Nya Gothenburg Hardline: Sveriges hårigaste linje?

Datum:
08 juni 2020 12:38

Stigcyklisterna kring Göteborg är tämligen aktiva i att leta nya utmaningar. Nu har en liga som kör mycket i området Paradiset, Partille precis utanför Göteborg upptäckt en ny enduro-linje som är både tekniskt krävande och exponerad. Varning för ohälsosamt stort adrenalin påslag. 

Anna Kjällström

E du go eller? Djävulsbranten 666 med  6 meter i 66 graders lutning. Hett så det räcker.

Nya slingan ”Gothenburg Hardline” inleds med en nära nog vertikal brant på 6 meter (1 min 36 sekunder in i filmen nedan) och fortsätter sedan nerför berget i samma anda. Före dess kan man välj att köra ”Gothenburg Hardline Warm Up” som är en medelsvår historia och lämplig för oss dödliga stigcyklister, tillsamman ger de två lederna nära 1,2 kilometer och drygt sjuttio fallhöjdsmeter. Förutom branter och stup ligger ett stort träd som en fin spång (3 min 26 sekunder in i filmen nedan).

Anna Kjällström

Matthias Fallermo är en av dem som med uppmärksamma ögon och varsamt handlag nästlat fram nya slingan ”Gothenburg Hardline”.

Slingan som ligger i området Paradiset i Partille, strax utanför Göteborg, kan kanske vara den mest tekniska slingan i Sverige just nu eller vad säger du som har koll på lite längre sammanhängande branta stigar i Sverige?

Filmen Gothenburg Hardline

Linjen är varsamt framkrattad i naturen för riktigt duktiga, modiga och erfarna cyklister. Är du en av dessa, ska du också ta med dig sällskap om någonting skulle gå snett.

Slingan är alltså uppdelad i två delar på  ’Gothenburg Hardline: Warm Up’ och ’Gothenburg Hardline’. Totalt bjuder den på 74 fallmeter fördelat på 1180 meter. I skrivande stund är det en person som har kört alla features, Matthias på bilderna och i hjälmkamera-filmen,

Ta del av Happyrides nyhetsbrev med spännande nyheter!

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.

Senaste kommentarer

Matthias87 2021-01-21

Hur går det grabbar? Fler som vart och testat på banan? 💪

Tore krok 2020-08-17

Men Men banan var nice

Tore krok 2020-08-17

Första 66° brantens utrull var väl knöligt av allt regn som runnit ner längst med väggen, sen även innan dubbelrullet vid no fall zone så hade trädkanten ramlat av och jorden uppe på var lite kantstött. ja ett räcke hade varit Nice ! Hade tur och fi...

Matthias87 2020-08-17

Den delen är allt lite farlig asså. Tänkte sätta upp något fallskydd där, men blev aldrig av. Platån efter stöket där är ju löst i kanten också, så den skulle man nog fixa på något sätt egentligen.

Matthias87 2020-08-17

Tjena! Vad är det för transitions som regnat bort?

Chralle 2020-08-16

Tja! Mycket av materialet som vi fick med oss hem blev inte riktigt som vi ville då vi hade lite för bråttom just den dagen. Åkte dit 2 veckor senare för att filma igen men då började det spöregna så vi kunde inte få med oss annat än en fotokamera i...

Tore krok 2020-08-16

Handlar inte om att bygga om utan att fixa transitions som regnat bort 👍

EST 2020-08-16

Kolla med byggarna förts sjukt tråkigt när folk bygger om utan lov bara. Hoppas ni fixat banan utan att ramla nästa gång🤘

Tore krok 2020-08-16

Testa banan på hardtail med några kompisar för några veckor sen, va fett svårt och krascha vid no fall zone och ramla ner typ 6-7M 😅 körde när det ösregna dock vilket gjorde allt svårt, men körde inte alla features då det är rätt störda saker i regne...

KOLOSS 2020-08-16

Dom kanske inte har en internetuppkoppling på sjukhuset!