[OT] Vad grillar du?

marr

Moderator
Forumvärd
[OT] Vad grillar du?
Jag långsamgrillar/röker ett rostlock i busvädret

20200730_143721.jpg


20200730_143221.jpg
 

Waylost

Aktiv medlem
[OT] Vad grillar du?
Lite äpple blandat med whiskeyfat. Grillade på runt 70 grader tills jag var uppe på typ 48. Sen fick den vila ett tag medans jag tände igång grillen ordentligt. Svedde sidorna ganska ordentligt och körde på till 54.
Blev riktigt bra.
Smaskens!
Hur blir whiskeyfat? Aldrig testar, är det åt de ”kraftigare” hållet? Typ hickoryn?
 

marr

Moderator
Forumvärd
[OT] Vad grillar du?
Stämmer bra, går att justera tempen ganska bra med dom, Toppventilen alltid öppet fullt under grillning. Stänger den och kulventilerna för att döda glöden så den kan återtändas nästa grill.
Fint med riktiga ventiler. Jag har dremlat in lite vägledning vid spjällarmen på webern för att kunna ha lite koll.
 

ooms

Aktiv medlem
[OT] Vad grillar du?
Verkligen. Ser ut som ganska bra passform på locket och fatet?
Ja, är det ett 57-lock som passar på ett standard oljefat? Eller är det en mindre modell på fatet?
Har nämligen ett weber 57-lock liggande som hittades i vår trädgård för ett par år sedan, ingen visste var det kom ifrån...
 

moros

Aktiv medlem
[OT] Vad grillar du?
Ja, är det ett 57-lock som passar på ett standard oljefat? Eller är det en mindre modell på fatet?
Har nämligen ett weber 57-lock liggande som hittades i vår trädgård för ett par år sedan, ingen visste var det kom ifrån...
Nog inte det första locket som gett sig iväg i en höststorm 😄
 

Alex Supertramp

Aktiv medlem
[OT] Vad grillar du?
Härliga bilder, men så fina köttbitar förtjänar väl vin? Ölen gör sig ofta bäst ren, och vad gör ni annars medan ni väntar på att rökspånen skall förkolnas?
 

marr

Moderator
Forumvärd
[OT] Vad grillar du?

Såhär ungefär gör jag för att hålla nere temperaturen. Man får vara vaksam med termometern, hålla koll på tempen i grillen. Reglera med spjällen. Efter lite övning så kan jag köra webern ganska stabilt på 80-90grader i flera timmar.
En form med vatten i skadar inte heller.
 

Elgstrand

Aktiv medlem
[OT] Vad grillar du?
Hur lyckas du hålla värmen nere nog så köttet inte förkolnar i webern? Tycker inte jag får till det när jag försöker slow cooka grejer i grillen.
Ja som sagt Snake och en aluform med vatten. Tänder endast ett fåtal briketter att starta med. Testa, det är kul och gott! Öl definitivt öl tycker jag också 👍🏼
 
Topp
Happyride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer