Buss till Tjeckiens bästa stigar

Datum:
26 januari 2022 13:25

Lilla resebyrån från Göteborg Pathfinder Travels lanserar ett nytt koncept med bussresor tillsammans med Vårgårda Buss. En grupp vandrare” samåker” tillsammans med en grupp MTB-cyklister. Väl på plats i Tjeckien väntar fullspäckade aktivitetsprogram. 

Ett av de minst miljöbelastande sätten att nå kontinenten på är med buss. Det har lilla resebyrån Pathfinder Travels tagit fasta på och lanserar en somrig mtb-resa till Tjeckien där det bjuds på stigcykling. För att få till detta och samtidigt motivera en busstransport, både ekonomiskt och med tanke på CO² utsläppen per person, har de ett upplägg där ett gäng vandrare och ett gäng cyklister, delar på bussresan.

Czech Mtb Holiday /Pathfinder travelsSomrig stigcykling i Tjeckien.

12 cyklister åker tillsammans med 12 vandrare tillsammans från Sverige ned till Tjeckien i början av juli 2022. Bussen kommer sedan att användas på plats, dels för kortare transporter ut till stigssystem, dels för att transportera sig mellan de olika aktivitetsområdena i landet. Resans längd är 8 dagar.

Cyklarna kommer att åka på täckt släp efter bussen, varför det troligen kommer att räcka att vrida styrena.

Pathfinders Nicke Sundström ser förutom miljövinsten flera fördelar med att åka buss:
– Ja, du slipper ju allt strul med incheckning på flyget, vi slipper oroa oss för att bagage och cyklar kommer på villovägar. Vi ska också göra bussresan till en upplevelse, vi ska hålla föredrag, titta på film och se till att bygga gemenskap! Jag tror att vi kommer att få görskoj och att de där 17 timmarna i bussen kommer rulla förbi rätt snabbt. Det är också en utmärkt resa för sällskap eller par med olika aktivitetsintressen. På dagarna göra man sin grej, på kvällen väntar gemensam middag och samkväm.

Czech Mtb Holiday /Pathfinder travelsOff into the Czech summer night.

Och vad för typ av cykling bjuds det på i Tjeckien?
– Vi kommer mestadels att cykla på naturliga stigar och vi kommer att både trampa uppför och rulla nedför. Det är helt enkelt klassisk stigcykling som stundtals är relativt teknisk. Är du van att cykla på stig i skog över stock och sten i Sverige kommer du inte ha några problem att hänga med. En fulldämpad trail eller XC–cykel med hyfsad slaglängd (typ 130 mm -150 mm) kommer fungera bra. Våra lokala samarbetspartners har järnkoll på området och är mycket kompetenta guider. På en grupp om 10-12 personer är det två guider, det innebär att vi kan dela upp gruppen så att alla kan få ut sitt max, avslutar Nicke Sundström.

Cykling i inboxen

Missa inte det senaste från Happyride, signa upp dig på vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kommer max en gång i veckan.

Senaste kommentarer

Cpt01 2022-02-05

När inlägg(#24) görs med "klimatvänlighet"(påhittat modeord från nån reklambyrå) som argument för att resa, samt att artikeln i sig anger det nobla i låg koldioxidtal per person OCH företaget smeker upp sig i brygga över det - då anser jag att det b...

GoranS 2022-02-03

Om du inte njuter av trådar som spårar ur i miljö/klimatsnack så förstår jag inte riktigt poängen med ditt inlägg. Den typen av aspekter har i stort sett inte alls diskuterats i tråden hittills så varför väcka den björn som sover?

Cpt01 2022-02-03

Att haka på klimatångest trenden och hypa sitt företag är nuförtiden oerhört hett. Påhejat av människor som antingen inte vågar argumentera emot(eller helt enkelt inte har har energi eller lust att läsa in sig själva utan litar på "experter) - pga ri...

iMats 2022-01-31

Sådärja, nu bokat! :-) Behöver nog skaffa nya däck innan dess, vad är lämpligt?

C-dale 2022-01-30

Långspång!

jarek996 2022-01-30

Den är BARA för 3 hjulingar :confused:

cubefritzz 2022-01-30

Tack för länken. Trevlig bana. Menar de på allvar i slutet av filmen att den är för 3 hjulingar? :-)

jarek996 2022-01-29

kWTIY3dV8e8 Det är bara en del av banan !

cubefritzz 2022-01-29

Ja men visst skicka på är nyfiken på banan.

jarek996 2022-01-29

Konstig , men kunde inte hitta ! Nåt finns på YOUTUBE , men kan skicka också min åk på den ( om du vill )

KÖP & SÄLJ