Sponsrat innehåll från Specialized

Unboxing: Specialized Turbo Levo SL

Datum:
28 mars 2020 13:21

Vi packar upp nya Specialized Turbo Levo SL Expert Carbon. En nätt, el-assisterad Stumpjumper med 150 mm slag bak och fram, samt 29 tums hjul och en totalvikt på 17,35 kg där elmotorn står för knappt 2 kilo av vikten.

Eldriften har slimmats, jämfört med vanliga Levo, och väger 1950 gram och har mindre batteri som kräver minimalt med utrymme i ramen, vilket ger cykeln är härlig och manövrerbar åkkänsla. Specialized har med nya Turbo Levo SL valt att förenkla och lätta upp, istället för att kötta på och bygga en tung cykel med mycket batterikapacitet.

Elsystemet som heter SL1.1 ger max 240 watts tyst och smidig effekt, du får dubbla kraften som du trampar in, och det inbyggda batteriet är på 320 Wh, köper du till range-extendern för cirka 4000 kr som ser ut som en vattenflaska adderar du ytterligare 160 Wh. Elsystemet SL1.1 är samma som Specialized också använder i sin gravelhoj Turbo Creo SL.

MER OM TURBO LEVO SL EXPERT CARBON
Den specifika modellen som vi packar upp här i videon heter alltså Specialized Turbo Levo SL Expert Carbon ligger på 99 999 kronor, och mer information och alla specifikationer på denna hittar du hos Specialized här.

MER OM DE ANDRA VARIANTERNA AV TURBO LEVO SL
Tycker du att denna variant av Turbo Levo är för dyr eller billig så kommer den också i tre andra versioner. För dig som vill lägga lite mindre finns Turbo Levo SL Comp Carbon för 82 999 kronor och Turbo Levo SL som ligger på 68 999 kronor, eller så går du på en S-Works Turbo Levo SL för 148 999 kronor. Mer info: https://www.specialized.com/se/en/turbo-levo-sl

Cykling i inboxen

Missa inte det senaste från Happyride, signa upp dig på vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kommer max en gång i veckan.
  • Sponsrade inlägg är en del av Happyrides annonserbjudande. Inläggen är framtagna tillsammans med kommersiella samarbetspartners. Om du har frågor kring sponsrade inlägg, hör av dig till martin@happyride.se
  • Taggar

    , , , ,
  • Kategorier

    Elcykel, Sponsrat, Video

Senaste kommentarer

Makmut 2020-05-25

Men du skulle visat hur enkelt du kunde köra upp för backen - nerför är inte grejen med el-hoj liksom... 😁 Annars riktigt bra, roligt och intressant reportage!

Atlas 2020-04-04

Skönt att den kostar 100 papp.

Valhalla_ 2020-04-02

Sjukt snygg för att vara en emtb!