Tips på platta vinterskor tack!

jingleyschmidt

Aktiv medlem
Tips på platta vinterskor tack!
Har letat runt som en idiot men hittar inget som känns aktuellt inom min relativt strama budget :D Jag vill ha något som jag kan använda när jag både cyklar MTB men även randomcyklar på Roadliten. Något som håller värmen hyfsat och som är vatten- och vindtåligt. Jag vill helt enkelt inte få kallbrand i höst/vinter när jag är ute och cyklar och traskar i skogen!

Det behöver alltså inte vara cykelspecifika märken eller skor överhuvudtaget, men gärna med någon slags sula som kan fungera på en platt pedal.

Min budget är inte astronomiskt, så finns det något billigt och prisvärt är ju det att föredra (under 1000:- om det går). :D

Hade dessa varit mer fodrade kanske så hade dom nog varit ett bra alternativ (bara som referens), men dom lämpar sig nog inte för en vinterdag i skogen: https://www.reebok.se/reebok-sawcut-7.0-gtx/DV6310.html

Reebok_Sawcut_7.0_GTX_Svart_DV6310_01_standard.jpg
 
Senast ändrad:

Salabaladala

Aktiv medlem
Tips på platta vinterskor tack!
Letar samma för pendling. Enda vettiga hittills är five ten freerider eps men priset känns lite högt för hur lite dom kommer användas. Dom ska vara jäkligt bra däremot. Finns med olika höjd, tänker spontant att high är vettigast för svensk vinter.

https://www.adidas.se/five-ten-freerider-eps-mid-shoes/G26481.html

Förläng cykelsäsongen trots kyligare väder. Freerider EPS Mid är en klassisk Freerider-sko som utrustats med isolering och extra vädertålighet. Skon har en medelhög, vattenavvisande ovandel i läder och färre sömmar för att hålla dina fötter torra. Isolering med PrimaLoft® kring tårna och i plösen håller fötterna varma. Den prickmönstrade gumiyttersulan Stealth® S1 ger ett oslagbart grepp på våta pedaler och hala underlag.
 
Senast ändrad:

Sambal Oelek

Aktiv medlem
Tips på platta vinterskor tack!
Jag kör med "vanliga" halvhöga promenadskor (från Keen), hittar man en hyffsat platt sula utan massa dobbar så är det bara å köra!
 

Pepperazzi

Aktiv medlem
Tips på platta vinterskor tack!
Köpte ett par Fiveten EPS High förra året, men är inte imponerad av vare sig värme eller vattentålighet. Visst, dom har någon blank yta på skon, istället för "vanliga" Freeriders toffeltyg, så bättre mot väta än o-eps är dom säkert.
Betydligt smalare i passformen nu också sedan Adidas tog över, så gå upp en eller två storlekar

Jag kör med Keen´s vinterskor istället, då det inte är torrt och fint.
 

salle

Aktiv medlem
Tips på platta vinterskor tack!
EED4F651-3328-438C-B07C-915EA4B8B2E3.png
Jag har ett par höga fodrade soc-gympaskor/sneakers från Stadium. Vattentäta och platt sula. Brukar dyka upp på hösten och kostar typ 300 spänn. Sulan är stenhård eftersom de är så billiga ?.
 
Senast ändrad:

kais01

Aktiv medlem
Tips på platta vinterskor tack!
kan tipsa om basketskor.

av oklart skäl ofta varma. deras mode föreskriver relativt slät framsida; lätt att hålla rent. framsidan går upp längre och skyddar mot väder och vind. bakkappan är låg för att tillåta hopp, råkar också bra när man ska sträcka ut foten på pedalen. sulan oftast motståndskraftig.

tog fram tre par ur garderoben för att illustrara

det bruna paret till vänster ett par street basket air jordan är de varmaste skorna jag överhuvudtaget äger, används till promenader i 20 minus, och helst aldrig i plusgrader. klädda med plastmaterial.

det svarta paret i mitten är ett par vanliga mid ecco. går upp en aning långt bak, men tål vatten och har goretex. sulan inte så stryktålig, lite mjuk för cykling, men dessa är cirka 5 år gamla och håller ändå stilen.

det svarta paret till höger är bara bäst, ett par reebok basketskor. köpta för över 15 år sedan, använts till cykelpendling genom tiotalet vintrar innan jag för fem år sedan gick över till spd även på vintern. skor och styv sula närmast opåverkade av allt detta slitage, blöta och smuts. helt otrolig kvalitet. reebok RB 604 PYE 4-136704 produktnummer 7 03518 34163 3. tyvärr inga träffar...
.
 

Bilagor

kais01

Aktiv medlem
Tips på platta vinterskor tack!
för vinterbruk numera kör jag med spd på dzr h2o och mest giro alpineduro. båda kan förstås köras med den medföljande iskruvade sulan utan spd-kloss. båda är närmast dyra, kring 1500 får man räkna med. giro den bättre skon, dzr är en aning flexiga. men kanske lite coolare:)
.
 

Bilagor

Makten

Aktiv medlem
Tips på platta vinterskor tack!
Salabaladala sa:
Enda vettiga hittills är five ten freerider eps men priset känns lite högt för hur lite dom kommer användas.
De är tyvärr inte alls vettiga. Svinkalla och med en gummiblandning som blir fruktansvärt hal när det är kallt. Däremot sitter de bra och det är trevligt med hög vrist.
 

jingleyschmidt

Aktiv medlem
Tips på platta vinterskor tack!
Tack för alla tips, och extra tack till kais01 för engagemanget! :D

Låter också som att Five Ten EPS, för det priset no less, inte är värt besväret. Verkar finnas både bättre och billigare alternativ. Skönt det. :P
 

Ragnvald

Medlem
Tips på platta vinterskor tack!
Jag har sökt efter Giro Alpineduro i några månader nu men tyvärr inte hittat några i annat än typ storlek 38.

Skulle gärna haft ett par i typ 46, då de verkar vettiga och slitstarka. Är det nån som vet var man kan hitta de? Modellen verkar ju tyvärr ha gått ut.
 

Sambal Oelek

Aktiv medlem
Tips på platta vinterskor tack!
...jaha, de där Giro Alpineduro såg ju smutta ut! Skulle behöva ett par sådana där nu faktiskt, tack för tipset! Förresten, är de för smala eller breda fötter? :)
 

kais01

Aktiv medlem
Tips på platta vinterskor tack!
giro alpineduro är för normala till smala fötter, ej breda. det finns även tillhörande damasker. normalare i storleken än shimano, men fortfarande en aning små. mycket skönt och torrt klimat i dem. oväntat lätta! har ett par till pendling och ett annat till mtb. och ett i reserv:)

synd att de verkar slut. kanske det kommer nytt gäng till vintern nu?

en definitiv förbättringspotential är sulan från vibram. bra grepp, och behaglig att gå på. men med dålig motståndskraft för ispark; då spricker den. har lagat mina för mtb-bruk ett par gånger, med polyuretan i form av biltema vindrutetätning. verkar iofs därefter stå emot bättre. guckat i även insidan av de sprickor som jag åtgärdat.
 
Topp
Happyride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer