Fast as a Bullitt

Datum:
04 september 2015 18:23

DSC_0166

Igår gick ett unikt event av stapeln utanför Köpenhamn. Vid 17-tiden kunde förvånade köpenhamnare se en lång karavan av lastcyklar susa fram genom staden och ut mot landsbygden. Danmark må vara en cykelnation, men denna syn väckte stor uppmärksamhet även hos de cykelvana danskarna. Nyfikna cyklister kunde inte låta bli att fråga vad som var på gång och alla fick de svaret: Det ska sättas hastighetsrekord med lastcykel.

(Av: Jennie Fasth)

Bakom rekordförsöket stod tävlingscyklisten Rasmus Quaade, 25-åringen som inte är någon novis när det kommer till snabba lopp. Tvärtom har han en imponerande tävlingsbakgrund och är regerande dansk mästare i tempodiciplin enkelstart.

DSC_1078

Cykelturen gick ut till Flyvestation i Værløse där många hade samlats för att bevittna rekordförsöket. Mängder av lastcyklar stod uppradade och det rådde ingen tvekan om att arrangören var Larry Vs. Harry. Sällan har så många Bullitt lastcyklar skådats på ett och samma ställe.

DSC_1061

DSC_1088

Stämningen var på topp och det ostadiga vädret gav slutligen med sig för att släppa fram solen lagom till start. Medan Quaade värmde upp, passade Cykelkokken på att förbereda mat och dricka till alla deltagare.

DSC_0126

DSC_0158

Slutligen blev det då dags att ta plats bakom startlinjen. Hastighetsrekordet skulle sättas med en last på 26,2kg, på en 2 km lång sträcka med stående start.

DSC_0092klippt

DSC_0103beskuren2
Efter något som närmast kändes som en evighet kom då äntligen resultatet och Quaade har all rätt att se glad ut. Han kan numera titulera sig som världens snabbaste lastcyklist.

DSC_0202

Även om detta var första försöket någonsin i denna disciplin så blir genomsnittstiden på 2 minuter och 50 sekunder med en snitthastighet på 42,4 km/h tufft att slå.

Kommentera och diskutera på forumet

Ta del av Happyrides nyhetsbrev med spännande nyheter!

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.