• [RR] Rock n road trip i vilda västern – del I [Laramie och Breckenridge], del II [Glennwood Springs], del III [Mount Elbert], del 3 1/2 [Lunch loops] & del IV: Telluride & SLUTET

  Av:
  Jackson
  Jag fått hybris och tänker därför skriva ett Happy MTB epos. Exakt hur episkt det blir vet jag inte, men jag är ganska säker på att det blir långt för jag har spetskompetens i ordbajseri och spetsinkompetens i min förståelse av less is more (more är ju more?).

  Det här första inlägget får väl mest ses som ett intro; massa ordbajs och lite action. Det blir mer action sen, jag lovar.

  Hur som, i januari i år städade jag ut min lägga i Umeå och stuvade ned en sjujävla massa grejer i två väskor och ett skidfodral och drog till Laramie, Wyoming. Laramie är en stad i södra Wyoming. Befolkningen uppgår till 30 00 av vilka ungefär hälften är cowboys och hälften är studenter. Oavsett status som student eller cowboy kör dock alla truckar. Jättestora truckar. Jättejättestora och jättejättefina truckar. Min Chevy Tahoe, Larry, som skulle ha varit gigantisk i Umeå, såg ytterst pyttig ut i jämförelse.

  IMG_3295.jpg
  Truck i flerfärg. Varför slutade man göra bilar i flera färger?

  IMG_3310.jpg
  Bil med tumbleweed i bakfickan

  IMG_3251.jpg
  Ännu fler stora bilar

  Den officiella anledningen till att jag åkte över Atlanten var att jag skulle jobba på universitetet där. Min mkt inofficiella och betydligt mer korrekta anledning var att jag villa åka skidor i vilda västern. Men den här RR:n handlar förstås inte om skidåkning, utan om cykling i vilda västern.

  Ja, det är faktiskt vilda västern. Landskapet runt Laramie består till största del av platt prärie som befolkas av diverse vildhästar och antiloper.

  IMG_3023.jpg
  Vildhästar

  IMG_2503.jpg
  Vild polisbil i Centennial, där jag och Marran bodde under vintern.

  IMG_3158.jpg
  Antiloper på stan

  De berg som finns är till största del låga. Eller, de når kanske si sådär en 3500 möh, men å andra sidan börjar de på 3000 möh så fallhöjden blir inte så stor. Det betyder dock inte att det inte går att hitta både cykling utför och uppför som duger ganska så jäkla långt.

  IMG_2174.jpg

  IMG_2200.jpg
  Cykling på Sheep mountain.

  IMG_4398.jpg

  IMG_4372.jpg
  Cykling i Curt Gowdy state park

  För att hitta de riktigt episka åken får man dock åka annorstädes. Så det gjorde jag. Eller, det gjorde vi.

  För jag har ju turen att känna Marran. Han kunde naturligtvis inte hålla sig hemma i Svea när jag befann mig på andra sidan Atlanten i cowboy-land (läs i närheten av rocking Rockies). Först var det bara tänkt att han skulle komma över och skida med mig under våren, men sen kunde han inte hålla sig från att komma tillbaka och cykla lite också. Med sig i bagaget hade han, förutom en gigantisk cykelväska och en jättejättestor getost som luktade värre än mina knäskydd i slutet på säsongen, också Monglo. Fast hon kom bort i bagagehanteringen och dök upp först två veckor senare.

  Faktum är att Monglo nästan inte kom fram alls, för när hon skulle till att landa i Denver var det åska där, så flyget åkte vidare till Colorado Springs. I Colorado Springs var det skogsbrand och i princip alla vägar ut ur stan var avstängda. Dessutom var flygplatsen inte alls lämpad för stora passagerarplan, så flyget som Monglo satt på fick inte lyfta igen. Bummer. Till slut sket personalen i allt och lyfte i alla fall och så fick jag till slut, typ 5 timmar senare än planerat träffa den beryktade Monglo. Det var storartat. Vi firade med att ta ut Lard ass Larry ut på hans längsta road trip hittills.

  IMG_2358.jpg
  Lard ass Larry och hans stolta ägare


  Vårt första mål var Silverthorne. Jag och Marran hade åkt igenom där och trånat efter bergen runt stan när vi var ute på vår vinterturné några månader tidigare. Den gången hade vi inte tid att stanna för mer än en lunch. Den här gången tänkte vi göra slag i saken och cykla hela jävla skiten. Men nähä visade det sig när vi kom fram, det gick inte alls, för allt runt Silverthorne är wilderness, och i wilderness får man inte cykla i UVSA. Jävla skit var ordet sa bull.

  För att minska skitigheten drog vi vidare till Breckenridge för att hitta nåt annat att cykla.

  IMG_2254.jpg
  Totalt oskitigt. Monglo är JÄTTEglad över att åka runt i Larry och campa i Colorado.

  IMG_2261.jpg
  Fortfarande jätteglad. Det är jag och Marran också i mjugg

  Eftersom cykelstigarna i USA i ganska stor utsträckning är väldigt tillrättalagda, och eftersom Marran är marran och därför tycker att saker som exempelvis blockterräng är livets salt, räknade vi direkt bort att cykla på alla stigar som definieras som avsedda för cykling. Istället hittade vi det fina lilla berget Mt Bros på drygt 4000 möh att bestiga. Det slog oss liksom aldrig att jag och Marran hade hängt runt på 2500 möh i flera veckor (i mitt fall i flera månader) och bloddopat oss som satan, medan Monglo just dumpit upp från havsnivå..

  Vi tänkte inte riktigt heller på att man i Colorado bör hålla koll på när åskan drar in för dagen.

  Hm.

  Hur som, vår plan var att cykla och gå uppför de gamla gruvvägarna som går i switchbacks uppför berget, traversera ryggen mot toppen och sedan cykla utför en stig som såg ut att vara väldigt bratt på andra sidan.

  Vi tog oss iväg från vårt camp vid 10-tiden på morgonen och började knata uppför berget vid halv elva.

  IMG_2279.jpg
  Lite mörka moln vid horisonten vid starten, men vem bryr sig om sånt?

  Sen knatade vi, och knatade och knatade.

  IMG_2286.jpg
  Första vilpausen
  IMG_2294.jpg
  Andra vilopausen
  IMG_2312.jpg
  Monglo pushar på. Jag tror att det var ungefär här som hon sa att hon ville dö.

  Vi knatade till dess det började dundra precis överallt runt omkring oss. Och hagla. Precis då insåg vi allihopa att det kanske inte är det absolut bästa stället man kan befinna sig på när det åskar är en 4000 meters topp. Vi funderade på att söka skydd i nån gammal gruva, men beslöt oss för att krypa ned i en skreva istället. Tur, det hade vart jättejättedumt att söka skydd i ett hål gjort av metall. Det tänkte vi inte på. Vi är jättesmarta. Ibland.

  IMG_2302.jpg
  I väntan på bättre tider.

  IMG_2307.jpg
  Jag tränar på att vara grön

  När den värsta åskan dratt förbi fortsatte vi vår klättring.

  IMG_2314.jpg
  Marran tränar på att vara gul.

  Till dess nästa åskoväder drog in. Då bet vi i det sura äpplet, insåg att det vore ganska rejält idiotiskt att försöka nå toppen och sprättade ned samma väg som vi kom upp.

  Gamla gruvvägar kan inte sägas utgöra de mest episka av stigar, men cyklar man tillräckligt snabbt med åskan flåsande i nacken kan de faktiskt ge en adrenalinkick som heter duga ändå. Väl under trädgränsen hittade vi dessutom en stig som var både brant och stenig, så trots att vi inte tog oss till toppen och trots att vi därmed inte fick cykla ned den branta stigen på andra sidan, så var vi ganska nöjda med dagen.

  P1210776.jpg

  Vi var också ganska trötta. Vi firade med en episk solnedgång över bergen och naturligtvis med att äta burgare

  IMG_2351.jpg

  IMG_2347.jpg

  En stor fet eloge till Monglo som avstod från att döda oss för att vi drop upp henne på 4000 meters höjd sisådär andra dagen från ankomst. Sjukt bra jobbat uppför, och grymt jäkla häng utför. Jag kände direkt att detta var början på en wonderful vänskap.

  Dagen efter Mt Bros slappade vi oss runt Colorado trail i närheten av Breckenridge.
  P1210789.jpg

  Det var kul, men inte så mkt mer. Jag vet inte hur Colorado trail ser ut i övrigt, men den delen som går österut från Breckenridge är väldigt slät. Det är jättebra om man vill träna lårmusklerna men inte så mkt WOHOO. Sistbiten ned mot tiger road var dock grymt värd.

  Efter två dagar i Brekkenridge beslöt oss för att dra vidare till Glennwood Springs. Det var ett mkt bra dragande som jag tänkte spamma internätet med en berättelse om i del två av denna episka följetong.

  ________________________________________________________________
  Höns är också djur
  Redigerad 8 gång(er). Senaste ändring 2013-10-12 23:20 av Jackson.

 • Re: [RR] Rock n road trip i vilda västern – del I: Laramie och Brekkenridge

  Av:
  Hasse#7
  Kul och annorlunda RR. Gillar både bild och text! Måste fråga om ni hade igång alla bilar i minst fem men helst 10 minuter innan ni vågade åka? Jag har hört att man måste göra så over there. Åtminstone går det att göra en lång tråd av själva företeelsen vare sig det är sant eller falskt.
 • Re: [RR] Rock n road trip i vilda västern – del I: Laramie och Brekkenridge

  Av:
  sjodell
  Fina bilder och kul läsning!

  Ser framemot fortsättningen.  [Enduro] SBR X, Södertälje, 26 oktober 2013: happymtb.org

 • Re: [RR] Rock n road trip i vilda västern – del I: Laramie och Brekkenridge

  Av:
  lundatok
  <3


 • Re: [RR] Rock n road trip i vilda västern – del I: Laramie och Brekkenridge

  Av:
  theBrand
  Jackson skrev:
  -------------------------------------------------------
  > more är ju more?

  Sannerligen!!
 • Re: [RR] Rock n road trip i vilda västern – del I: Laramie och Breckenridge

  Av:
  PeterA
  I want more!
 • Re: [RR] Rock n road trip i vilda västern – del I: Laramie och Breckenridge

  Av:
  briareus
  Härlig RR !
  Snygga bilder och snyggt skrivet. Väntar på fortsättningen.
 • Re: [RR] Rock n road trip i vilda västern – del I: Laramie och Brekkenridge

  Av:
  JojjeM
  Fantastiskt bra!

  Du råkar inte vara släkt med denna mannen?


  /johan

  Ironi funkar bäst på nätet

 • Re: [RR] Rock n road trip i vilda västern – del I: Laramie och Brekkenridge

  Av:
  Jackson
  JojjeM skrev:
  -------------------------------------------------------

  > Du råkar inte vara släkt med denna mannen?

  Ha ha

  Inte alls otänkbart


  Hasse#7 skrev:
  -------------------------------------------------------

  > Måste fråga om ni hade igång alla bilar i minst
  > fem men helst 10 minuter innan ni vågade åka?

  :) Larry's motor spall så mkt värme att den blev varm på 1 minut även vid minus 20 så vi dumunnade oss faktiskt att rivstarta varje morgon, dare devils som vi är. Jag måste faktiskt medge att jag inte såg så värst mkt av fenomenet i Wyoming och Colorado. Från Monglo som bott i New York New York vet jag ju att det är seden, men i Laramie verkade folk mest fokuserade på att veva ned rutorna så att hunden kunde låta sina öron flaxa i vinden.

  ________________________________________________________________
  Höns är också djur

 • Re: [RR] Rock n road trip i vilda västern – del I: Laramie och Breckenridge

  Av:
  Mathias
  Härlig och kul läsning. Specellt med höstmonsunen piskandes utanför!
 • Re: [RR] Rock n road trip i vilda västern – del I: Laramie och Brekkenridge

  Av:
  Luthman Photography
  grymt!

  ______________________________________________________
  http://www.luthmanphotography.se
  https://instagram.com

 • Re: [RR] Rock n road trip i vilda västern – del I: Laramie och Breckenridge

  Av:
  marran
  Yay!

  ------------------------------------------
  Nytt namn, samma skit!

 • Re: [RR] Rock n road trip i vilda västern – del I: Laramie och Breckenridge

  Av:
  heklamama
  Fantastiskt!

  (Men var är alla rutiga skjortor?)
  :-)

  _____________________________________________________________
  Till slut blir allt bra, är det inte bra så är det inte slut.

 • Re: [RR] Rock n road trip i vilda västern – del I: Laramie och Breckenridge

  Av:
  Jackson
  heklamama skrev:
  -------------------------------------------------------
  > Fantastiskt!
  >
  > (Men var är alla rutiga skjortor?)
  > :-)


  Det är en mkt bra fråga. Jag hade ett mkt uttalat önskemål om skägg och flanell när jag åkte över till ansia havet, men det var nåsåjävulskt dåligt med det. Jag förstår inte alls hur de tänkte där. Marran lyckades visserligen spara ut lite ansiktsbehåring under vistelsen, men min jakt på flanell var förjäves, så jag köpte en egen. En själv är sin bäste dräng tänker jag.

  Edit: Jag har länge även försökt spara ut ansiktsbehåring, men det går sjukt dåligt. Jag vill också ha skägg!

  ________________________________________________________________
  Höns är också djur
  Redigerad 1 gång(er). Senaste ändring 2013-09-16 11:48 av Jackson.

 • Re: [RR] Rock n road trip i vilda västern – del I: Laramie och Breckenridge

  Av:
  schture
  Ser härligt ut!
 • Re: [RR] Rock n road trip i vilda västern – del I: Laramie och Breckenridge

  Av:
  JPL
  Förträffligt!

  .........................................................
  JPL, ett ärkefetto bland alla andra.
  Terapiprojekt höst 2009, Happypedia http://happymtb.org

 • Re: [RR] Rock n road trip i vilda västern – del I: Laramie och Breckenridge

  Av:
  Westman
  Haha, grymt! Jag för övrigt aldrig sett Monglo förekomma på happy utan överskottsenergi och glädje någonsin, tror jag. :)

  Centennial ser ju ut som en filmkuliss. Fattas bara en enögd banjospelande man i enbart snickarbyxor för att idyllen ska vara komplett.

  _____________________________________________________________________
  Göteborgs Stigcyklister Stigvård - http://www.goteborgsstigcyklister.se
  Trailforks Göteborg - https://www.trailforks.com

 • Re: [RR] Rock n road trip i vilda västern – del I: Laramie och Breckenridge

  Av:
  Oskar
  Härligt, jag har alltid haft myskänslor för Laramie!

  6f977c875d215798dc1a2bb9f64a2956.jpg
 • Re: [RR] Rock n road trip i vilda västern – del I: Laramie och Breckenridge

  Av:
  soderblom
  Grym RR!! Två tummar upp!!

  /David
 • Re: [RR] Rock n road trip i vilda västern – del I: Laramie och Breckenridge

  Av:
  Jackson
  Westman skrev:
  -------------------------------------------------------
  > Haha, grymt! Jag för övrigt aldrig sett Monglo
  > förekomma på happy utan överskottsenergi och
  > glädje någonsin, tror jag. :)
  >
  > Centennial ser ju ut som en filmkuliss. Fattas
  > bara en enögd banjospelande man i enbart
  > snickarbyxor för att idyllen ska vara komplett.


  Ha ha, ja, banjo är mkt frekvent förekommande i Centennial, och i Laramie. Faktum är att Jason, vars hus vi hyrde spelar banjo sjukt bra :). Tyvärr har jag inga bra bilder på män i snickarbyxor som spelar banjo, men jag har en cowboy i snickarbyxor som blickar ut från taket på the bear tree på Memorial day. Man får vara gla för det lilla.

  IMG_4152.jpg

  Förövrigt var Monglo full av överskottsenergi så fort vi kom ned under 4000 meters höjd. Som historien kommer att förtälja spenderade hon en ansenlig tid på kryckor under vår road trip. Jag har aldrig sett nån hoppa så fort och så långt på kryplingskryckor förut.

  ________________________________________________________________
  Höns är också djur

 • Re: [RR] Rock n road trip i vilda västern – del I: Laramie och Breckenridge

  Av:
  Jackson
  Oskar skrev:
  -------------------------------------------------------
  > Härligt, jag har alltid haft myskänslor för
  > Laramie!
  >
  >

  Faan, hur många västernfilmer finns det som utspelar sig i Laramie? Coolt! Förövrigt satt Butch Cassidy i fängelse i Laramie. Det är ju också lite mäktigt.

  ________________________________________________________________
  Höns är också djur

 • Re: [RR] Rock n road trip i vilda västern – del I: Laramie och Breckenridge

  Av:
  Peter_K
  Grymt! Ser fram emot fortsättningen.

  _____________________

 • Re: [RR] Rock n road trip i vilda västern – del I: Laramie och Breckenridge

  Av:
  Sigge Star
  Asbra!

  Fortsätt!

  :-)
 • Re: [RR] Rock n road trip i vilda västern – del I: Laramie och Breckenridge

  Av:
  Jerry
  Finemang!

  Härligt första avsnitt i följetongen. Ser fram emot nästa avsnitt.


 • Re: [RR] Rock n road trip i vilda västern – del I: Laramie och Breckenridge

  Av:
  skrotfot
  Tack!
  I Brooklyn finns det mycket skägg och flanell, dock mest cyklandes på fixies.  Hi. I don't care. Thanks.

 • Re: [RR] Rock n road trip i vilda västern – del I: Laramie och Breckenridge

  Av:
  mattel
  jag.vill.också!

  härlig RR. vad är det för något du har mellan knäna när ni äter burgare? med grön kork/cap?

  _______________________________________________
  Get out of my damn way you whippersnappers!!

 • Re: [RR] Rock n road trip i vilda västern – del I: Laramie och Breckenridge

  Av:
  Jackson
  :) det är min bästa vän: vitlökssaltet! Livets nödtorft. Det fick följa med hem till Svea. Men nu är det slut. Ytterst tydligt tecken på att det är dags att åka tebax.

  ________________________________________________________________
  Höns är också djur

 • Re: [RR] Rock n road trip i vilda västern – del I: Laramie och Breckenridge

  Av:
  mattel
  haha.. jag tänkte att det var skallerormsspray eller nåt. :D

  vitlökssalt funkar kanske också.

  _______________________________________________
  Get out of my damn way you whippersnappers!!

 • Re: [RR] Rock n road trip i vilda västern – del I: Laramie och Breckenridge

  Av:
  marran
  Funkar både på skallerorm och vampyrer. Så man är helt sejf liksom

  ------------------------------------------
  Nytt namn, samma skit!

 • Re: [RR] Rock n road trip i vilda västern – del I [Laramie och Breckenridge] & del II: Glennwood Springs

  Av:
  Jackson
  Efter en vår i Laramie har jag dragit vissa viktiga slutsatser om livet på hög höjd: 1) Tro aldrig att det är sommar (eller vinter för den delen). När du tror att det är sommar i maj eller juni (du är ju ändå på samma breddgrad som Rom) kommer allt som oftast en snöstorm som dimper ned så mkt snö att alla vägar ut ur stan stängs i ett par dar.
  Tydligaste tecknet på att du är utomsocknes är (förutom att du har så sjukt färgglada kläder) att du är förvånad över detta (precis som du förvånades över +25 C i januari).

  IMG_3203.jpg
  Maj 2013: -10 i Laramie, +30 C i Umeå.

  2) Det går inte att dricka 1 liter öl om dagen och bevara ryktet och hälsan (vilket straff!). 3) Man vill dricka minst 1 liter mikrobryggd öl om dagen.
  4) När man kommer ned på havsnivå i Svea igen kan man dricka hur mkt öl som helst, men då vill man inte längre köpa amerikansk mikroöl eftersom man vet vad den kostar på ansia Atlanten.

  IMG_3346.jpg

  5) Man vill skjuta sig själv varje gång man går uppför allt som lutar mer än skenbar planmark. Nä fel, första veckan vill man skjuta sig själv med en hagelbössa rakt i ansiktet även när man går på skenbar planmark. Men det blir bättre, efter tre månader vill man bara skjuta sig själv i magen med ett finkalibrigt vapen.

  P1200586.jpg
  Fortfarande skjutglad

  Eller, det var iaf lärdomar som jag trodde att jag hade dragit, för med tanke på att jag och Martin drog upp Monglo på 4000 meters höjd direkt efter ankomst och tältade runt på 3000 möh med temperaturer runt noll på nätterna, kanske jag inte hade lärt mig så mkt ändå…

  Tyvärr orsakade vårt bristande lärdomsdragande mer än bara skammen. Hetsandet uppför berg i hagel och regn gjorde att Monglo’s gamla skada i foten slogs upp och därmed att hon var förpassad till total vila. Alla som känner Monglo vet exakt hur svårt det var för henne att följa den rekommendationen. En dag ska jag skriva en episk hjältedikt över hennes insatser som shuttle-chaufför och hennes skills i att hoppa långt på ett ben.

  För att minimera risken för förvärring av skadan inhandlade vi ett par mkt snyggt stereotypa krypplingskryckor och drog mot mer låglänt terräng: Glennwood Springs.

  IMG_4447.jpg
  Kryckgång

  IMG_4435.jpg
  Den obligatoriska lunchburgaren

  IMG_2365.jpg
  I70 till Glennwood springs

  I Glennwood Springs var det jättevarmt. Först trodde vi också att det var jättefult och bara allmänt hemskt. Allt vi såg var shabbiga och dyra trevåningsmotell, bensinmackar och dallrande luft över interstaten. Lite halvt deliriska av hettochocken panikade vi och körde vi vidare till och förbi Carbondale för att försöka hitta en camping. Det gick åt helvete. Allt var fullt och man fick inte elda nånstans pga risken för skogsbränder.

  När klockan började ticka mot middagsdags och vi svettats ut den sista droppen vätska ur kroppen (efter ett halvår i Larry hade jag fortfarande inte fattat att man kunde sätta på AC:n baki bilen också), var vi halvt desperata efter att hitta nånstans att bo. Så vad kan man göra? Men självklart: Man hittar en lämplig cykelbutik, knatar in och träffar nån som erbjuder en att campa på sin bakgård i en vecka, OCH att guida en på alla tänkbara och otänkbara cykelstigar i området. Vi valde cykelbutiken Ajax i Carbondale och Linden Carlson. Sjukt bra val.

  IMG_4439.jpg
  Marran spanar in vår nya tältplats vid Linden och Danyelle Carlsons koja precis vid floden genom Glennwood.

  Ja, ja, jag lovade ju mer action, jag vet. Jag ska försöka.

  Första dagen tog Linden med oss upp för bergen öster om Glennwood för att cykla Boy scout trail. Det har jag nästan inga bilder från för det gick så jäkla fort att cykla utför. Jag kan dock meddela att stigen först var precis lagom teknisk och brant för att ge den rätta wohoo-känslan och sen blev såinnihelvete läskig när man cyklade på off camber skrå. Kul som satan. Linden firade med att cykla på bakhjulet hela vägen hem till kojan. Marran var mkt imponerad.

  IMG_2388.jpg
  Linden och Marran på Boy scout


  Andra dagen visade Linden oss Hay park i närheten av Carbondale. Vi började med en grym (på så många olika sätt) klättring uppför. Eftersom Linden bara har ”trampa-allt-du-kan-utför” växlar hade han bara en hastighet uppför (och utför) = fortfort. Självklart kunde Marran inte släppa hjul, han är ju ändå han, så de tu försvann i en dimma av svett uppför stigen, medan jag trampade på i myrtakt någonstans långt bakom och önskade att nån kunde komma med det där finkalibriga vapnet och göra slut på mitt lidande.

  Väl uppe på höjd tog jag som vanligt tillbaka allt. Vem behöver dö när man redan är i himlen?

  IMG_2395.jpg

  Stigen utför (och ganska mkt uppför om jag ska rannsaka mitt selektiva minne) gick från slät singletrack över alpängar, till mindre slät stig i aspskog, till teknisk och brant och faan-den-roligaste-stig-jag-nånsin-har-cyklat-stig i blandskog. Jag har nog aldrig kört så fort och så nära att krascha mig bortom allt förstånd varken förr eller senare.

  IMG_2410.jpg

  P1210807.jpg

  P1210802.jpg


  När vi kom ned till hjälte-monglo som väntade med Larry var jag så hög på adrenalin att jag körde rally utför serpentivägen och därmed skrämde alla i bilen halvt från vettet. Jag hävdar fortfarande att jag hade full kontroll. Nästan iaf.


  Den tredje dagen var det midsommar. Vi firade med att köra No-name-trail till No-name-village. Ja, byn heter så. Det är fantastiskt.

  IMG_4491.jpg

  Vi var smarta nog att börja klättringen klockan 1 på eftermiddagen. Då var det väl en sisådär 35 grader varmt. Självklart fanns det nästan ingen skugga. Och vi skulle bara klättra lite drygt 1000 höjd. Prima liv. Klättringen upp går dock på en grusväg, så det gick faktiskt förvånansvärt smärtfritt (jag ville bara dö en bråkdel av tiden).

  P1210810.jpg
  Transfer trail, a.k.a vägen till no namne trail

  IMG_2438.jpg
  Här under brinner det hela tiden. En gruva började brinna i Rifle för några år sen. Nu brinner det hela vägen mellan Rifle och Steamboat. Förra året fjuttade hettan i marken eld på träden ovanför just här. Det ser jättekonstigt ut.

  IMG_2436.jpg
  Vilopaus 1 med utsikt typ över Glennwood

  IMG_2459.jpg
  Vilopaus 2 med utsikt över dalen som no name trail går i.

  Dessutom fick jag se björnbajs. Mitt första! Jag blev jätteglad. Nästan lika glad som jag blev när vi fick nattligt besök av björnar som ville äta upp Linden och Danyelles sopor.

  IMG_4459.jpg
  Björn poop

  IMG_4508.jpg
  Björnsäkrade sopor

  Hur som, om uppfärden gick relativt lätt, var nedfärden betydligt jobbigare. No name trail var till ganska stor del mest bara no trail. Vi fick därmed möjlighet att praktisera våra skills i att skilja på vad som är stig och vad som är annat. Det var kul. Och ganska jobbigt. Sjukt snygg miljö dock.

  IMG_4472.jpg

  IMG_2478.jpg

  P1210819.jpg

  ________________________________________________________________
  Höns är också djur

 • Re: [RR] Rock n road trip i vilda västern – del I [Laramie och Breckenridge] & del II: Glennwood Springs

  Av:
  42Hz
  Meh, vad fan!

  Vilka vyer!

  //HaRR! - Fat tires save lives!

 • Re: [RR] Rock n road trip i vilda västern – del I: Laramie och Breckenridge

  Av:
  Jackson
  Lite längre ned i dalen blev stigen mer synlig, och brant, och teknisk. Fantastiskt kul. Vi fick även ynnesten att nästan tappa cykel i fors när vi skulle traversera den bro som byggts för att nån typ hade dött för att hen skulle traversera samma fors.

  IMG_2539.jpg

  IMG_4475.jpg

  IMG_4504.jpg

  IMG_2502.jpg

  IMG_4469.jpg


  Väl nere på platten igen firade vi med ett ytterst välförtjänt bad, den godaste halvjumma fulöl vi någonsin hade druckit och lite senare med en helt korrekt midsommar middag bestående av (självklart!) hamburgare och prosecco. Sen sov jag.

  IMG_4500.jpg

  IMG_2555.jpg

  Den femte dagen vilade vi och hängde runt i stan.

  IMG_4446.jpg
  Här dog Doc Holiday. Mkt coolt. Jag var tvungen att se om Tombstone när jag kom hem bara för det. Den var fortfarande mkt bra. Jag älskar Val Kilmer.

  IMG_4495.jpg
  Monglo tränar på att stå på en krycka medan Linden mekar cykel

  1025409_10151687695178748_1213886525_o.jpg
  Skägg!

  IMG_4509.jpg
  Hundar på flak

  Och så åt vi. Vi åt jättemkt. Stora kalkonlår som hade rökts och slowcookat till totalfantastiskhet.

  965600_10151687694903748_944208030_o.jpg

  Den sjätte dagen fick Monglo leka Cowboy medan jag och Marran cyklade på lite fler alpängar.

  IMG_4512.jpg
  Monglo i Cowboy land

  Jag kommer inte alls ihåg namnet på stigen vi cyklade, men det kanske inte är så konstigt, för jag kom inte ihåg namnet när vi cyklade på den heller. Först hittade vi den inte ens. Det var bra, för då fick vi en sisådär 10 km extra cykeltur uppför.

  IMG_4517.jpg
  På spaning efter den stig som flytt

  IMG_2581.jpg

  IMG_2578.jpg

  IMG_2592.jpg

  P1210858.jpg

  Sista dagen i Glennwood spenderade jag och Marran med att sprätta (hrm, kravla?) uppför Colorados högsta berg, men det förtjänar en egen RR, så jag lämnar den turen till nästa gång. Jag kan dock säga så mkt som att när man spränger 4000 meters-spärren så vill man fortfarande skjuta sig i ansiktet med ett hagelgevär hur länge man än har hängt runt i vilda västern. Sen vill man aldrig dö och aldrig lämna det där jäkla episka berget.

  Vi ville inte heller lämna Glennwood egentligen. Hur kan man lämna ett sådant skägg?

  IMG_2626.jpg

  ________________________________________________________________
  Höns är också djur

 • Re: [RR] Rock n road trip i vilda västern – del I [Laramie och Breckenridge] & del II: Glennwood Springs

  Av:
  mattel
  magiskt.. och stackars monglo (även om hon ser nöjd ut) som inte fick vara med och hoja.

  varför har hon dunjacka på sig när ni firar midsommar? övriga sitter ju i tisha/linne? :)

  _______________________________________________
  Get out of my damn way you whippersnappers!!

 • Re: [RR] Rock n road trip i vilda västern – del I [Laramie och Breckenridge] & del II: Glennwood Springs

  Av:
  marran
  Yay!
  Gött att tänka tillbaka på det nu, magisk stigcykling och magiska skägg.

  Lindens lägsta växel var 35*32, dvs 1*9 med 35-klinga fram, på 29" Banshee Paradox. Cyklar man som han FÅR man ha riserstyre och barends

  ------------------------------------------
  Nytt namn, samma skit!

 • Re: [RR] Rock n road trip i vilda västern – del I: Laramie och Breckenridge

  Av:
  Henrik69
  Fy fan va vackert!
  Tack för att du delar med dig av er underbara tripp.
 • Re: [RR] Rock n road trip i vilda västern – del I: Laramie och Breckenridge

  Av:
  jekyll
  Fatanastiskt!
 • Re: [RR] Rock n road trip i vilda västern – del I [Laramie och Breckenridge] & del II: Glennwood Springs

  Av:
  Tille
  Men herre gud vad jag vill cykla lite MTB nu.
 • Re: [RR] Rock n road trip i vilda västern – del I [Laramie och Breckenridge] & del II: Glennwood Springs

  Av:
  theBrand
  Oh!

  Helt fantastiskt!
 • Re: [RR] Rock n road trip i vilda västern – del I [Laramie och Breckenridge] & del II: Glennwood Springs

  Av:
  bigmollo
  Fantastiskt fantastiskt!!

  ...........................................................


  Bigmollo.com
  Bicycling.se
  Randonneur Stockholm

 • Re: [RR] Rock n road trip i vilda västern – del I [Laramie och Breckenridge] & del II: Glennwood Springs

  Av:
  JojjeM
  Übergrymt på alla sätt och vis!

  Glennwood, är det nån gammal Göteborgskoloni?

  /Johan

  Ironi funkar bäst på nätet

 • Re: [RR] Rock n road trip i vilda västern – del I [Laramie och Breckenridge] & del II: Glennwood Springs

  Av:
  AxelSthlm
  Fan vad fjuttig man känner sig efter denna episka läsning (jag läste inte allt, men tittade på bilderna)

  Kul, mer!!

  ______________________________________________________________
  Usch!

 • Re: [RR] Rock n road trip i vilda västern – del I [Laramie och Breckenridge] & del II: Glennwood Springs

  Av:
  lundatok
  Ynf.

  <3


 • Re: [RR] Rock n road trip i vilda västern – del I [Laramie och Breckenridge] & del II: Glennwood Springs

  Av:
  heklamama
  Bara bättre och bättre!
  Som en dröm!

  Grattis!

  _____________________________________________________________
  Till slut blir allt bra, är det inte bra så är det inte slut.

 • Re: [RR] Rock n road trip i vilda västern – del I [Laramie och Breckenridge] & del II: Glennwood Springs

  Av:
  sjodell
  Helt galet fint!  [Enduro] SBR X, Södertälje, 26 oktober 2013: happymtb.org

 • Re: [RR] Rock n road trip i vilda västern – del I [Laramie och Breckenridge] & del II: Glennwood Springs

  Av:
  cyklariskogen
  Nä, då kan jag inte sälja mtbn innan jag kört en sväng där.

Tyvärr, bara registrerade användare får skriva inlägg i detta forum.

Klicka här för att logga in