Vallåsen spänner bygg-musklerna inför öppningen

Datum:
31 mars 2021 18:07

Vallåsen Bike Park siktar på premiär senast den 30 april och några nyheter finns på plats till sommarens säsong. I år görs en satsning på att utöka liftkapaciteteten och det blir även en Drop Zone och en enklare instegsled.

– Vi utökar liftkapaciteten med mer än 50 procent, vilket dels är viktigt i år för att minska risken för köer och dels viktigt för framtiden då vi kan erbjuda mer åkning för fler gäster. Sen har det varit viktigt för oss att ta fram något nytt, både för nybörjare och mer vana åkare. Därför blir det en helt ny Drop Zone och en enklare instegsled, säger Jesper Malmquist, platschef på Vallåsen Bike Park.

BranäsgruppenJesper Malmquist bossar på Vallåsens bike park.

Vallåsens nya Drop Zone kommer att vara belägen vid släpliftens topp i mittendelen av downhillspåret och byggs i tre svårighetsgrader, svart, röd och blå. Med både trähopp, träramper och några större hopp riktar den sig framförallt mot mer erfarna cyklister. Från banan har även två nya dragningar gjorts – en transportled till en blå led och en dragning in i downhillspåret med snabba, täta kurvor, ett stendrop och lite terräng.

BranäsgruppenModern upphängning på stolsliften i Vallåsen a la den i Järvsö satsas det tyvärr inte på.

För gäster som inte har cyklat lika mycket finns flera passande leder sedan tidigare och, där längdspåret ligger på vintern, den nya enklare instegsleden med terrängvågor och lite lättare byggda vallar:
– Vår målsättning är att en hel familj ska kunna njuta av cykling hos oss. Med de här nyheterna breddar vi utbudet ytterligare.

BranäsgruppenESS (Enduro Series Sweden) har gått i Vallåsen, bla 2017.

Gästerna tar sig upp till downhillbanorna via sittlift eller släplift. I år utökas, tack vare fler stolar, kapaciteten på sittliften med 50 procent. Släpliften kommer dessutom att rulla varje helg, vilket ökar den totala liftkapaciteten med 65 procent:
– Den utökade kapaciteten känns extra viktig i år, då vi vill minska risken för köer. Utöver att kapaciteten utökas så följer vi såklart myndigheternas rekommendationer och restriktioner. Vi har till exempel värdar som vägleder gästerna och ser till att de håller avstånd och vi spritar även alla skydd efter användning.

BranäsgruppenEn solig och torr dag är det svårt att slå cykelglädjen i bike park.

Vallåsen Bike Park öppnar senast 30 april och har fram tills dess ett erbjudande på säsongskort för de som tänkta åka mycket. När anläggningen öppnar gör man det med en av Sveriges största cykeluthyrningar. Med 35 nya cyklar har anläggningen 90 hyrcyklar i stallet.

Ta del av Happyrides nyhetsbrev med spännande nyheter!

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.

Senaste kommentarer

yonsson 2021-06-07

fnbHReCIePE Nya spåret "Ing-Marie". Startar och avslutar med Maggan.

Ustzeust 2021-05-04

Nån snubbe som dabbade och ramlade vid lilla droppet på dropzone, någon som vet hur det gick? Såg inte jätteroligt ut

Ustzeust 2021-05-04

Var där i lördags, efter elva så vart det riktigt lång kö till sittliften så jag tog bara ankarliften resten av dagen. Kan det varit 10-15 min till sittliften och 0-3 min till ankarliften?

jonte987 2021-05-04

Ok, låter bra. Förra året var det bra med kö på öppningsdagen men det var påsk och folk ville ut efter tunga 3-4 veckor med restriktioner (welcome to 2021 bitch) och hade valfärdat bland annat från Åre.

Wingqvist 2021-05-04

Det var 760 pers totalt där under hela helgen fick jag reda på nu från platschefen Jesper, uppdaterade artikeln med det också. Jag upplevde på fredagen att det var ingen kö att tala om, det var typ rulla fram och vänta på att några skulle hoppa på oc...

noxin 2021-05-03

Var där i lördags. Kön till liften såg lite lång ut men att de har ankarliften igång+att det är mer kapacitet i sittliften gjorde verkligen nytta. Lederna var riktigt fina med bara slutet på V-line och några berms i Spruffs som var lite sandiga men ...

skier 2021-05-03

Jag var där igår, inte alls mycket folk tyckte jag, kanske 2-3 min kö/varv. Generellt var det fint skick på lederna, ganska lös sand/grus på en del ställen (t ex i maggan) som nog skulle behöva lite regn för att sätta sig. Annars såg det ut som vanl...

jonte987 2021-05-03

Också spänd på att höra hur det såg ut

zinkpasta 2021-05-03

Nån som var där nu i helgen? Hur lång tid står man i kö per varv? (Även procent av totaltid är intressant. :-)

SIE 2021-05-03

Men om du ska åka från Göteborg kan du ju skolka nästan halva fredagen om du vill hänga på låset 16:00 🙂 ”Ok jag kör teamsmöte från 14:00 och framåt, trevlig helg kollegor!”