Nära 11 miljoner satsas på cyklingen i Lofsdalen

Datum:
10 januari 2020 06:03

Lofsdalen ska lägga 11 miljoner på utveckling de kommande tre åren. Detta med stort fokus på nya cykelleder som ska komplettera bike parken. 

Lofsdalsfjällens turistnäring ekonomisk förening har beviljats stöd till det treåriga projektet “Vision Lofsdalen” som totalt omfattar 10,7 miljoner. Projektet finansieras genom medel från Tillväxtverket (Europeiska Regionala Utvecklingsfonden), Region Jämtland Härjedalen och Härjedalens kommun. Det lokala näringslivet finansierar även projektet genom Lofsdalsfjällens turistnäring ekonomisk förening:
– Projektet skapar ett nytt område för stigcykling i fjällterräng där målet är att de första lederna ska vara klara redan sommaren 2020. Nu får Lofsdalen en komplett cykelprodukt med downhill i Lofsdalen Bike Park, mil av familjevänlig stigcykling och mer krävande cykling på södra sidan Lofssjön, säger Helena Fjellgren, projektledare Vision Lofsdalen.

LofsdalenLofsdalen satsar på cykling och vill erbjuda något för alla, även de som inte vill åka i bike parken och slicka berms.

I projektet kommer ett nytt område skapas med hållbara leder för cykling, vandring och skidåkning. Det nya området har ett högt läge bland fjällbjörkar med vida utsikt över fjällvärlden och ligger i nära anslutning till både väg och liftar. Här skapas en ny knutpunkt för besökare där hela familjen, oavsett funktionsförmåga, kan njuta av en heldag på fjället med ett flertal cykelleder och vandring för alla. Projektet syftar till att öka antalet besökare sommartid där investeringarna även kommer kunna användas vintertid.

Lofsdalen har sedan tidigare Lofsdalen Bike Park, nu kommer besökare kunna njuta av härliga “flowleder” i cykelparken och kunna ta liften upp till det nya cykelområdet. Det nya området kommer även bli ett väldigt bra komplement till de mer kuperade lederna på södra sidan av Lofssjön:
– De här investeringarna ger Lofsdalen bättre förutsättning att bli en året-om-destination. Vi ser högre efterfrågan på aktiva semestrar i Sverige och det här projektet hjälper oss att kunna erbjuda en helhetsprodukt även på sommaren. Vi ser det här som en ny reseanledning att besöka Lofsdalen, säger Lotta Anestedt, VD Destination Lofsdalen.

Cykling i inboxen

Missa inte det senaste från Happyride, signa upp dig på vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kommer max en gång i veckan.

Senaste kommentarer

Westman 2020-01-14

Positivt! Var på återbesök i Lofsdalen i somras, parken är kul på moderna AM/Enduro-cyklar och nya Stenrutsleden på södra sidan gav fin fjällaccess och bjöd på en kul överraskning i form av en pumptrack uppepå fjället. Leden var kanske lite tam men...

Sambal Oelek 2020-01-10

Kul! Får man ju spana in.

ooms 2020-01-10

Ajdå, hoppas vem-det-nu-var som planerade sälja stugan i lofsdalen pga brist på enklare och mer xc-betonade leder inte hunnit sälja då...