Nya Gothenburg Hardline: Sveriges hårigaste linje?

Datum:
08 juni 2020 12:38

Stigcyklisterna kring Göteborg är tämligen aktiva i att leta nya utmaningar. Nu har en liga som kör mycket i området Paradiset, Partille precis utanför Göteborg upptäckt en ny enduro-linje som är både tekniskt krävande och exponerad. Varning för ohälsosamt stort adrenalin påslag. 

Anna Kjällström

E du go eller? Djävulsbranten 666 med  6 meter i 66 graders lutning. Hett så det räcker.

Nya slingan ”Gothenburg Hardline” inleds med en nära nog vertikal brant på 6 meter (1 min 36 sekunder in i filmen nedan) och fortsätter sedan nerför berget i samma anda. Före dess kan man välj att köra ”Gothenburg Hardline Warm Up” som är en medelsvår historia och lämplig för oss dödliga stigcyklister, tillsamman ger de två lederna nära 1,2 kilometer och drygt sjuttio fallhöjdsmeter. Förutom branter och stup ligger ett stort träd som en fin spång (3 min 26 sekunder in i filmen nedan).

Anna Kjällström

Matthias Fallermo är en av dem som med uppmärksamma ögon och varsamt handlag nästlat fram nya slingan ”Gothenburg Hardline”.

Slingan som ligger i området Paradiset i Partille, strax utanför Göteborg, kan kanske vara den mest tekniska slingan i Sverige just nu eller vad säger du som har koll på lite längre sammanhängande branta stigar i Sverige?

Filmen Gothenburg Hardline

Linjen är varsamt framkrattad i naturen för riktigt duktiga, modiga och erfarna cyklister. Är du en av dessa, ska du också ta med dig sällskap om någonting skulle gå snett.

Slingan är alltså uppdelad i två delar på  ’Gothenburg Hardline: Warm Up’ och ’Gothenburg Hardline’. Totalt bjuder den på 74 fallmeter fördelat på 1180 meter. I skrivande stund är det en person som har kört alla features, Matthias på bilderna och i hjälmkamera-filmen,

Ta del av Happyrides nyhetsbrev med spännande nyheter!

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.

Senaste kommentarer

Brunsberg65 2020-07-04

Vart kul att se banan. Var den nära Floda? Jag är på till hösten :-)

Paco 2020-07-04

Jofa & Henrik8? har ju tävlat mot varandra i bla Åre,Järvsö och utomlands. Nästa rejs borde kanske ta plats på Sveriges baksida.....😉

Matthias87 2020-07-04

Aldrig loggat något när jag kört där tyvärr. Är i Åre över sommaren, annars hade jag kunnat visa runt lite. Hade vart kul om banan levde vidare.

Brunsberg65 2020-07-04

Om du skickar GPS-spåret så kan jag lägga ut den.Jag är admin så det kommer gå fort. :-)

Matthias87 2020-07-04

Aldrig lagt ut den på TF. Någon får nog guida.

Brunsberg65 2020-07-04

Hur hittar man dit? Hittade den inte på Trailforks

Matthias87 2020-07-04

Stämmer inte. Det är några delar byggda i trä som inte går att köra. Men finns många roliga stigar där fortfarande och ett 5-metersdropp med rätt gött gap som går att köra.

stenmark 2020-07-04

Oddride är i ruiner och till största del inte cyklingsbar längre. Träkonstruktionerna har ruttnat för mycket. (om ingen vart där i år eller så och rustat upp?)

Brunsberg65 2020-07-04

Kan man hitta Oddride på TF? Skulle vilja åka dit å kolla