Gore C5 Gore-Tex Shakedry 1985 Jacket


Märke: Gore
Regnjacka


Vad tycker du om Gore C5 Gore-Tex Shakedry 1985 Jacket?
5
4
3
2
1
Desmondo
2020-01-06
Styrkor:
100 % waterproof

Svagheter:
Price

Sammanfattning:
This jacket is one piece of kit I carry, most rides it does exactly what its ment to do, keep me dry.
The fit is very good, but I recommend good bids also as the water run off runs right down the back onto the bottom so even with mud guards in wi territory you can end up with a wet bum.

Overall a great bit if kit if your a serious rider out in all weathers. Look good ,light, shakes dry and it does shake dry.

smulaline
2018-08-21
Styrkor:
Förmågan att kombinera värmen/ventilation från kroppen samt lyckas hålla vinden och vätan ute.
Storlek/vikt i väska/pocketsize

Svagheter:
Priset
Utseendet

Sammanfattning:
För dyr för den snåla cyklisten eller bara för ful för den modemedvetna?

Oavsett vad man har för budget till vardags söker nog dom flesta av oss cyklister bästa produkten till billigaste pris. Men är alltid det dyrast plagget det bästa? Stil är ju inte bara ett plus utan även ett måste alternativt ett plus.

Vid första anblicken på plagget ser det pappersliknande materialet ut att vara en kombo av lack och läder och just papper. Hur kommer detta funka?

Med Gores SHAKEDRY™ 1985 Jacket så kommer den som vill vara torr under sin cykeltur i det svenska skitvädret vintertid inte bli besviken. Förmågan att hålla ute vätan är optimal om du inte har för avsikt att bruka jackan liggandes i ett vattenhål. Testat jackan under perfekta förhållanden för produkten då jag körde i en kall vår med kyla och väta.

Brukat produkten med bara ett ryggskydd och underställströja alternativt ytterligare en tröja vid kallt väder. Förmågan att andas utan att få känslan av ett galonställ från barndomen tyder på att man lyckats med sin produkt jämfört med många andra regnjackor där ens egna värme ibland gör en överhettad då plagget inte kan andas. Vinden kommer aldrig igenom och oftast är det ju den som kyler ner snarare än temperaturen.

Jag tror att jackan är optimal för landsvägs/grusvägscyklisten där man lätt kan stoppa ner den i träningströjans fickor bak. Testpiloten av detta plagg för sig dock oftast i skog och terräng. Med andra ord är grenar, stenar, grus och gegga över hela ekipaget inte ovanligt. Man kan tänkas att produktens hållbarhet är begränsat med tanke på utseendet. Inga revor eller slitage trots användningen i skog och mark.

Shakedry fenomenet fungerar även det utmärkt. Spolade oftast bara av plagget och det såg i princip ut som nytvättat direkt. Torrt på några minuter om du skakar den ordentligt.

Priset är saftigt, 3200 kr, för den som inte hittar på rea. Produkten är kanon och håller vad den lovar i både torrhet och funktion, pocketsize är toppen om man är osäker på väderleken.

Du kan prova att köpa flera olika produkter som ska hålla dig torr om du vill spara pengar samt få chansen att vara moderiktig och följa att diverse kollektioner men tulla på funktionen. Alternativet är att du köper en jacka som kommer hålla dig torr och har det unika att även hålla vad den lovar funktionsmässigt upptill för en dyrare peng. Nackdelen är att du kommer möjligen vara trist och tråkig i svart då det är enda utförandet som finns.

Jag skulle utan tvekan välja detta plagg. Hellre torr och tråkig än modemedveten och pisseblöt av regn och svett.