Skymningsdjur

Gilla2   Kommentera

I veckan hade jag helt otrolig djurtur. Jag cyklade i skymningen ute på Bogesundslandet och inom 30 minuter såg jag vildsvin två gånger och en räv helt nära. Det här är första gången jag möter vildsvin till fots, och att dessutom möta två flockar samma kväll var en stor upplevelse.
Första mötet var en handfull vildsvin jag skrämde upp intill stigen, de sprang upp på en ås och då skogen var nygallrad kunde jag följa dem med blicken ganska länge.
Ungefär tio minuter senare har jag stannat till och studerar kartan när jag anar rörelse i ögonvrån. Jag står blick stilla och ser en räv närma sig. Den kliver ut på stigen cirka tio meter framför mig och först då får den syn på mig. Stackarn blir förstås livrädd och sätter av i full fart.
Tredje mötet är vid en åtelstation där ett gäng vildsvin står och glufsar i sig. De lommar motvilligt iväg när jag kommer, och jag anar att de inte försvinner långt. Mycket riktigt kommer de snart tillbaks och jag hör dem slasfa och grymta förnöjt. Den här gången hinner jag plocka upp kameran och tar mig friheten att störa dem i middagen för att få en bild. Misstänker att de var tillbaks så snart jag åkt.
Samma kväll såg jag svan, hare, en stor rovfågel och massor av rådjur, men de räknas inte i sammanhanget.
Längd: 00:42
Antal visningar: 1 022
Uppladdad av: Aron Profil
Datum: 2021-05-09 18:34
Kategori: Stigcykling/XC/AM

Bädda in
Relaterade videoklipp
Inga träffar.