Ny film från Wallner: Connection 2

Datum:
16 december 2021 17:39

I februari har Connection 2 premiär, men idag släpptes den officiella trailern och det ser lovande ut. Bakom filmen ligger Niklas Wallner. 

Cykelfilmen Connection 2, är som titeln antyder en uppföljare till den första filmen Connection som kom 2020. Bakom projektet står filmaren, fotografen och cyklisten Niklas Wallner, som vi frågade ett par frågor om arbetet med den nya filmen.

Hur länge har du arbetet på del 2 av Connection? 

– När filmen släpps i februari så har jag jobbat med den i ett år.

Niklas WallnerAlma Wiggberg sträcker ut sina vingar i ett somrigt Flottsbro

Är det samma upplägg som i del 1 eller vad kan vi vänta oss? 

– Fokuset är fortfarande detsamma och det är att visa upp den svenska scenen och dess åkare på ett positivt och inspirerande sätt. När det gäller valet till åkarna har jag den här gången låtit min nyfikenhet guida mig. Det blir några nya ansikten som jag egentligen inte vet så mycket om samt ett avslutande kapitel för en åkare som väljer att avsluta sin karriär. Så egentligen för du lite av de nya och de gamla.

Niklas WallnerSex snabba snubbar på toppen av Järvsö

Vi har ju fått ett helt gäng nya stjärnskott sedan 2019, vad har detta betytt för dig som filmare? 

– Superkul tycker jag, Alma Wiggberg, Lukas Sköld & bröderna Zwar är på väg in och etablera sig på den internationella scenen och för mig som inte vet så mycket om dom var detta ett perfekt tillfälle att lära känna dom lite bättre.

Det kallas syskonkärlek

Kan du berätta om något minnesvärt ögonblick från filmandet av Connection 2? 

–Hmm, definitivt intervju med storebror Robin. Vi båda bröt ihop och började gråta när vi försökte göra intervjun så det är mycket känslor kopplade till detta. Vi har i stort sett levt i varandras fickor de senaste 20 åren och rest till olika platser och länder, så när Robin meddelade att han avslutar karriären så kände jag att detta också är ett avslutande kapitel för mig. Hans karriär är en av de främsta anledningarna till att jag har kunnat arbeta heltid som fotograf och filmare och jag är evigt tacksam för det.

TRAILER CONNECTION 2

Ta del av Happyrides nyhetsbrev med spännande nyheter!

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.

Senaste kommentarer

Fundadores 2021-12-16

En artikel om en trailer. Märks att det är lågsäsong…

SocialGimp 2021-12-16

Oj, va' snyggt filmat! Ska bli GRYMT kul att se filmen!

JohanA 2021-12-16

Ska bli kul att kika på!