Vallåsen spänner bygg-musklerna inför öppningen

Datum:
31 mars 2021 18:07

Vallåsen Bike Park siktar på premiär senast den 30 april och några nyheter finns på plats till sommarens säsong. I år görs en satsning på att utöka liftkapaciteteten och det blir även en Drop Zone och en enklare instegsled.

– Vi utökar liftkapaciteten med mer än 50 procent, vilket dels är viktigt i år för att minska risken för köer och dels viktigt för framtiden då vi kan erbjuda mer åkning för fler gäster. Sen har det varit viktigt för oss att ta fram något nytt, både för nybörjare och mer vana åkare. Därför blir det en helt ny Drop Zone och en enklare instegsled, säger Jesper Malmquist, platschef på Vallåsen Bike Park.

BranäsgruppenJesper Malmquist bossar på Vallåsens bike park.

Vallåsens nya Drop Zone kommer att vara belägen vid släpliftens topp i mittendelen av downhillspåret och byggs i tre svårighetsgrader, svart, röd och blå. Med både trähopp, träramper och några större hopp riktar den sig framförallt mot mer erfarna cyklister. Från banan har även två nya dragningar gjorts – en transportled till en blå led och en dragning in i downhillspåret med snabba, täta kurvor, ett stendrop och lite terräng.

BranäsgruppenModern upphängning på stolsliften i Vallåsen a la den i Järvsö satsas det tyvärr inte på.

För gäster som inte har cyklat lika mycket finns flera passande leder sedan tidigare och, där längdspåret ligger på vintern, den nya enklare instegsleden med terrängvågor och lite lättare byggda vallar:
– Vår målsättning är att en hel familj ska kunna njuta av cykling hos oss. Med de här nyheterna breddar vi utbudet ytterligare.

BranäsgruppenESS (Enduro Series Sweden) har gått i Vallåsen, bla 2017.

Gästerna tar sig upp till downhillbanorna via sittlift eller släplift. I år utökas, tack vare fler stolar, kapaciteten på sittliften med 50 procent. Släpliften kommer dessutom att rulla varje helg, vilket ökar den totala liftkapaciteten med 65 procent:
– Den utökade kapaciteten känns extra viktig i år, då vi vill minska risken för köer. Utöver att kapaciteten utökas så följer vi såklart myndigheternas rekommendationer och restriktioner. Vi har till exempel värdar som vägleder gästerna och ser till att de håller avstånd och vi spritar även alla skydd efter användning.

BranäsgruppenEn solig och torr dag är det svårt att slå cykelglädjen i bike park.

Vallåsen Bike Park öppnar senast 30 april och har fram tills dess ett erbjudande på säsongskort för de som tänkta åka mycket. När anläggningen öppnar gör man det med en av Sveriges största cykeluthyrningar. Med 35 nya cyklar har anläggningen 90 hyrcyklar i stallet.

Ta del av Happyrides nyhetsbrev med spännande nyheter!

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.

Senaste kommentarer

mjarlson 2021-04-07

En dag med konstant sittliftande hinner man ändå bli rätt trött och mätt på. Konsten är att snacka i liften, inte överallt annars. Har man mer energi kan man alltid cykla upp efter dom stänger liften :) Har haft säsongskort sen dom tog sittliften i ...

Wingqvist 2021-04-06

@Grogu Branäsgruppen (Branäs, Kungsberget, Vallåsen, Ulricehamn, Storstenshöjden) omsatte drygt 400 miljoner 2019. Självklart finns massa saker för dem att prioritera! Bike parken i Vallåsen är så klart inte den stora grejen, utan Kungsberget och Br...

jonte987 2021-04-06

Är det ingen kö tycker jag tiden är helt ok. Behöver vila i vilket fall. Det är kön de försöker fixa nu och det är väl värt ett försök.

yonsson 2021-04-06

Nu är det ju 1; ”Vårt” Whistler och 2; inte gratis, utan något man betalar för. Jag har bara varit i Vallåsen 2ggr. Gillar utförsåkandet skarpt, men liften tar lite död på nöjet. Det är väl ingen hemlighet? De ständiga stoppen lär ju vara frustrera...

Raggamuffin 2021-04-06

Själv tar jag inte heller den sen de byggde om där uppe, också för tung så cykeln går inte fritt om jag sitter på sidan. Men på går bra sen glider jag in i mitten.

jonte987 2021-04-06

Jo det går ju men jag har gett upp att plocka av den själv när jag åker ensam. Jag är för tung och jag sätter liften i pelaren när jag stiger av. Kan inte komma på nåt sätt att gå av mjukare. EDIT. Kanske borde testa att åka till vänster när jag är ...

Raggamuffin 2021-04-06

Nu har jag några hundra åk och tar väl det med ro men. På höger sida, håll i styret med vänstern och luta den lite utåt, när liften kommer ta emot med höger och sätt dig, under tiden rumpan åker neråt hinner pinnen förbi sadeln som man greppar med h...

Grogu 2021-04-06

Mycket negativitet och klagomål här innan de ens öppnat.. Det är inte Åre eller Whistler, de gör de bästa de kan med de förutsättningar de har. Är bara glad att det finns en bra park i sydvästra Sverige och att de satsar lite där de kan!

jonte987 2021-04-06

ja, man måste nog plocka av den först. Sen snabbt åt sidan. Det är väl det man ser oftast - att liften kommer ikapp och klämmer cykeln

maRRtin 2021-04-06

Så är det ju så klart! Tänkte inte på det. Ja allstå, nu var det ingen checklista på tre punkter utan mer en konstaterad outfit, tyckte det saknades något för att uppfylla kraven för utförsåkning.