Premiär i helgen för Isabergs nya blå flowled ”Albatrossen”

Datum:
27 april 2021 12:34

Södra Sveriges två stora bike parks är nu redo för säsong. Vallåsen öppnar på fredag som vi har berättat tidigare och Isaberg startar på lördag. I Isaberg har man byggt en ny blå flowled som heter Albatrossen. 

Isaberg avslutade sin skidsäsong i slutet på mars, med mycket snö och ovanligt kallt i januari och februari. Nu till helgen öppnar man sittliften igen och snurrar igång cykelsäsongen.

De vanliga stigarna som inte är liftburna är redan öppnade, här ser du dem (länk till extern sajt). Fram till mitten av juni går liften på helgerna, därefter dagligen fram till mitten på augusti, för att sedan gå under helgerna hela fram till november.

IsabergIsaberg har 5 liftburna leder, här Pelikanen.

Under de senaste åren har Isaberg jobbat kraftfullt med sin cykling. Det startade med XC-lederna, och förra året drog man även igång liften. Till denna sommarsäsong öppnar man en ny 2 km flowig cykelled nedför Isabergstoppen, leden heter ”Albatrossen” och är blå i graderingen.

IsabergPumptracks, teknikbana och hopplinje i Isaberg.
IsabergHopplinjerna finns i olika svårighetsgrader, egentligen är det inte rena hopplinjer utan även lite berms etc.

I år begränsar man antalet Bikepass (liftkort) per dag för att minska trängsel och smittspridning. Därför är det obligatoriskt att förboka eller ladda sitt Bikepass online innan man hoppar på liften i Isaberg. Liftkort, eller korrekta termen Bikepass, kostar 310 kr för en dag vuxen och då ingår trailpass. Bara Trailpassen, som gäller för XC-lederna, kan man swisha på plats och kostar en hundring och en femma för en dag, vuxen. Dessa har inte någon begränsning i antal.

IsabergI år måste man förboka liftkort.

Isabergs liftburna cykling består av 5 leder, som alla startar från Isabergtoppen dit sittliften tar dig. För nybörjare och familjer finns två leder, dels ”Pelikanen” som är grön, dels nya ”Albatrossen” som är blå. Båda dessa leder är cirka 2 kilometer långa. Resterande tre leder är av lite knivigare karaktär: två röda ”Jättestigen” & ”The Nor Way” samt en svart ”No Mercy”.

IsabergStigarna i Isaberg utgår från 3 olika punkter East, West och South.

I Smålands svar på Åre har man också byggt en hopplinje, teknikbana och två grusade pumptracks.

Ta del av Happyrides nyhetsbrev med spännande nyheter!

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.

Senaste kommentarer

jonte987 2021-04-27

Ok då 484994

jonaslukarlsson 2021-04-27

Dags för en ny ledkarta kanske :) ?