Sponsrat innehåll från Lundsbrunn Spa & Resort

Vinn 2 platser till Kinnekulle MTB Meet

Datum:
03 maj 2022 08:57

Är du sugen på att upptäcka cyklingen på Kinnekulle i grupp med guide över en helg i höst? Detta samtidigt som du bor bra och äter gott på näraliggande Lundsbrunn Resort & Spa? Då ska du inte missa denna tävling där två platser till eventet Kinnekulle MTB Meet 2022 ligger i potten, totalt värde 7 580 kr. 

Under en hel helg i höst, 23-25 september 2022, arrangeras Kinnekulle MTB Meet. Detta är ett event med afterbike, cykelmässa, goa middagar och inte minst oförglömlig cykling på Kinnekulle och i Lundsbrunn tillsammans med lokal guide. Passa på att vässa dina MTB-skills och samtidigt lära känna nya människor.

Kinnekulle MTB MeetGrupperna delas in efter nivå, tid för rullande mobilbilder finns givetvis.

Kinnekulle MTB Meet lockar cyklister på olika nivåer i vuxen ålder. Grupperna delas in efter erfarenhet och cykelkunskaper. Det finns alltså plats för allt från inbitna veteraner till nyfikna nybörjare, solocyklare och kompisgäng. Har du ingen egen cykel? Inga problem, det finns att hyra från Lidköpinsgbaserade klassiska butiken Evalds MTB som är medarrangör, priset är 1299 kr för hela helgen och bokas samtidigt som boende och biljett.

Kinnekulle MTB MeetVill lära dig att droppa lite bättre finns chansen under Kinnekulle MTB Meet. Är du redan en fena: time to flex your skills!

Priset i tävlingen är alltså 2 platser till Kinnekulle MTB Meet 2022, som är värt 3790 kr/person. Detta ingår:

  • Del i dubbelrum Lundsbrunn Resort & Spa
  • Exklusivt brandad funktions t-shirt
  • Middagsbuffé fredag-lördag
  • Frukost och lunch lördag & söndag
  • MTB-guidning i lämplig grupp på Kinnekulle
  • AfterBike
  • MTB Mässa

Tävla här

Tävlingen är redan avslutad. Sista tävlingsdag var 2022-05-31

Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Vinnaren har 72 timmar på sig att bekräfta vinsten via angiven e-postadress, annars förbehåller vi oss sig rätten att dra en ny vinnare.

>> 7/6 Vi säger grattis till Patrik i Skattkärr strax utanför Karlstad som vann denna gång! 

Kinnekulle MTB MeetVinn 2 platser till höstens event på Lundsbrunn och Kinnekulle, 23-25 september.

Kinnekulle MTB Meet 2022

Kinnekulle MTB Meet är ett event där du får uppleva Kinnekulle och Lundsbrunn från cykelsadeln under dagtid och njuta av trevligt umgänge under kvällstid. Under dagen leds cyklingen av kunniga guider och du väljer själv en cykelgrupp som passar just ditt tempo.
– Jag tror detta eventet kommer bli storslaget. Kinnekulle har väldigt fina stigar och vi erbjuder duktiga och erfarna guider i kombination med full service. Paketeringen kommer kännas lyxig, förklarar Tommy Evaldsson från evalds.se som är medarrangörer till Kinnekulle MTB Meet.

Kinnekulle MTB MeetVarje grupp har 8-15 deltagare.

Under helgen är det obligatoriskt för alla deltagare att använda hjälm samt ha tillgång till ett reparationskit (finns att köpa på plats) för att laga eventuell punktering ute på leden.

Kinnekulle MTB MeetPå Kinnekulle MTB Meet cyklar du med guide, ingen risk att fara vilse således.

Nedan följer en mer detaljerad dagsplanering kring Kinnekulle MTB Meet:

Fredag

Under fredagen är det incheckning och du får reda på tid och plats där din grupp ska samlas dagen därpå. I övrigt är fredagskvällen till för att lära känna varandra i lugn och ro, äta en stadig middag och lyssna på trubaduren innan det bär av på lördagen.

Kinnekulle MTB MeetTrappa upp dina skills i Kinnekulle.

Lördag

Under lördagen är det dags att upptäcka Lundsbrunn och Kinnekulle. Det finns gott om leder i området, så du behöver inte oroa dig att det ska bli trångt. Cyklingen sker med guide i grupper om 8-15 personer och tillsammans kommer ni upptäcka varför så många MTB-cyklister fattat tycke för detta område. Lunch serveras på någon av restaurangerna i området vilket respektive guide informerar om redan under morgonen. Efter cyklingen så väntar afterbike med öltält, trubadur samt cykelmässa med utställare från Scott, Specialized & Bianchi som visar upp nästa års cyklar (2023). Kvällen avslutas med middag.

Kinnekulle MTB MeetPröva nästa års cyklar på eventet.

Söndag

På söndagen är det fortsatt cyklingsom gäller och då finns det också möjlighet att testa cyklar från lördagens mässa. Cyklingen sker i samma grupper som tidigare och pågår fram till lunch, därefter finns möjlighet till dusch inan det är dags för hemfärd.
– Varje leverantör har med cirka 15 till 20 testcyklar. Det är nytt för i år att köra testeventett i samband med Kinnekulle MTB Meet och jag tror det kommer bli riktigt bra. Testcyklingen på söndagen kommer ske i Lundsbrunn som också har riktigt fina stigar.

Kinnekulle MTB MeetTommy från Evalds MTB i Lidköping nyttjar Kinnekulle som cykellekplats.

Vilken grupp passar?

Alla cyklister som deltar under Kinnekulle MTB Meet välj grupp kategoriserad enligt nedan:

Lätt: Cykling i lättare terräng, stigar och grusvägar. Målsättning är inte att leta efter uppförsbackar. Beräknad aktiv tid är cirka 2 timmar och passet avslutas med lunch. Det finns möjlighet att fortsätta på eftermiddagen och anpassningar efter gruppen görs.

Medel: Cykling i varierad terräng med en del tekniska partier över mindre stenar och rötter. Det förekommer också en del uppförsbackar i denna grupp som är ute i stort sett hela dagen. Beräknad aktiv tid är cirka 3,5 timmar och lunch ingår under dagen.

Avancerad: Cykling i ett högt tempo under en längre tid i alla typer av terräng. Det går relativt snabbt och gruppen är ute hela dagen. Beräknad aktiv tid är cirka 5 timmar och lunch ingår under dagen.

Mer information på mtbmeet.se.

Aron GoochJärnvägen på Kinnekulle bjuder på en stunds ballansövning bland i övrigt frasigt snabba stigar

Cykling på Kinnekulle

Cykling på Kinnekulle är nära naturen oavsett om du cyklar terräng eller landsväg. Här glider du fram genom små byar där det finns gott om caféer och restauranger samt flera vackra kyrkor. Området längs Vänern är vackert och från toppen av Kinnekulle är utsikten fantastiskt.
– Kinnekulle ligger på en höjd och miljön här är fantastisk. Man har en bra överblick över hela Skaraborg med omkringliggande slätter och en utsikt som sträcker sig långt ut över Vänern. Cyklingen är förhållandevis skonsam och passar de allra flesta.

Det finns flera högkvalitativa och omväxlande mountainbike-leder i området med olika längder och svårighetsgrader som omfattar allt från enklare cykelutflykter till krävande stigningar och branta backar.

Kinnekulle MTB MeetStenbrottet i Kinnekulle är stort och mäktigt.

Resa till Lundsbrunn och Kinnekulle

Lundsbrunn ligger mellan Skara och Götene – i hjärtat av Västergötland – någon kilometer från E20. Vägen fram till resorten är tydligt skyltad från både E20 och väg 44 mellan Lidköping och Götene. Från Göteborg tar det cirka en och en halv timme med bil och från Stockholm ca 4 timmar.

Tar du tåget stiger du av i Skövde och tar en buss eller taxi sista biten. Väljer du flyget åker du till Malöga i Trollhättan (ca 45 min bil från oss) eller Landvetter (1,5 tim).

Från Lundsbrunn till Kinnekulle är det 1-2 mil lite beroende på vart man ska, notera att transport från Lundsbrunn till cyklingen på Kinnekulle behöver du lösa själv.

Kinnekulle MTB MeetLundsbrunn ligger 1,5 mil söder om Kinnekulle.

Inspirationsfilm Kinnekulle MTB Meet 2022

Cykling i inboxen

Missa inte det senaste från Happyride, signa upp dig på vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kommer max en gång i veckan.

Senaste kommentarer

Deus 2022-07-23

Om du heter Patrik och bor utanför Karlstad ja! Annars nej!

Höjdskräck 2022-07-23

Var det jag som vann?

zinkpasta 2022-05-25

När har jag vunnit än?

kakan_polen2 2022-05-23

Droppet finns i Lundsbrunn... om jag ser rätt.

Jotunn 2022-05-07

Cyklat en del på Kinnekulle men aldrig hittat droppet på bilden. Var finns det någon stans? Edit: Gissar att det väl är någon stans på högkulle så får väl leta lita bara.