Digital cykelträff om stigcykling ikväll

Datum:
16 mars 2022 14:05

Cykelfrämjandet bjuder in till en digital cykelträff om stigcykling. Cykelfrämjandet är en ideell organisation som jobbar med cykling på många olika sätt och har gjort så sedan 30-talet. De har bland annat återkommande ”digitala cykelträffar” där olika ämnen på temat cykling behandlas. Tidigare i år har en träff handlat om cyklingens historia och en om att cykla från Sverige till Kina. Kvällens tema är stigcykling.

Beskrivningen av seminariet: ”Den här digitala cykelträffen viger vi åt alla de som cyklar mountainbike på stigar i skogen. Stigcykling helt enkelt. Vi inleder med historik och filmklipp som visar på bredden av dagens stigcykling – som sagt, det kan faktiskt kan vara en friluftsaktivitet för de allra flesta.”

Cykelfrämjandet arbetar med all typ av cykling, det kan handla om lobbyarbete mot politiker men även olika typer av mer specifika projekt. Ett sådant projekt är Stigcykling för barn och unga med NPF (ADHD, Autism etc) vilket drivs av en man vid namn Stefan Lönngren som kommer att djupdyka i projektet och prata om stigcykling och dess möjliga hälsoeffekter.

CykelfrämjandetHans Stoops är projektledare på Cykelfrämjandet.

Hans Stoops, projektledare på Cykelfrämjandet, kommer att prata om hållbara leder och social hållbarhet. Kanske känner du igen honom från projektet Folk:Hälsa som vi skrivit om tidigare. Hans kommer även att prata allemansrätt och fjällvett. Kanske kan det komma upp andra heta ämnen under frågestunden på slutet? Enligt Cykelfrämjandet ska det tillkomma fler gäster, men det vet vi inte vilka det är än.

När?

Redan ikväll den 16 mars

Tid

19.00 – 21.00

Anmälan till Digital cykelträff: HÄR

Cykling i inboxen

Missa inte det senaste från Happyride, signa upp dig på vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kommer max en gång i veckan.

Senaste kommentarer

Inga kommentarer

KÖP & SÄLJ