VIDEO: SON – En av världens bästa dynamodrivna cykelbelysningar

Datum:
05 september 2019 21:08

SON Nabendynamo är kända för sina tåliga och effektiv dynamos som levererar cykelbelysning även i ett kallt Sverige. Vi kikar närmare på deras dynamo SONdeluxe som kostar 229 € för standard gaffel, väger 390 g, ger 6 Volt/3 Watt och kommer med 5 års garanti. Inspelat på cykelmässan Eurobike 2019.

Cykling i inboxen

Missa inte det senaste från Happyride, signa upp dig på vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kommer max en gång i veckan.

Senaste kommentarer

n3wton 2020-05-28

Det där är nog en bra grej! Jag sitter i omvända situationen med två hjulpar och det är lite segt. Inte för att jag saknar TA på något vis, men för att de flesta nya cyklar har just TA.. Jag räknar kallt med att mina två hjulpar kommer hålla i typ ...

Sambal Oelek 2020-05-28

Måste tipsa om en väldigt bra sak. Om man ens har den minsta misstanke om att man behöver TA (through axle versionen). Så skaffa TA! Det går nämligen lätt att konvertera till QR mha en axel bara. Tvärtom går inte dock! Jag upptäckte denna pryl när j...

Sambal Oelek 2019-09-10

...nähe, nu beställde jag en vanlig Son 28 6-bult, det verkar som det är bättre trots allt :) bra pris (?) i England just nu, får passa på innan Brexit :)

nieves 2019-09-06

+1 Det äldsta har gått +3000 (2013) och överlevt 2 cyklar, det nya för disc kanske 500 men är det ngt jag litar på så är det naven. Inte hört om mer än 1 nav som pajat någonsin så bra är dom. I mitt fall SON28 då jag ändå aldrig får upp farten i an...

bsandborgh 2019-09-06

Jag har SONnav på 3 cyklar med en sammanlagd körsträcka på strax över 6000 mil. Det som rullat längst ca 3300 mil. Helt problem- och underhållsfritt. Rekommenderas!

Sambal Oelek 2019-09-06

Men om en eker går sönder kanske man måste lossa bromsskivan. Det är ju högst troligt däremot, ekerbrott är ju inte helt ovanligt på långfärdscykling. Sist mötte jag några polacker som hade varit ute en månad, en av dem hade fått ekerbrott tre ggr p...

Raggamuffin 2019-09-06

Nej det är kanske inte ett problem, det kanske bara är jag som överdriver mina förberedelser :) Nej det tror jag inte blir ett problem. Men skivor som lossnar på MTB har jag stött på, varför de gjort det vet jag inte.

Sambal Oelek 2019-09-06

ja, men det kanske är så att om man ska ha en cyklalångthoj, då har man inte Delux-versionen!? För den är ju extra klen. Och då blir inte detta något problem :) (men jag kanske skaffar den ändå, kanske får stå ut med CL)

jolov 2019-09-06

Samma verktyg som kassetten. För du måste väl ta med dig ett kassettverktyg om den havererar på långcykling?

Spacekitty 2019-09-06

Men just bromsskivor är väl ytterst sällan någon man får problem med på landsvägen. Har nog inte ens läst något om det när det gäller alla problem folk har på IPWR, TCR, TABR, etc. Det är mest växelöron, växelförare och knäckta fälgar....

KÖP & SÄLJ