Sponsrat innehåll från This is Åre

3 av Åres bästa sidor på sommaren

Datum:
15 juni 2020 14:42

Oavsett om du siktar på att åka downhill på Skutan, köra lättrullad XC i Björnen eller ge dig ut på egna cykeläventyr på stigarna i Åres omnejd hittar du boenden med det där lilla extra hos This is Åre. Vi listar 3 av Åres bästa cykelstigar och sköna boenden att pusta ut i. 

Hos ”This is Åre” kan du boka den sjudande jämtländska byns bästa boende samt aktiviteter för en rolig cykelupplevelse i Sveriges fjällvärld. Årefjällen erbjuder varierad cykling i Sverige för den som vill cykla i terrängen. Nordens bästa bike park, fantastiska naturliga stigar i fjällterräng och för den som främst vill ha mer tillrättalagd stigcykling finns Åre Björnen XC Arena som växer varje år med nya leder.

This is ÅreÅre har cykling för olika nivåer och smaker.

För dig som inte har en egen cykel så kan du hyra downhill, stig- och XC-cyklar genom This is Åre. Om du har vänner, fru, man eller barn som inte har cyklat så mycket tidigare så kan det vara en bra idé att boka en cykelguide. This is Åre samarbetar med Åreguiderna, Åre Skidsport, Åre Bikes och Puls Camp Åre som har peppade, snälla och kompetenta guider.

1. STORSLAGEN CYKLING I ÅRE: Easy rider, Åre bike park

Även om stigcykling i Hellas utanför Stockholm, eller i Änggårdsbergen i Göteborg är hett som Sahara så är det något helt annat att kunna åka riktigt bra och rolig downhill i ståtlig fjällmiljö.

Niclas Vestefjell/This is ÅreFem kilomter glädjerus nedför Skutans kanske bästa led, blåa ”Easy Rider”.

Åre har Skandinaviens största Bike Park med 50 kilometer fördelat på 35 leder och glädjerusiga och mjöksyremättande 853 fallhöjdsmeter som mest. Lederna finns i varienda svårighetsgrad, där 7 gröna är för nybörjare, och sedan kan man bygga på med 9 blåa, 10 röda och 9 svarta leder

Åre Bike Park/SkistarÅre har Skandinaviens största bike park, med leder för all olika nivåer från nybörjare och barn till fullblodsproffs.

Kronjuvelen på Åreskutan sommartid är enligt många den fem kilomer långa blåa leden Easy Rider. Det är 5 004 meters ren cykelnjutning genom Åres magnifika högzon, från Kabinbanans toppstation hela vägen ner till Hummeln. En bred, maskingrävd led som är något av det bästa Skandinavien har att erbjuda vad gäller maskinbyggda flytstigar, mängder av velodromer och ett ren magi för både nyblivna och erfarna cyklister.

Boenden Åre By med gångavstånd till bike parken

 • Villan Thomassons Gård mitt i Åre by med bike in- bike out till det mesta ex. liftarna Kabinbanan, VM6:an och Wordcupliften som är huvudliftarna. Granne med cykeluthyrningen Åre Bikes och ca 300 m. till Åre stationshus med affärer, m.m. Här finns 12 bäddar på sex dubbelrum, stora sällskapsutrymmen och bastuavdelning. Även varmt cykelförråd i källaren med skotork och en vattenslang på gården för att rengöra cyklarna.
This is ÅreThommassons Gård Åre mitt i byn, rullavstånd till Nordens bästa bike park.
 • Hörnlägenheten Sahlinsväg 18B precis nedanför Åre torg med Bergbanan, cykeluthyrningarna, cykeltvätten och pumptracken. Ca 300 m. till Åre stationshus med affärer och kollektivtrafiken. Perfekt boende mitt i byn med 6 bäddar, bastu och tvättmaskin med torkskåp. Förråd finns precis utanför dörren.
This is ÅreLägenhet mitt i byn, yes please!
 • Etagelägenheten Nya Lundsgården 703 med bike in- bike out till liften VM8:an där bl.a. blåa ”Getrappet” och röda leden ”Bräckebäcksleden” går utanför. Här finns 8 bäddar, stor soffa kring braskaminen och balkong med vy över Renfjället. Bastu på övervåningen och tvättmaskin med torktumlare på nedervåningen. Hallen har praktisk förvaring med torkskåp och pjäxtork. Även förråd på huvudingången.
This is ÅreNya Lundsgården.

2. LÄTTRULLAD CYKLING: Kopparn och Mineralen, Åre Björnen XC Arena (5 km)

Niclas Vestefjell/This is ÅreXC-lederna i Björnen blir fler och fler, allra bäst är Kopparn och Mineralen.

Mineralen och Kopparn är två leder som sitter ihop och totalt ger en skön loop på fem kilometer. Det är maskingrävd cykelled som är relativt bred och flack med få rötter och stenar. Passar med andra ord de flesta cyklister och barn och vuxna kommer att få riktigt rolig cykling tillsammans.

Åre Björnen XC ArenaSpirande stigcenter i Björnen, Åre.

Boenden nära Åre Björnen XC Arena

 • Etagelägenheten Björnbergshyllan 9B med 6+2 bäddar och mindre Björnbergshyllan 9A med 4 bäddar. Här går blåa XC- leden Mineralen precis utanför dörren. Båda lägenheterna har en stor altan med ingång där cyklarna också kan rullas in. Finns även tvättmaskin och torkskåp. 9B har även en utomhusjacuzzi på altanen.
This is ÅreBjörnbergsgyllan 9B, jacuzzi på altanen ingår. Bike in- bike ut till Björnen XC Arena.
 • Nybyggda etagelägenheterna Sadelhöjden 16A med 8 bäddar och grannlägenheten Sadelhöjden 18A med 6+2 bäddar. Ligger med bike in- bike out till blåa XC- leden Mineralen och XC- arenan. Båda har altan där man kan rulla in cykeln, bastu och tvättmaskin med torkskåp.
This is ÅreSadelhöjdens två lägenhenter har bike in bike out till lederna i Björnen XC Arena.
 • Stora etagelägenheten Hällfjällsvägen 5C med 8 bäddar. Ligger precis nedanför blåa XC-lederna Mineralen och Kopparn. Vardagsrum med högt i tak, braskamin vid de stora fönsterna med vy över Renfjället att slappa vid efter en dag på cykeln. Även en stor bastu med gott om utrymme. Även tvättmaskin och torktumlare finns här. Förråd att förvara cykeln finns på markplan.
This is ÅreHällfjällsvägen 5C strax utanför lederna i Björnen.

3. FRIDFULL FJÄLLCYKLING: Bäverkroken i Vallbo 11,4 km

Har du lite mer tid för att cykla i Åre och känner att du vill se mer än Åre Bike park på Skutan och XC Arenan i Björnen kan en mysig avstickare till obanad terräng vara något extra.

Niclas Vestefjell/This is ÅreÅre har downhill i toppklass på Skutan och spirande XC-center i Björnen, dessutom en massa vild och romantiskt vacker natur inpå knuten.

Turen ”Bäverkroken” utgår från Vallbo i Vålådalen, söder om Åre (sväng söderut vid på E14 vid Undersåkter). En fin tur med relativt lätt cykling. Några passager är lite mer tekniska men det mesta av stigcyklingen har skönt flyt. Leden tar dig till Bäverkroken, som är en gammal bosättning. Vill du lära dig mer om det historiska livet på platsen finns bra infotavlor om Sara och Pehrs liv.

Niclas Vestefjell/This is ÅreLite byggd hjälp även på en del av cykellederna utanför Åre.

Mer information om This is Åre:s olika boenden, guider och aktiviteter hittar du på deras webbsida.

Cykling i inboxen

Missa inte det senaste från Happyride, signa upp dig på vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kommer max en gång i veckan.
 • Sponsrade inlägg är en del av Happyrides annonserbjudande. Inläggen är framtagna tillsammans med kommersiella samarbetspartners. Om du har frågor kring sponsrade inlägg, hör av dig till martin@happyride.se
 • Taggar

  , , , ,
 • Kategorier

  Sponsrat

Senaste kommentarer

Inga kommentarer