Sponsrat innehåll från Visit Flanders

Flandrien Challenge: The Unbelievable Ride [STRAVA]

Datum:
16 november 2020 08:00

Nu kan du utmana dig själv att bli en riktig Flandrien i det digitala och verkliga loppet ”The Unbelievable Ride”. Det som krävs är att du på 72 timmar klarar de 59 Strava-segmenten över flamländska berg, vindlande vägar och kullersten på plats i Belgien. Det unika med Flandrien Challenge är alltså att den förenar den digitala och den fysiska världen – det är en digital utmaning som utförs ”IRL” i Flandern.

Ett historiskt lopp sedan 1913

Cykelloppet Ronde van Vlaanderen, The Tour of Flanders eller De Ronde, är ett klassiskt landsvägsrace som går i Belgien varje vår sedan 1913.

VisitFlandersEn ”Flandrien” är en landsvägscyklist med stil och uthållighet utan dess like.

Förutom uppehåll under Första Världskriget 1915-1918, har det gått av stapeln årligen sedan 1919, så även detta år 2020 dock i oktober istället för i april på grund av covid-19. Klappriga gatstenar, dåligt väder och mördande backar är allesammans viktiga ingredienser i loppet.

VisitFlandersFlandrien Challenge är en digital och fysisk utmaning på Strava som man kör på plats i Belgien.

Vad är nu detta påhitt med ”Flandrien Challenge” på STRAVA och IRL?

Det är en cykelutmaning där den digitala och fysiska världen kolliderar på ett vackert och unikt sätt. Flandrien Challenge består av 59 Strava-segment som ska klaras av inom 72 timmar från att du startar. Segmenten är alltså i Flandern, du cyklar sträckorna på plats i Belgien.

För den dag det blir möjligt att resa igen, finns det all anledning att vända blickarna mot regionen Flandern i norra Belgien – inte minst för hängivna cyklister.

Här har turistrådet VisitFlanders nämligen skapat “den ultimata cykelrutten”, The Flandrien Challenge, bestående av 59 så kallade segment (sträckor) i den populära cykel-appen Strava.

Strava är som bekant en app som låter dig logga din cykling med GPS, anta utmaningar, dela foton från dina aktiviteter och följa vänner.

Här är de 59 Strava-segmentetn i Flandrien Challenge som innehåller några av de kända klättringarna och vägarna i det klassiska loppet Ronde van Vlaanderen.

Utmaningen har inget slutdatum men måste utföras på plats i Flandern och alla segment finns utmarkerade fysiskt längs de flamländska vägarna. Legendariska backar som Oude Kwaremont, Koppenberg och Paterberg är givetvis en del av racet.

VisitFlandersDu som klarar utmaningen får en kullersten med ditt namn ingraverat, denna ställs ut på regionens cykelmuseum i staden Oudenaarde.

Kullersten med ditt namn på

Varje cyklist som lyckas med utmaningen blir en del av legenden och får sitt namn graverat på en kullersten som ställs ut på Wall of Fame på regionens cykelmuseum som heter Centrum Ronde Van Vlaanderen som ligger i staden Oudenaarde i Belgien, östra Flandern och hjärtat av cykelloppet.

.

Tävlingen ligger kvar på Strava

Flandrien challenge The Unbelievable Ride är en ”free route”-challenge på Strava, men det finns tre föreslagna rutter (olika kombinationer av de olika segmenten) som låter dig flåsa och kämpa medan du  upptäcker det flamländska landskapet.

Själva den digitala utmaningen tas inte bort inom en viss tid, utan du kan från och med 16 november anta den när du vill; idag, imorgon, om sex månader, eller under de närmsta åren.

Förbered dig för det riktiga loppet nere i Flandern

Att cykla den verkliga tävlingen nere i Flandern på vårkanten är nog något som många landsvägscyklister drömmer om att göra någon gång i sitt liv.

Du som är intresserad av detta kan göra dig redo för detta med din trainer inomhus, eller ute på de svenska vägarna.

Samtidigt som du pressar dina gränser på hemmaplan, gör du dig reda att komma ner till Flandern i Belgien och delta i Ronde van Vlaanderen eller The Flandrien Challenge, när vi allesammans kan resa säkert igen.

Vem kan delta?

Alla som älskar att cykla och är villiga att acceptera utmaningen på Strava kan vara med. Att cykla alla segment på mindre än 72 timmar kommer att pusha gränserna för även den mest erfarna cyklisten. Men låt inte det stoppa dig: Med träning kan du göra det! En av skönheterna med cykling i Flandern är att du kan uppleva så mycket i ett litet område och rutterna kan anpassas efter dina behov. Flandrien Challenge är integrerat i cyclinginflanders.cc och du ansluter via Strava. Du cyklar på plats i Belgien.

Cykling i inboxen

Missa inte det senaste från Happyride, signa upp dig på vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kommer max en gång i veckan.
  • Sponsrade inlägg är en del av Happyrides annonserbjudande. Inläggen är framtagna tillsammans med kommersiella samarbetspartners. Om du har frågor kring sponsrade inlägg, hör av dig till martin@happyride.se
  • Taggar

    ,
  • Kategorier

    Sponsrat

Senaste kommentarer

nieves 2020-11-20

Jepp alldeles för få i nuläget, egentligen så få att dom lätt får plats i en egen tråd. Nu finns ju Södertäljes Fläsk och löksås t.ex men det vore kul att hitta fler. Skåne runt (600km?) finns väl kvar hos milslukaren? Jag har gjort en på 210km som ...

desmo 2020-11-19

Alltså, jag gillar sådana här utmaningar. Som man kan genomföra på egen hand när det passar, och där det finns ett tydligt mål och en belöning efteråt. Men finns det inget liknande alls på hemmaplan? Brevet-permanenter är det få av. Rapha500 känner ...

nieves 2020-11-18

Dag 1. 74.8km/913hm Dag 2. 189.6km/2392hm Dag 3. 142.2km/2232hm Totalt 406.6km/5537hm En ganska backig 40-milare alltså på max 72h, klart görbar alltså.

forkbeard 2020-11-18

Rutter för de som är intresserade: https://cyclinginflanders.cc/routes Dag 1: https://www.strava.com/routes/2754651654670408382 Dag 2: https://www.strava.com/routes/2754652466466294462 Dag 3: https://www.strava.com/routes/2754653120586583742

nieves 2020-11-17

Hur långt blir det? 3 olika sträckor står det men hur långa och hur ser profilerna ut med höjdmeter mm?