Giro Montaro Mips


Märke: Giro
Från långa stigningar till extrema, tekniska nedfarter, med Giro Montaro Mips hjälmen kan du göra allt. Tack vare det POV PLUS visiret har du möjligheten att ställa dina glasögon på framsidan av hjälmen. En annan fantastisk funktion är det integrerade fästet på ovansidan av Montaro Mips. Du kan enkelt fästa din kamera eller lampa på hjälmen.

Montaro Mips har utförts med MIPS systemet så att hjälmen kan röra lite vid ett fall (skjuta och rotera) i förhållandet till huvudet, så att sido- och rotationskrafter som uppstår kan fångas upp. Med Roc Loc 5 systemet kan du enkelt enhandsjustera passformen, spänningen och vertikala positionen. Vrid knappen för en tätare känsla på stökig terräng, och vrid knappen tillbaka för att en mer avslappnad passform på en brant stigning.

Från ca 1000:-


Vad tycker du om Giro Montaro Mips?
5
4
3
2
1
rauken
2019-10-10
Styrkor:
Grym passform lätt
Bra spänne lätta att knäppa loss

Svagheter:
Inga

Sammanfattning:
Klockren bra hjälm till bra pris

rpw_mtb
2019-07-30
Styrkor:
Välventilerad.
Snygg.
Skön passform (på mig).
Möjligt att fästa kamera alt. lampa i det medföljande fästet uppepå hjälmen.
Visiret går att vinkla upp så att goggles kan placeras där tills de ska användas.

Svagheter:
Paddingen i pannan består av tre lager vilka efter ca ett års användning har separerats från varandra (se bilder). Beror antagligen på att jag maskintvättat denna några ggr. På längre turer kan även paddingen bli mättad av svett vilket gör att det plötsligt kan bli en flod av svett ner i ögonen. Går ju förstås då att ta loss paddingen och krama ur svetten, dock osmidigt.

Sammanfattning:
En grym hjälm med några brister. Var dock försiktig med paddingen. Rekommenderar ömsint handtvätt.
KÖP & SÄLJ