Designtävling ska öka skolbarns intresse för cykling

Datum:
02 februari 2019 10:29

Från och med den 1 februari kan alla landets grundskoleelever från förskoleklass och upp t.o.m sjätte klass, tävla om en egendesignad cykel. Tävlingen är ett samarbete mellan Crescent och Skolklassikern som en del att arbetet att inspirera barn till rörelse och bättre hälsa.

I Folkhälsomyndighetens rapport från januari 2019, redovisas att svenska skolelever sitter stilla för mycket, något som har en negativ inverkan på både den fysiska och psykiska hälsan. Endast 14 procent av skolbarnen rör på sig minst en timme varje dag. Skolklassikern är en hälsoaktivitet för alla elever i årskurs F-6 och handlar i grunden om att klassen tillsammans och på hemmaplan ska klara av de sträckor som ingår i de stora och traditionella motionsloppen inom En Svensk Klassiker (Engelbrektsloppet/Vasaloppet, Vätternrundan, Vansbrosimningen och TCS Lidingöloppet). Skolklassikern är uppdelad i åtta olika tävlingsmoment som genomförs fritt men måste redovisade senast den 10 maj 2019.

För att väcka barnens cykelintresse, anordnas nu ett extra tävlingsmoment där eleverna designar en cykel genom att rita utseendet på sin favoritcykel. Vinnaren få ett exemplar av sin egendesignade cykel med utgångspunkt i sitt tävlingsbidrag och får även ta med klasskamraterna till cykelfabriken i Varberg. Eleverna tävlar individuellt och designtävlingen är ett frivilligt extramoment i Skolklassikern. Tävlingen pågår 1 februari – 15 april 2019.

https://skolklassikern.se/tavlingsmoment/designskolan/

 

Ta del av Happyrides nyhetsbrev med spännande nyheter!

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.