Sponsrat innehåll från Funäsfjällen & Tänndalen

Happyride testar: Funäsfjällen och Tänndalens Fjällcykelpark

Datum:
21 augusti 2020 13:54

I denna video cyklar programledaren Aron Gooch med sin familj i Tänndalen Fjällcykelpark som är en del av Funäsfjällen. Här finns det cykelleder för både nybörjare och mer inbitna, men alla leder har en sak gemensamt, nämligen fjäll.

I denna video cyklar programledaren Aron Gooch med sin familj i Tänndalen Fjällcykelpark som är en del av Funäsfjällen. Här finns det cykelleder för både nybörjare och mer inbitna, men alla leder har en sak gemensamt, nämligen fjäll. Tänndalen är en del av Funäsfjällen, på samma liftkort som du cyklar här i Tänndalen kan du också köra på bland annat Funäsdalsberget! I Hamra Sportshopp i Tänndalen fixar programledaren Aron hyrcyklar till resten av familjen.

Rickard CroyAron Gooch tog turen upp till Funäsfjällen i somras.

Men en Fjällcykelpark, vad är det egentligen? Jo alla leder i Tänndalen går helt eller delvis på högfjället och bjuder vyer och flyt. Du tar sittliften Hamra Komfort, upp på fjället. Uppe på fjället breder xc-lederna där du trampar själv ut sig på fjällplatån och flyt-/downhill-stigarna slingrar sig ner igen mot dalen.

Programledaren Aron testar bland annat den maskingrävda, blå leden “Fjällflyt” som börjar bakom Toppstugan i Hamra och slingrar sig fram på fjället med sjön, Malmagen som fond, innan den fortsätter ner bland fjällbjörkar, kommer över i stigen Drömmskogen och avslutas allra längst ned vid Ski Lodge Tänndalen. Då har Aron njutit av 280 fallhöjdsmeter och över 2,9 kilometer cykling.

Rickard CroyTänndalens Fjällcykelpark har både flytstigar och XC-leder, alltsammans inramat av vacker bergsmiljö och fjällsjöar.

Just nu satsas det stort på cykling i Funäsfjällen och Tänndalen. Man är mitt uppe i ett Eu-projekt som pågår till 2022 där flertalet leder kommer att byggas och förbättras i alla dalgångar, för att skapa både roligare cykling och en hållbar fjällvärld – för djur, natur och människor. Redan till sommaren 2020 när denna video spelades in har hela fem nya leder öppnat på högfjäll och i dalgångar bara i Tänndalen.

Cykling i inboxen

Missa inte det senaste från Happyride, signa upp dig på vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kommer max en gång i veckan.
  • Sponsrade inlägg är en del av Happyrides annonserbjudande. Inläggen är framtagna tillsammans med kommersiella samarbetspartners. Om du har frågor kring sponsrade inlägg, hör av dig till martin@happyride.se
  • Taggar

    , ,
  • Kategorier

    Reportage, Sponsrat, Video

Senaste kommentarer

xur 2020-08-23

Härligt reportage! Stort tack :D

fhloston 2020-08-22

Tack för jämförelse. Jag har också funderat på hur Tänndalen står sig mot andra parker. I år, när de byggt lite nytt, var jag bara några timmar i parken (cyklade upp vid tännporten, cyklade ca 2 mil på lederna uppe på fjället och cyklade ner via ...

Westman 2020-08-22

Vi besökte båda i somras. Båda är bra med familj. Både m a p barncykling och pumptrack mm. Tänndalen får plus för att köra skidåkbandet som gratis barnlift, även efter stängning av Hamra, och hade en klätterarrete som var kul för vår dotter, Lofsda...

larsaw 2020-08-22

Trevligt reportage Aron! Gör en minnesnotering om att ha Tänndalen i åtanke om/när vi åker norrut med familjen. Hur står sig denna bikepark mot Lofsdalen som jag också hört mycket gott om?

fhloston 2020-08-21

Vilket fint väder ni fick 😜

Tjock-Jonne 2020-08-21

Ursäkta mitt gnäll, men det kan inte vara reklam och ett test samtidigt.