• Lås till Beinn 20?

  Av:
  biffsorken
  Jag tänkte skaffa ett ordentligt lås till vår Islabikes Beinn 20 när det är dags att börja parkera vid skolan. Är det någon som har förslag på ett lagom dyrt och tungt lås som passar att fästa på cykeln, med eller utan hållare. Funderade först på ett Abus U-mini 401, som dessutom har fyra nycklar. Triangeln är bra liten. Ett Bordo får nog plats, men de är i dyrast laget.

  Sedan kan ju närvarande förälder ofta ta låset i en väska, men ibland kanske det vore smidigt att ha låset på cykeln? Eller hur gör ni, som har barn i 6-9 år och cyklar till skolan?
 • Re: Lås till Beinn 20?

  Av:
  Murdock
  Är i exakt samma situation, också med Benin 20. Jag hade väl tänkt ett slanglås med kombination typ. Är dessa cyklar verkligen stöldbegärliga redan? Men ja, förr eller senare när de blir äldre så kommer de ju att ha en större och mer stöldbegärlig cykel, kanske lika bra att skaffa någonting rejält redan nu...

  Sedan bär jag alltid barnens lås med mig. Jag vill att de (3 och 6 år) skall cykla med en så lätt cykel som möjligt. Jag har plats över i ryggsäcken som hänger långt ner på ryggslutet.
 • Re: Lås till Beinn 20?

  Av:
  Erik O
  Har alltid låst grabbens isla med ett klent kedjelås, som jag snurrat runt min egen sadelstolpe när vi cyklat. Tror inte heller dessa är överdrivet stöldbegärliga.
 • Re: Lås till Beinn 20?

  Av:
  Fältprästen
  Är låsets syfte att förhindra stöld?
  Kommer inte att fungera, möjligtvis att försinka stölden.
  Tyvärr.

  -------------------------------------------------------------------------------------
  "Det enda som stör min inlärning är min utbild­ning." - A. Einstein

 • Re: Lås till Beinn 20?

  Av:
  hm
  Har fått ha kvar mina barns cyklar i 15år med kodslanglås från biltema vid skola i sthlms söderort , varav beinn 20 varit den klart billigaste...
 • Re: Lås till Beinn 20?

  Av:
  Octagon
  Vi har alltid kört wire med kod. Bra att slippa nyckel. Barnen låser fast cykeln så att den inte kan bäras iväg, en sån där pluttcykel kan man ju ta under armen eller bara gömma i en buske. Abus långa wire är bra, kodtrissorna snurrar lite lättare än de billigaste från Clas Ohlson och Biltema.
 • Re: Lås till Beinn 20?

  Av:
  biffsorken
  Tack för synpunkter! Vi har ett Abus spiralwirelås med fyrsiffrig kod till barnvagnen och det är tyvärr mäkta lynnigt i trissorna. Skolan är nära pundarmecka, Fridhemsplan. Skulle ett rejält lås signalera att cykeln är dyr/ovanlig, månntro?

  Vidare: Är snabbfästena på hjulen att något att oroa sig över?
 • Re: Lås till Beinn 20?

  Av:
  Sarvi
  Kör med ett ABUS numerino 5412 (dvs kodlås) till dotterns Beinn 20. Lite grövre vajer och 85 cm långt ger både lite mer inbillad trygghet och tillräcklig flexibilitet. Hjälper ju så klart inte om det kommer nån med rejäl bultsax men än så länge har det gått bra, men så bor vi inte i nån storstad heller. Kodlås är smidigt.

  Inga bekymmer med QR heller. So far.
 • Re: Lås till Beinn 20?

  Av:
  biffsorken
  Då blev det ett Abus 6615C. (Beställt, fanns inte hos LBS.) Ett nättare steel-o-flex med kombinationslås och hållare. Nivå 5 på Abus-skalan. Jag får återkomma kring användbarheten; ja, eller att cykeln blivit stulen.
  Redigerad 1 gång(er). Senaste ändring 2019-08-17 22:31 av biffsorken.

 • Re: Lås till Beinn 20?

  Av:
  biffsorken
  Tråd-halv-OT: Det finns alltså inalles elva låsbågar för hundratals elever, på en skola som nyss renoverats och byggts ut. WTF?
 • Re: Lås till Beinn 20?

  Av:
  Allroad
  Jag hade siktat in mig på ett SSF-godkänt lås istället för att gå på Abus egna nivåer. Dvs utifall den blir stulen så kan man nyttja sin hemförsäkring.
 • Re: Lås till Beinn 20?

  Av:
  johan44
  Jag har alltid bytt ut snabblåsen på alla Isla till axel med insexa för att undvika att nån pillar på cykeln, kanske utan ont uppsåt, och så sker en olycka. Exempel: https://www.merida.se
 • Re: Lås till Beinn 20?

  Av:
  biffsorken
  Hittills har varken cykel eller lysen blivit stulna. Kombinationslåsets funktion och känsla i trissorna är totalt överlägsna vårt enklare barnvagnslås.
 • Re: Lås till Beinn 20?

  Av:
  erolwi
  Kör med Abus Bordo Lite på barnens cyklar. Funkar bra och smidigt fäste på ramen.
 • Re: Lås till Beinn 20?

  Av:
  Åke
  Vi kör med https://m.bikester.se
  Tycker de är långa och bra så det är lätt för barnen att hitta något att låsa fast i. Mjuka är de också så de skramlar inte om de hänger runt sadelstolpen. Visst inte de kraftigaste låset men inte heller för tungt för barnen.

Tyvärr, bara registrerade användare får skriva inlägg i detta forum.

Klicka här för att logga in

KÖP & SÄLJ