
Målhöjd: 289 m
Högsta punkt: 310 m
Lägsta punkt: 147 m
Höjdstigning: 518 m
Höjdförlust: -377 m
Ladda ner: GPX

Forumkod Bädda in kod (HTML)

Senaste kommentarerna

Bli först att kommentera detta turtips genom att skapa en ny forumtråd.
Skapa forumtråd