NENDAZ - Tracouet

Blå Mountainbike | 24,9 km | Valais - Nendaz
I Nendaz hittar du 200 kilometer markerade mountainbike-leder varav två av dessa är speciellt framtagna för att vara familjevänliga vilket gör att Nendaz har en bred målgrupp och kan utmana såväl erfarna cyklister som barnfamiljen. Tracouet är en vacker led med utsikt över de Schweiziska alperna som du beräknas cykla på fyra timmar.

Utgå från sportbutiken i Haute-Nendaz och följ MTB-lederna 132 och 133 och därefter kommer leden att ta dig upp till Tracouet via La Péroua, Les Crêtaux, La Dzora, Prarion och Balavoux. Därefter tar du dig ned genom Sofleu tillbaka till La Péroua och slutligen Haute Nendaz.

Tracouet är tekniskt sett en relativt enkel MTB-led på 24,8 kilometer som omfattar en stigning på nästan 900 meter vilket gör det till en fysiskt krävande utmaning. Men dina ansträngningar är mödan värd och belönas med storslagna landskap och en vacker natur, bland annat bestående av den 250 år gamla lärkskogen som omger dig under stigningen, denna är som vackrast under hösten med alla färger som årstiden för med sig. När du nått toppen cyklar du sida vid sida med sjön Lac Noir innan det beger sig nedåt. Som högst befinner du dig på 2186 meters höjd över havet när du cyklar Tracouet.

Insänd av: Switzerland Tourism, senast uppdaterad 2019-06-05 16:42

  • Foto: ©Nendaz – Florian Bouvet Fournie.
    Foto: ©Nendaz – Florian Bouvet Fournie
  • Foto: ©Nendaz – Florian Bouvet Fournie.
    Foto: ©Nendaz – Florian Bouvet Fournie
  • Foto: ©Nendaz –Florian Bouvet Fournie.
    Foto: ©Nendaz –Florian Bouvet Fournie
Ladda upp foton Ladda upp video

Längd: 24,9 km
Starthöjd: 1343 m
Målhöjd: 1344 m
Högsta punkt: 2188 m
Lägsta punkt: 1343 m
Höjdstigning: 1323 m
Höjdförlust: -1323 m
Ladda ner: GPX

Forumkod Bädda in kod (HTML)