Trek Procaliber 9.7

Trek Procaliber 9.7
Mountainbike
Märke: Trek
Årsmodell: 2018

Tillverkarens beskrivning
En lätt prestandacykel med ram, vevparti och sadelstolpe i kolfiber. IsoSpeed-länkaget gör den bekvämare än någon annan hardtail, det kommer din kropp att uppskatta. Det är verkligen enkelt att byta till slanglöst, tack vare de medföljande TLR-hjulen, fälgbanden och ventilerna.  Den gedigna XC-komponentgruppen klarar sig alldeles utmärkt på tävlingsbanan och fungerar lika utmärkt på de dagliga träningsrundorna.

Pris: 24999 Kr

(Officiell information från Trek)


Vad tycker du om Trek Procaliber 9.7?
5
4
3
2
1
Johan.Eklund
Johan.Eklund (Gäst)
2019-02-21
Styrkor:
Mycket rapp cykel härlig i uppförsbackar hyfsad lätt 11,2kg vägde min 19 1/5 tum.

Svagheter:
Hittar inga direkta svagheter kanske hittar nåt under året.

Sammanfattning:
Känns som en cykel för både långlopp och lite kortare

Årsmodell: 2019

high rollin
2018-08-27
Styrkor:
* Isospeed som verkligen dämpar en del av stöket då man sitter och trampar
* bra genomgående utrustningsnivå på delarna på cykeln
* väldigt rapp och klättervillig cykel
* priset

Svagheter:
* lite hög totalvikt
* originaldäcken
* bromsskivorna i stål
* SLX växelreglagen med långa växelsteg

Sammanfattning:
Har alltid cyklat xc på hardtails. Cykel innan denna var en Trek 8500 26 tummare som jag var väldigt nöjd med. Dock ville jag byta till en 29 tummare när jag skulle köpa en ny mtb. Pro calibern var ett mycket intressant alternativ speciellt lockade Isospeed lösningen då det ger en hardtail i gränslandet till de heldämpade cyklarna.
Isospeed lösningen var riktigt trevlig bekantskap, tog dock några mil och däcktrycksjusteringar innan jag hittade rätt kombination. Vidare upplevs cykeln som om den har lite pyspunka. Detta är något man lär sig hantera efter ett tag och när du kört några vändor på cykeln kommer du inte märka det längre.
Cykeln är en ren xc hoj. Det märks på geometrin och cykelns vilja att pusha dig som cyklist till att cykla snabbare och hårdare. Den svänger in i kurvor med bra balans och inger förtroende att köra fortare. Uppför klättrar den som en get, det enda som håller en tillbaka är hur hårt du själv klarar att trycka på.
Fox-framgaffeln är en trevlig bekantskap då jag tidigare bara kört med Rock Shox gafflar. Var lite skeptisk i början men hittade rätt i inställningarna efter ett tag, kan rekommendera att inte gå slaviskt efter Fox's tabeller för lufttryck. Kör gärna med lite lägre tryck så får du en gaffel som är mjukare i gången och mer förlåtande i småstök.
Komponenterna som sitter på från fabrik på 2017 års modell är inte samma som 2018. 2017 sitter det t.ex. Shimano SLX växelreglage. För mig som har inte superlånga fingrar upplevde dem att ha långa växelsteg där jag blev tvungen att ändra greppet på styret för att växla upp på bakväxeln. Vidare upplevde jag dem so lite "precisionslösa ", jag bytte till Shimano XT reglage och de fungerar mycket bättre och har kortare slag.
Jag bytte även ut original bromsskivorna som var tunga stålskivor med halvbra bromsförmåga till Shimanos Ice Tec skivor med resultatet att bromsförmågan blev betydligt distinktare.
Hjulen är riktigt fina och rullar lätt. Däcken som sitter på, Bontrager XR1 Expert är ok på hårdpackat underlag, men det är det enda. De saknar bra sidoklackar som kan hålla i i lösare underlag. Dessa rekommendera jag att man byter ut till något annat som inger mer förtroende.
Skulle jag vilja köra race på cykeln? Japp! Har kört både mörksuggan och engelbrekt med den och är väldigt nöjd över hur cykeln presterat. Jag tror att den skulle kunna vara den perfekta cykeln för Cykelvasan, byt ut lite delar samt hjulen till lättare versioner så kommer hojen blir grymt snabb.
Detta är en cykel som får en stor köprekommendation av mig.

Årsmodell: 2017

KÖP & SÄLJ