Sluta frys med eluppvärmda handskar och strumpor

Datum:
26 januari 2023 14:03

Händer och fötter är det första som blir kallt på cykeln så här års. Happyride har kollat in några olika varianter på eluppvärmda strumpor och handskar som funkar för cykling.

Fryser du om tassarna på grusvägsturen eller landsvägen så här års? Eller i skogen för den delen, eller på fatbiken i snön. Just händer och fötter är de svåraste delarna på kroppen att hålla varma, speciellt på grus- eller landsvägshojen där man blir lite extra statisk. Det finns såklart skosydd som håller både kyla och väta ute, och fodrade cykelhandskar, som funkar bra. Men när det är riktigt kallt kan till och med de gå bet, och då kan en dos elektronik vara till din hjälp.

Så om du känner för att sprätta iväg lite extra pengar eller bara gillar prylar rent allmänt kan eluppvärmda handskar och strumpor vara en lösning. Just strumpor med elvärme har blivit populärt bland skidåkare i de svenska fjällen när kvicksilvret kryper obehagligt långt ner men suget att ge sig ut är ännu större, eller bland jägare som sitter långa timmar på pass ute i skogen. Så varför inte använda samma sak på cykeln?

Hur funkar det? På strumpan fästs ett batteripack med hjälp av knappar som även fungerar som kontakter för värmeslingan. Sedan viker man bara strumpans mudd över batteriet så att det sitter fast. Värmen justeras genom att man antingen klickar på en knapp på själva batteriet eller styr den via bluetooth i telefonen. Värmehandskar har en knapp med LED-indikator på mudden eller handskens ovansida där man justerar värmen.

Värmestrumpor och värmehandskar

Plus:

  • + Ger rejält med värme även i riktigt låga temperaturer
  • + Går att variera värmenivån
  • + Ger möjligheten att cykla längre även på vintern
  • + Det är kul med teknikprylar

Minus:

  • Begränsad batteritid
  • Väldigt högt pris
  • Både strumpor och handskar är lite bylsigare än ”normala” varianter
  • Behöver vi verkligen elektronik till allt?

Lenz Heat Sock 4.1

Lenz gör de kanske finaste värmestrumporna i branschen. Modellen 4.1 är deras ”enklaste” och är tillverkad i en mix av polyester/nylon med 10% merinoull. Värmeslingorna går runt tårna för att ge maximalt med värme där det behövs som mest. Batteripacket 1200  kan justeras i tre nivåer och dessutom styras med telefonen via bluetooth och ska ge upp till 13 timmars värme (beroende på inställning).

Pris 2 298 kronor med batteripack 1200


Ekoi Heat Concept 5

Prisvärd värmehandske som är utvecklad för cykling och som blivit en favorit bland Happys besökare. Tillverkad i ett ventilerande membran som håller väta ute samtidigt som den inte känns som en plastpåse. Värmen går att justera i tre steg och sägs klara temperaturer på ner mot -20.

Pris 2 080 kronor


Seger Heat Mid Komplett

Västgötska värmestrumpor i en mix av återvunnen polyester och 28% merinoull. ”Komplett” indikerar att batteripacket följer med i priset.

Pris 2 799 kronor


Avignon Warmth Sock Powerbank

Svenska värmestrumpor i 35% merinoull till ett förhållandevis bra pris. Värmen styrs i tre olika nivåer genom ett enkelt tryck på batteripackens utsida. Batterierna kan även användas för att ladda annan elektronik via en USB-koppling, om man nu behöver det.

Pris 1 895 kronor


Rubicson Touchskärmhandskar

Värmehandskar från allas våra favoriter på Kjell & Co. Definitivt inte utvecklade för cykling men priset är riktigt bra och varje laddning räcker i tre timmar, lagom för pendlingen eller en lagom lång tur.

Pris 999 kronor


Hestra Tactlity Heat Liner

Innerhandske med inbyggda värmeslingor, kombineras med en valfri ytterhandske som skydd mot elementen. Dyr? Ja, men å andra sidan får du en handske som du kan använda för en lång rad olika aktiviteter.

Pris 3 000 kronor


Racer 1927 Eglove 3

Lyxiga värmehandskar för cykling med ett Polymax vattentätt membran som håller väta ute och händerna torra. Värmeslingorna leds på fingrarnas undersidor för att ge maximalt med värme där den behövs som mest. Värmen går att justera i tre nivåer. Själva handsken har reflexdetaljer och fingrar som går att använda med en smartphone.

Pris 179,95 Euro


Racer 1927 Ecover

 

Fransmännen på Racer 1927 gör även ett skoskydd med inbyggd värme, perfekt för dig som inte nöjer dig med något annat än prylar från den översta hyllan. Värmen justeras i tre steg.

Pris 219,95 Euro


OBS! Notera att det här är en produktgenomgång och inte ett test. Happyrides redaktion kan ha testat några av prylarna men det är inte att betrakta som ett test för den sakens skull. Har vi missat några höjdarprylar? Garanterat! Tyck till och diskutera i forumtråden.

Priserna är ordinarie sådana och kan vara lägre vid rea eller motsvarande. Vi reserverar oss för att vissa varor kan vara slut i lager. Artikeln innehåller affiliatelänkar, läs mer om vår policy kring det här.

Cykling i inboxen

Missa inte det senaste från Happyride, signa upp dig på vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kommer max en gång i veckan.

Senaste kommentarer

aben 2023-01-31

3000(!) spänn för ett par elvärmda handskar, lika mycket som min dyraste cykel kostade.

Glisseur 2023-01-30

Attans. Men 5 MacGyver av 5 möjliga på den.

HåkanC 2023-01-30

@Glisseur: Ni glömde även AJs över 19 år gamla gördetsjälvtips på elvärmesulor https://happyride.se/forum/threads/vaermesulor-diy.11793

Kashmirsocialist 2023-01-30

Riktigt. Första verbet i imperativ (sluta) ger tvingande nominativ (frysa). Bra! 😊

Makten 2023-01-30

Jag slutade frysa om händer och fötter när jag slutade snusa. 😄 PS. Språkpolisen låter hälsa att det heter "sluta frysa", inte "sluta frys". DS.

TobiasLj 2023-01-30

Har ett par Lenz Heat Sock 6.1. Riktigt bra och bekväma men skall jag vara petig finns det två saker som jag ser som små minus. Det ena är att själva tåboxen är mycket större och bylsigare än strumpan i övrigt. Visst kräver värmeelementen sin plats m...

Glisseur 2023-01-26

Tack för tipset, den är inlagd.

hs 2023-01-26

Har köpt Alpenheat AJ 21 och köpte utan batteri och styrning någon som byggt egen lösning. är 3.7 V 2,2 ah bateri 5v 1000 mah

NickPick 2023-01-26

Ni glömde happyfavoriten från ekoi! Bästa jag provat, till priset…