Visa din elcykel!

zinkpasta

Aktiv medlem
Visa din elcykel!
Här är min. Tänkt som "för trött/bakfull/sjuk för att cykla till jobb/stad/whatever". Funkar även väldigt bra i snömodd då den driver på lite extra tack vare seg urkoppling av motorn (250W). Används så sparsamt jag kan, men trevlig att ha då och då.

Byggd på min gamla fulpendlare. Kassa bromsar pga läckande shimano-ok så det låter mer än den bromsar, eventuellt något att se över.

Går allmänt under namnet E-tarden.
E-tard_sommar.png

E-tard_vinter.png
 

me.I.am

Aktiv medlem
Visa din elcykel!
Är den trimmad? Har du någon gång cyklat utanför anlagd väg? :)

Den ser ju schysst ut. Du har själv konverterat den till elcykel? Kanske finns i någon byggtråd, men då har jag missat det.
 

zinkpasta

Aktiv medlem
Visa din elcykel!
me.I.am sa:
Är den trimmad? Har du någon gång cyklat utanför anlagd väg? :)
Inte trimmad, även om det är väldigt lätt att ställa bort 25km/h-spärren i styrsystemet givetvis. I övrigt ska den vara godkänd, till och med CE-märkta batterier. :-) Har inte cyklat nånstans där man inte får svjv, åas har det ju varit snömodd då och då, så riktigt säker kan jag inte vara..

me.I.am sa:
Den ser ju schysst ut. Du har själv konverterat den till elcykel? Kanske finns i någon byggtråd, men då har jag missat det.
Tack. Schysst vet jag dock inte om jag håller med om :), den är ratbike:ig för att minska stöldfaktorn (plus att jag är rätt lat av mig), så kablar hänger lite här och där, vattenskyddet består av dubbla påsar som är buntbandade, et.c.. Men har iaf fått på ett gäng fina klistermärken. En annan egenhet är att originalgaffeln var nån riktigt trist dämpad historia som jag bytte mot en stel utan att ha koll på AC-mått et.c.. vilket fick till följd att framändan nu är betydligt lägre än original och därmed även BB, så man får passa sig för att trampa samtidigt som man svänger. :-)

Har konverterat själv ja, dock fotade jag inte så mycket och har nog inte så mycket att berätta heller, det var mest att plocka bort originalvevpartiet, sätta dit det nya och buntbanda fast lite sladdar. :P
 

Kristoffer R

Aktiv medlem
Visa din elcykel!
Cube reaction pro hybrid i största ramstorleken. En el-mtb som går som pendlare. Bosch Performance CX motor så den orkar ta sig uppför backar.

Jfrt original har den fått en sadel som passar mig (dock original på bilden), Cube stöd, SKS breda skärmar och en Cube ”heavy duty” pakethållare. Jobbsaker, mat mm åker i en Vaude packväska.

Lite reflextejp från 3M sitter här och var utöver fasta reflexer.

På hyllan ligger Bosch sladd-kit för belysning och väntar på installation. Jag kommer nog förlänga framskärmen en aning för att minska stänk på fötterna.

För känsliga tittare: På bilden står den i ett naturreservat. Den framförs i samband med pendling på den grusväg som går genom reservatet. ;)

F20D11CA-069C-4DD8-88F5-287C56FFE9CD.jpeg
 
Senast ändrad:

Valhalla_

Aktiv medlem
Visa din elcykel!
Synd att jag inte har någon elhoj att visa upp. Men har börjat fundera i banorna att konvertera fulhojen till elpendlare.

Kristoffer R inte behöver du ursäkta dig för att den står i ett reservat. Elcyklar kan man lätt (och utan att bryta mot lagen) bära eller leda in i ett reservat och knäppa ett par bilder på. ?Tagit bort det onödiga om trimning.

/Moderator
 
Senast redigerad av en moderator:

338federal

Medlem
Visa din elcykel!
Detta är livet på vintern. Här har vi snö i 6månader kanske. Imon Ylläs och åka lite slalom. Sedan lite fättbike. De har kanon bra trails.
 

PBjore

Ny medlem
Visa din elcykel!
Här är min pendlare, byggd som en tank bokstavligen talat. Militärhoj byggd av monark med numera trendiga 27.5".
Uppgraderad i höstas med 7 växlar Nexus nav med växling på styrstammen (ej hunnit lacka nya bakhjulet därav fel färg på navet bak)
37volt 200wh custombyggt batteripack med sanyo 18650 celler för verktygslådan bak. 250++ watt i framhjulet, dc-dc konverter för original 6volts lampor. Har kört den mer eller mindre dagligen senaste 5 åren.


IMG_20201214_163110.jpg
IMG_20201214_163118.jpg


I vinterutförande med dubbdäck och en hastigt tillyxad låda för att kunna köra med 400wh batteri från min eltandem i snömodden .

IMG_20210202_161644.jpg
IMG_20210202_161711.jpg


Bonusbild på partyhojen, fultandem, 1kw med lindning för max 20kph men enormt vrid. 400wh batteri med celler från krockad Tesla. Förarplatsen är anpassad för långklänning utan kedja, frambromsen på framstyret och bakbromsen på bakstyret funkar utmärkt för kommunikationsövningar.
IMG_20190512_140231.jpg
 
Visa din elcykel!
Visa bilaga 472659
Är så otroligt nöjd efter premiärturen i helgen, vilken grej! Har varit riktigt mtb-utbränd men ebike gav en helt ny dimension till skogshojandet.
Visa bilaga 472661Det var så roligt att det var svårt att sluta faktiskt ;)
Grym! Ser mer aggressiv ut än min från 2019, gillar utseendet, stealthy i svart. Överväg att montera en mjuk Magic Mary fram för mycket bättre grepp och behåll Nobby Nic till bakdäck som slits ut snabbt på eMTB.
 
Topp
Happyride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer