Problem med el till ny Thule cykelhållare dragkrok

Dennis X

Ny medlem
Problem med el till ny Thule cykelhållare dragkrok
Kom över en ny Thule Euroway G2, med 7-polig kontakt och provade sätta på den men det visar sig att jag inte får någon el till lamporna. Har en Citroën C4 Grand Picasso, och har aldrig haft problem med släp. Någon som kan ha förslag på hur jag löser detta? Förtydligande, både hållaren och min bil har 7-polis, så inga problem där.
 
Senast ändrad:

weldion

Aktiv medlem
Problem med el till ny Thule cykelhållare dragkrok
Är det ledbelysning på cykelstället?
Modernare bilar mäter effekten över ett stift på släpvagnskontakten, t.ex. blinkersen. Om effekten är för låg när det mäts över det stiftet, så bryr sig inte bilen om att skicka ut el på alla stift för att få belysningen att fungera.
Finns motstånd att montera för att få igång belysningen om så är fallet.
 

Klucken

Medlem
Problem med el till ny Thule cykelhållare dragkrok
Har du belysningen inställd på auto?
Prova att vrida på lyset manuellt. På en del bilar hjälper det... 🙄
 

Dennis X

Ny medlem
Problem med el till ny Thule cykelhållare dragkrok
Är det ledbelysning på cykelstället?
Modernare bilar mäter effekten över ett stift på släpvagnskontakten, t.ex. blinkersen. Om effekten är för låg när det mäts över det stiftet, så bryr sig inte bilen om att skicka ut el på alla stift för att få belysningen att fungera.
Finns motstånd att montera för att få igång belysningen om så är fallet.
Mmm, en bekant var inne på samma spår. Yes, ledbelysning bak, vad för slags motstånd är det du tänker på? Extra lampa eller resistor, hur oh var?
 

ScottJohan

Medlem
Problem med el till ny Thule cykelhållare dragkrok
 

Bengt-re

Aktiv medlem
Problem med el till ny Thule cykelhållare dragkrok
Finns en kontakt i den 13-poliga som måste jordas ner i vissa bilar för att det skall fungera.

Så kolla att hållaren jordar ner pinne 12 till jord pinne 3. Gör släpet inte det så släpper vissa bilar inte fram någon spänning till övriga kontakter.

och vissa korkade bilar fattar inte att de har ett släp kopplat så backsenorerna får panik så fort man lägger i backen och kommer inte ihåg det om man kört fram några meter och lägger i backen igen - nejdå måste slå av pipet varje gång man lägger i backen. Detta trots att bilen VET att den har något kopplat på släpvagnskontakten..... *suck*
SmartSelect_20210606-091516_Chrome.jpg
 
Senast ändrad:

Dennis X

Ny medlem
Problem med el till ny Thule cykelhållare dragkrok
Tack, men har 7-polig på bil och hållare, så inget problem där.
 

MarcusL79

Aktiv medlem
Problem med el till ny Thule cykelhållare dragkrok
Volvo v70 men hade samma problem med min nya 7 pols thule samt svärfars släpkärra. Pappas släpkärra, samt andra släkärror har funkat utan problem.

Kolla om det när någon pol på bilen som ärgat, i mitt fall var det jord.
Kan sätta en peng på att det är så i ditt fall också. Verkar som olika kärror/etc är olika känsliga
Putsade med rullat sandpapper och sprayade med både wd40 samt clectronic cleaner.
 

Bilagor

  • IMG_20210606_093305.jpg
    IMG_20210606_093305.jpg
    359.6 KB · Besök: 7
Senast ändrad:

Dennis X

Ny medlem
Problem med el till ny Thule cykelhållare dragkrok
Volvo v70 men hade samma problem med min nya 7 pols thule samt svärfars släpkärra. Pappas släpkärra, samt andra släkärror har funkat utan problem.

Kolla om det när någon pol på bilen som ärgat, i mitt fall var det jord.
Kan sätta en peng på att det är så i ditt fall också. Verkar som olika kärror/etc är olika känsliga
Putsade med rullat sandpapper och sprayade med både wd40 samt clectronic cleaner.
Tack, ska testa senare idag. Återkommer med svar!!
 

Bengt-re

Aktiv medlem
Problem med el till ny Thule cykelhållare dragkrok
Volvo v70 men hade samma problem med min nya 7 pols thule samt svärfars släpkärra. Pappas släpkärra, samt andra släkärror har funkat utan problem.

Kolla om det när någon pol på bilen som ärgat, i mitt fall var det jord.
Kan sätta en peng på att det är så i ditt fall också. Verkar som olika kärror/etc är olika känsliga
Putsade med rullat sandpapper och sprayade med både wd40 samt clectronic cleaner.
Det går ju att byta kontakten också. Lite jobb, men då blir det bra sedan.

Har man separat elbox till draget så kan det vara en smart sak att sätta brytare på matningen till boxen. Jag gjorde så på min förra bil och då blir det inget ärgande (vilket till stor del orsakas av krypströmmar pga. fukt)
 

Dennis X

Ny medlem
Problem med el till ny Thule cykelhållare dragkrok
Uppdatering av läget:
  • Har kollat kontakten - inte ärgad
  • Cykelhållaren funkar på annan bil
  • Testat slå om från ljusautomatik till manuell
  • Inget felmeddelande i bilen
  • MEN det visar sig att mitt uttag inte fungerar alls längre testade med en kompis släp
= säkring ELLER lös sladd/koppling bak ELLER fel i bilens dator(er)
 

Ragnvald

Aktiv medlem
Problem med el till ny Thule cykelhållare dragkrok
Min farsas gamla Audi blåste alltid säkringen om man råkade vända kontakten fel i första försöket att få dit den. Borde inte vara möjligt att få kontakt mellan pinnarna i fel orientering men det hände mer än en gång….
 

Köp & Sälj

Topp
Happyride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer