Göteborgsgirot flyttas till 29-30 augusti 2020

Datum:
24 april 2020 13:41

På grund av den nuvarande situationen med Covid-19 flyttas Göteborgsgirot fram till den sista helgen i augusti. De landsvägsloppen (140 km och 70 km) kommer att cyklas lördag 29 och söndag 30 augusti 2020 går MTB-loppet som är 50 km. 

Förutom att datumen skjuts från vanliga maj då man vanligtvis cyklar, kommer det samtidigt ske vissa uppdateringar i själva genomförandet av evenemanget. Det är för att inte för stora grupper av människor ska samlas på ett och samma ställe.

Göteborgsgirot planerar fortfarande för ett normalt antal deltagare, men uppdaterar bansträckningarna, hur man genomför nummerlappsutlämningen etc. Lördagens lopp genomförs med en satellitstart och målgång sker i Skatås. På lördagen går landsvägsloppen Göteborgsgirot 140 km och Stadsgirot 70 km, samt familjeloppet Maxgirot 20 km. Söndagens lopp är mountainbikeloppet som har både start och målgång i Skatås.

Jon Klarström/Happyride

Förra året gick Göteborgsgirot i maj, nu flyttas det till slutet av augusti istället pga covid-19.

Tävlingsklasserna pausas till 2021 och även Barngirot och Trehjulingsloppet får ta en paus i år. De större barnen är däremot varmt välkomna att delta i Maxigirot 20 km.

På frågan varför man inte ställer in skriver Göteborgsgirot så här i pressmeddelandet:  ”Många cykelsugna deltagare får oss att se ljust på förutsättningarna. Ett stort antal cyklister har gett oss positiv återkoppling och uppmuntrar oss att vara flexibla och uthålliga istället för att ställa in. Vi på Göteborgsgirot är trygga med de åtgärder som tagits fram för att skapa ett säkert genomförande, och vi har haft en löpande dialog med Göteborgs stad och berörda myndigheter. De har i sin tur ställt sig positiva till våra förslag. Vi hänvisar också till Folkhälsomyndighetens råd att vara ute och fortsätta motionera.”

Här ser du bilderna från samtliga tre lopp göteborgsgirot 2019:

Happyride är mest sannolikt på plats och fotograferar även denna sommar, notis om det kommer någon vecka före loppet.

Vad gäller andra stora svenska cykellopp i sommar så kika här:

Göteborgsgirot 2020: lördag 29 och söndag 30 augusti

Göteborgsgirot 140 km
Start på Hisingen och målgång i Skatås.
Tävlingsklass ställs in tillsvidare, delvis ändrad bana.
Loppet går lördag 29 augusti.

Stadsgirot 70 km
Start på Hisingen och målgång i Skatås, delvis ändrad bana.
Loppet går lördag 29 augusti.

Maxigirot 20 km (familjelopp)
Start och målgång i Skatås.
Loppet går lördag 29 augusti.

Bra Bil XC MTB 50 km
Start och målgång i Skatås.
Tävlingsklass ställs in tillsvidare, bansträckningen har delvis förändrats.
Går söndag 30 augusti.

Barngirot och Trehjulingsloppet ställs in. Mer info hittar du på Göteborgsgirots webbsida.

Lina Winqgvist

Strax före vätskestationen i Gårdsten fotograferade Happyride landsvägsloppen 140 km och 70 km förra året.

 

Ta del av Happyrides nyhetsbrev med spännande nyheter!

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.

Senaste kommentarer

Erik O 2020-04-24

Blir ju perfekt för att starta upp hösten med en ny smittvåg efter att kroppsvätskor och virus delats vid vätskekontrollerna (y) Kanske inte helt allvarlig, det kanske är helt lugnt med Coronan då, vad vet jag.