Säsongsdebut för fredagsmyset på Vallåsen

Datum:
02 maj 2021 11:13

När en lång arbetsvecka är över kommer fredagskvällen. Tacos, kall dryck och tv-skval är en klassiker. En annan variant är att åka till bike parken på Hallandsås. Vi tog fredagsmyset i Vallåsen bike park där liftarna snurrar kl 16-20 för att fira in helgen. Vallåsen slog besöksrekord med 760 betalande gäster under öppningshelgen. 

I ärlighetens namn är det inte några super-mega-nyheter i Vallåsen denna säsong, även om ägarna spänt byggmusklerna lite grand som vi har berättat om tidigare. Vallåsen är tillsammans med Isaberg södra Sveriges största mountainbike-destinationer där det finns liftburen åkning.

Det som är nytt för denna sommar är att Vallåsen har byggt en ”DropZone”, en ny svart led ”Tech Merchant”, bredvid DH-spåret, man har även byggt en ny instegsled för nybörjare (öppnar först i juli), samt en blå transportled från släpliften genom Drop Zone till lederna, Old, Lilla Kycklingen och Tårtan. Hyrcyklarna har blivit fler och stolsliftarna körs tätare (även ankarliften går).

Från ägarhåll var man nöjd med premiären, faktum är att det var en rekordöppning sett till antal besökare som var 760 stycken under helgen fredag, lördag och söndag:
– Vi kunde inte ha drömt om en bättre start. Gästerna gav oss bra feedback på allt arbete vi har lagt ner på årets nyheter, säger Vallåsens platschef Jesper Malmquist.

Anläggningen valde även att applicera vintersäsongens  corona-koncept med förbokning av liftkort och hyrutrustning:
– Alla gäster som ska besöka oss måste förboka allt på hemsidan och liftkortet fungerar som en entrébiljett. Allt flöt på bra i helgen och de allra flesta hade tagit del av informationen, vilket såklart är extra skönt, då vi har lagt ner mycket tid på att ta fram ett bra system för att kunna hålla koll på antalet gäster och minimera köer.

Här är ett knippe färska bilder från säsongspremiären på Vallåsen i fredags.

Anders Wingqvist/HappyrideDe lite längre platåhoppen var vid god vigör.
Anders Wingqvist/HappyrideKan man inte dubbla, kan man alltid göra en wheelie.
Anders Wingqvist/HappyrideBlåa maskinbyggda leden Spruffs har bra flow.
Anders Wingqvist/HappyrideBikeparkbesök tillika lite cykeltest, test på enduromaskinen Trek Slash kommer senare på sajten.
Anders Wingqvist/HappyrideGenväg bland bermsen på leden Spruffs.
Anders Wingqvist/HappyridePå fredagskvällarna går liften från klockan fyra till åtta.
Anders Wingqvist/HappyrideVallåsen har flera byggda små drops.
Anders Wingqvist/HappyrideNytt för i år är drop zone, där man kan träna på att ta luft under kontrollerade former.
Anders Wingqvist/HappyrideDe två träramperna på drop zone är byggda så att du kan rulla ner, eller flyga.
Anders Wingqvist/HappyrideLuftfärd från lilla rampen i drop zone.
Anders Wingqvist/HappyrideVallåsen är först i Sverige med att öppna sin bike park.
Anders Wingqvist/HappyrideFredagsunderhållning i mjukt kvällsljus på Vallåsen.
Anders Wingqvist/HappyrideAlla cyklister MÅSTE avsluta med några varv på den sjukt smala pumptracken i botten.
Ta del av Happyrides nyhetsbrev med spännande nyheter!

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.

Senaste kommentarer

yonsson 2021-06-07

fnbHReCIePE Nya spåret "Ing-Marie". Startar och avslutar med Maggan.

Ustzeust 2021-05-04

Nån snubbe som dabbade och ramlade vid lilla droppet på dropzone, någon som vet hur det gick? Såg inte jätteroligt ut

Ustzeust 2021-05-04

Var där i lördags, efter elva så vart det riktigt lång kö till sittliften så jag tog bara ankarliften resten av dagen. Kan det varit 10-15 min till sittliften och 0-3 min till ankarliften?

jonte987 2021-05-04

Ok, låter bra. Förra året var det bra med kö på öppningsdagen men det var påsk och folk ville ut efter tunga 3-4 veckor med restriktioner (welcome to 2021 bitch) och hade valfärdat bland annat från Åre.

Wingqvist 2021-05-04

Det var 760 pers totalt där under hela helgen fick jag reda på nu från platschefen Jesper, uppdaterade artikeln med det också. Jag upplevde på fredagen att det var ingen kö att tala om, det var typ rulla fram och vänta på att några skulle hoppa på oc...

noxin 2021-05-03

Var där i lördags. Kön till liften såg lite lång ut men att de har ankarliften igång+att det är mer kapacitet i sittliften gjorde verkligen nytta. Lederna var riktigt fina med bara slutet på V-line och några berms i Spruffs som var lite sandiga men ...

skier 2021-05-03

Jag var där igår, inte alls mycket folk tyckte jag, kanske 2-3 min kö/varv. Generellt var det fint skick på lederna, ganska lös sand/grus på en del ställen (t ex i maggan) som nog skulle behöva lite regn för att sätta sig. Annars såg det ut som vanl...

jonte987 2021-05-03

Också spänd på att höra hur det såg ut

zinkpasta 2021-05-03

Nån som var där nu i helgen? Hur lång tid står man i kö per varv? (Även procent av totaltid är intressant. :-)

SIE 2021-05-03

Men om du ska åka från Göteborg kan du ju skolka nästan halva fredagen om du vill hänga på låset 16:00 🙂 ”Ok jag kör teamsmöte från 14:00 och framåt, trevlig helg kollegor!”