Senaste innehållet av Jon

 1. Jon

  Folk i full proffs team utstyrsel

  Fast sadelhöjden kan man väl få hjälpa till med? Och strumphöjden helst med. ;-)
 2. Jon

  Byta ram från hardtail till helfjädrad. Scott aspect 910

  E du ny på cykelmek så avråder jag dig iaf. att byta ram. Det är många olika standarder och annat som krånglar till det. Det kommer förmodligen att ta lång tid att bygga om. Du kommer att lära dig meka cykel ändå med tiden om du vill det, alltid något som går sönder eller ska servas.
 3. Jon

  Byta ram från hardtail till helfjädrad. Scott aspect 910

  Sälj din hardtail och köp en ny fullsuspension, det sparar dig mycket tid och huvudbry.
 4. Jon

  Bästa hex-nycklar 2020 ?

  Bondhus med kula, både hemma och på jobbet. Självklart lossar man inte med kulsidan.
 5. Jon

  Stigbyggar verktyg

  Såg den här sist jag var på Byggmax. Förstår inte varför jag inte köpte den direkt? https://www.byggmax.se/fyllhammare-p287075?gclid=CjwKCAjw5Ij2BRBdEiwA0Frc9cLMRqaBfIn3X6-FxD0lfmHDTU9rnw0qNglvaSczQ1ZXYoPt-XpWzxoCdoEQAvD_BwE
 6. Jon

  Pulsklocka som cykeldator

  En bit sån här löser fastsättningen på styret.;-)
 7. Jon

  Bygga om gammal CTB/MTB till crosshybrid

  Med risk för att verka dryg: köp en bättre begagnad mtb av nyare modell för skogscyklingen. Det blir både enklare och roligare. Jag gillar också att bygga själv, men det är långt mellan en hybrid från 90-talet och en mtb från nutid. Just sayin.
 8. Jon

  Bygga om gammal CTB/MTB till crosshybrid

  Jag hade satsat på en färdig mtb av lite nyare snitt om du ska "testa tjusningen". Sen kan du bygga en cx/gravel av din hybrid. Då får du två cyklar. win win.
 9. Jon

  [Artikel] Pryltips för nybörjare: 10 måsten för stigcykling

  Ok instämmer inte helt (så klart). Här kommer min lista: 1:Hjälm (borde inte ens behöva vara med på listan) 2:Cykelbyxor, Bibs modell, ej baggy. 3:Pump 4:Multiverktyg (med kedjebrytare) 5:Slang eller annat lagningskit. 6:Kedjelås 7:Bakväxelöra 8:Vätska (i flaska på ram) 9:Cykeltröja, tight...
 10. Jon

  Skåneleden, cykelförbud?

  Det är ingen mördarbacke (enligt de som är från Hallandsåsen). ;-)
 11. Jon

  Byta hjul med olika kassettstorlekar

  Oops just det bromskivorna kan också bli problem. Tack Marr. ;-)
 12. Jon

  Byta hjul med olika kassettstorlekar

  Tja "indexa" menar jag att du troligen får göra vid byte. Alltså skruva på wirejusteringen antingen ner på växeln eller vid reglaget.
 13. Jon

  Byta hjul med olika kassettstorlekar

  Har du tur så sitter kassetterna exakt lika på båda hjulen. Annars får du skruva lite på justeringen vid hjulbyte, inget störra jobb kan jag tycka. Möjligen får du justera H och L-lägena så att det funkar till båda och hoppas att inte kedjan ramlar av. Vill man kan man klart slipa ner...
 14. Jon

  (RR) Bringing back the old days

  Enkelt löst problem. Bygg om din gamla mtb till gravel och köp en ny mtb att använda på stig. Win win, du får två cyklar för en. 😉 Bild på min ombyggda Heavy Tools från mitten på 90-talet. 700c lvg-fälgar, crossbromsar, Sora 2x9. Funkar utmärkt till grusväg.
 15. Jon

  Hjälp, vad ska jag ha för cykelskor?

  Jag har bytt från Spd-sl till Spd på racern. Mtb-skor (med hård sula då såklart) funkar lika bra som lvg-skor tycker jag. Fördelen är att man kan gå i Mtb-skorna, bra om man ska fika eller får haveri och måste gå ”hem”.
Topp
Happyride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer