Stor och lekfull downhill i Kisa MTB Park

Datum:
18 oktober 2021 07:31

I den andra delen av Swede Shreds säsong 2 åker vi till den nybyggda parken i Kisa. 

Oscar Härnström är inte rädd för att satsa stort varken på cykeln eller i livet. För ett år sedan köpte den svenska freeridern Tolvmannabacken i södra Sverige och har, på endast tre månader, förvandlat den gamla skidanläggningen till en helt ny cykelpark.

Hanna JonssonKisa MTB park är Sveriges nyaste bike park.

Tillsammans med sin sambo Beatrice Johansson och brorsan Hampus Quist har trion jobbat från soluppgång till solnedgång, dag in och dag ut, och till och med sovit vid backen för att få klart parken till sommarsäsongen. Och i juli 2021 började för första gången liftarna snurra för oss cyklister. 

Det är svårt att inte bli imponerad över vad gänget åstadkommit i Kisa MTB Park. Här finns allt från blå till svarta banor med en skön blandning av flow, hopp och skogsstök. Men det som gör Kisa MTB Park riktigt spännande och kanske också unik i Sverige är att den har den avancerade cyklisten i fokus.

Här finns riktigt tekniska svarta partier, en rad stora hopp och branta rockrolls. Det finns sharkfins hopp ur kurvor, step-ups och step-downs och gap hopp. Självklart finns det lättare banor som passar nybörjare och familjer, som t.ex. den blåa flowbanan Goldmine, men till och med här finns det flera svårare alternativ vid sidan om banan som gör den riktigt rolig även för avancerade cyklister. Hela tanken med parken är att den ska vara lekfull och det har Oscar, Beatrice och Hampus verkligen lyckats med. Oscars egen passion för freeride och downhill lyser verkligen igenom i varenda bana och feature.

Så häng med och spana in Sveriges kanske mest spännande cykelpark i det andra avsnittet av Swede Shreds 2 och se hur berget förvandlas från April till Juli.

Swede Shreds säsong 2 Episod 2 – Kisa

Nytt fönster

Bildgalleri från Kisa MTB park

Hanna JonssonGott om flygtid i Kisa MTB park.
Hanna JonssonHela ligan bakom Kisa MTB park.
Hanna JonssonLicence to film.

Cykling i inboxen

Missa inte det senaste från Happyride, signa upp dig på vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kommer max en gång i veckan.

Senaste kommentarer

Wingqvist 2021-10-22

Samlade alla avsnitt från Swede Shreds på ett ställe: https://happyride.se/swede-shreds-alla-avsnitt-sasong-1-och-2

Lejon 2021-10-18

Ja snygg film! Hoppas Projektet lyfter, verkar ju finnas ambitioner.

Freddie L 2021-10-18

Bra film! Suget infinner sig. Har fortfarande inte varit där, måste ta tag i det! Enda kritiken till filmen är dialektal, korrekt uttal är ”Öschötska kullarna”.