The Rhino Run

Egress

Aktiv medlem
The Rhino Run
Om en dryg vecka drar The Rhino Run igång. Ett bikepacking ultra-race från Plettenberg Bay i Sydafrika till Windhoek i Namibia.
För tre år sedan så spenderade mina kära kollegor flera veckor i Sydafrika och Namibia för att kartlägga rutten. Kommer ihåg att jag under tiden de var där och skickade uppdateringar med helt otroligt fina foton från deras resa så började tankarna vandra lite och drömmen att dra dit började slå rot.
Meningen var att startskottet skulle smälla av 1:a Nov 2020, men så kom en liten pandemi i vägen och projektet fick läggas på is.

2 år senare så kan det äntligen bli av. 2750km blandad terräng och otrolig natur och fantastiska vyer. För två år sen så trodde jag aldrig att jag skulle stå där på startlinjen, men med uppmuntran och stöd från mina goda vänner och kollegor så bär det av. På lördag flyger jag till Kapstaden och på måndag landar jag i Plettenberg Bay. Sen har jag drygt 3 dagar att acklimatisera mig och få i ordning på mig själv och cykeln innan starten kl. 06:22, fredag 21 Oktober.

Skriver här för att jag själv ska ta mig an rutten, men jag är inte den som kommer vara mest intressant att följa - startlistan är oerhört stark. Många "heavy hitters" såsom Sofiane Sehili som när han inte vunnit har gjort starka prestationer i de ultra-races som han ställt upp i. Sen har vi Abdullah Zeinab som vann (och satte rekord) i Trans Am Bike Race 2019. Sen har vi givetvis Sarah Hammond (1:a plats i Race to the Rock 3 år i rad), Lael Wilcox (Baja Divide, Tour Divide, Navad 1000, Trans Am Bike Race etc.) samt en del andra namn som de som håller koll säkert kommer känna igen.

Men vad som är mest intressant av allt är att alla deltagare donerat sin "amnälningsavgift" på A$250 (ca. 1800kr) till Masaka Cycling Club, som tar vara på och utvecklar cykeltalanger i Uganda - de har åstadkommit så mycket under den korta tid de funnits till och nu kommer flera av klubbens cyklister, som för övrigt har noll erfarenhet inom bikepacking eller ultra-racing, starta tillsammans med det här späckade startfältet. Jag har en känsla av att de kommer prestera riktigt bra!

Namn att hålla koll på från Masaka: Florence Nakagwa, Paul Kato & Peter Wasswa

Tracking via Mapprogress här: https://rhinorun2022.maprogress.com/ - mitt namn på listan är "JTS" (Jimmy The Swede) :)

=========

Lägger upp lite bilder på min cykel (Curve GMX+) och setup. Bilderna är tagna för några dagar sen, så vissa ändringar har gjorts/kommer göras (vattenflaskan under ramröret och verktygsväskan har bytt plats), men i stort sett så är det hur den kommer se ut.
Har lite roliga 3D-printade GPS-fästen och andra tillbehör. De som vill analysera packlistor kan kolla in vad jag tänker ta med mig här: https://lighterpack.com/r/2uzxw5

IMG_3995.jpg

IMG_4020.jpg IMG_4024.jpg IMG_4019.jpg IMG_4007.jpg
 

mzi

Aktiv medlem
The Rhino Run
Haha, jag läste I trådlistan att Sam hade startat tråden... Sedan läser jag texten och.. Ska han också köra en curve?!
 

mhenry

Aktiv medlem
The Rhino Run
Oj, vad kul! Ska följas. Ser ju makalöst ut och blev väldigt sugen på att cykla det här. Men första gången jag hör talas om det.

Hälsa Lukas R från mig! Vi cyklade ihop första dagen under TABR2019.
 

Köp & Sälj

Topp