Elite Super Corsa 750 ml


Märke: Elite
• Biologiskt nedbrytbar
• BPA-fri
• Klarar diskmaskin (fast max 40°C)


Vad tycker du om Elite Super Corsa 750 ml?
5
4
3
2
1
jokke
2018-10-02
Styrkor:
+ Prisvärd
+ Robust
+ BPA-fri
+ Går i diskmaskin
+ Biologiskt nedbrytbar

Svagheter:
- Trög pip
- Maxtemperatur 40°C i diskmaskin
- Lite knölig att demontera för diskning

Sammanfattning:
Prisvärd kvalitetsflaska som är lite knölig att ha att göra med.

Elite Super Corsa verkar vara en populär storsäljare, och det är inte så konstigt eftersom man får en BPA-fri biologiskt nedbrytbar kvalitetsflaska för vettiga pengar. Att den går att diska i diskmaskin är ett plus tills man läser på flaskan att maxtemperaturen för detta är 40°C; det är bara sköljprogrammet på vår diskmaskin som inte överskrider detta gradtal.

Jag är inte helt förtjust i konstruktionen av pipen. Den är ganska trög att få ut när man ska dricka (å andra sidan minskar det ju risken för läckage...) och lika trög att knuffa in igen (ökad risk för efterföljande läckage?). När man sedan ska diska den så måste man, om man vill göra rent ordentligt, dra ut pipen med dess utdragsstopp (se bild) genom locket och även om det är ganska kvickt gjort så upplever jag det som meckigt. Öppningen till själva flaskan är rymlig och bra så att man kan härja runt fritt med diskborsten där nere och få rent och fint.

Flaskan sitter bra på cykeln – kanske inte jättesvårt att misslyckas med – och när man väl har pipen ute är den trevlig att dricka ur. Känslan i plasten är att den är robust och tålig. Detta tillsammans med den sympatiska prislappen ger den de 4 stjärnorna för min del, men jag är inte helt säker på att det blir en ny Super Corsa när det är dags att byta ut denna.