Specialized Stumpjumper Expert 29


Mountainbike
Märke: Specialized
Heldämpad mountainbike, kolfiberram med 150mm/140mm slaglängd samt en gaffelvinkel på 66,5°. 57999:-


Vad tycker du om Specialized Stumpjumper Expert 29?
5
4
3
2
1
lidalooparn
2020-10-05 (Ändrad: 2020-10-18)
Styrkor:
Utför, dämpning fram, styvhet Och gaffelvinkeln

Svagheter:
Något dyr

Sammanfattning:
Cyklar mkt röda leder i Hellas och kommer från en epic 2013. Eftersom jag gärna fegar på de största droppen uppskattar jag hur fårlåtande hojen är utför. Nästan alla drop kan man rulla tack vare den flacka gaffelvinkeln. Det går att stå på hur hårt som helst med den dämparkonfig som är på, det känns alltid stabilt att köra hårt utför och det går nästan aldrig att provocera fram ngn begränsning i cykeln utför. Att köra kluriga trånga tekniska stigar är en fröjd, lite som att ta sig fram med bandvagn med däck kombon Eliminator/Butcher, vått som torrt.

Årsmodell: 2020Tinuskan
2019-11-13
Styrkor:
Rolig

Svagheter:
Dyr

Sammanfattning:
Rolig cykel som är kul och bekväm i skogen.

Årsmodell: 2019
Spindelbenen
2018-08-21
Styrkor:
Stabil och rolig. Funkar till det mesta, allt från att lalla omkring i Hellas till att hoja enduro. SWAT-boxen är fantastisk då jag slipper ha saker i en ryggsäck. Hjulen är tokstabila och de breda däcken (2,6) gick superlätt att 2Blissa.

Svagheter:
Jag tycker att bromsarna (SRAM Guide) känns som att de behövs luftas efter att ha kört nerför i typ Järvsö. De tar men längre in. det tog även lite tid innan jag fick till gaffeln som jag ville (mekade och bytte lite bottomless tokens (som ingår)) men nu är den toppen. Kanske krävde lite inkörning oxå. Men skulle eventuellt kunna tänka mig andra bromsar.

Sammanfattning:
Klart den roligaste MTB jag har ägt. Ska man bara ha en MTB och vill kunna hoja det mesta anser jag att den är ett bra val. Jag bytte från en 2018 och har inte ångrat det.