Cykelvasan skjuter beslutet till före midsommar

Datum:
28 april 2020 10:53

I början av april meddelade Cykelvasan att man pausade möjligheten att anmäla sig till deras mountainbike-lopp. Nu meddelar arrangörerna att man skjuter beskedet om loppen kommer att köras eller ej, eller i en annan form, till före midsommar, definitivt besked kommer senast den 18 juni. 

Definitivt besked om Cykelvasan 2020 kommer senast strax före midsommar.
– Innan vi fattar beslut vill vi invänta nya prognoser från Folkhälsomyndigheten. Vi hoppas att ni har tålamod att avvakta tillsammans med oss och att ni fortsätter att hålla igång träningen på ett säkert sätt, säger Eva-Lena Frick.

Detaljerad information om genomförandet av Vasaloppets sommarvecka 2020 kommer att finnas på vasaloppet.se senast 18 juni. Du som är anmäld till något av loppen får även information via mejl.

Covid-19-pandemin gör att många av sommarens cykellopp 2020 ställs in eller flyttas fram. Vasaloppet meddelar i ett pressmeddelande idag på förmiddagen att man väljer att fortsätta planeringen inför den så kallade sommarveckan 14–22 augusti, där de stora mountainbikeloppen 90 km, 45 km och 30 km går, och att anpassa arrangemanget till de nya förutsättningarna.
– Givetvis påverkas även vi av pandemin. Vårt mål är att genomföra loppen, men vi vet ännu inte i vilken form, säger Eva-Lena Frick, Vasaloppets vd.

Vasaloppets sommarvecka 2020 omfattar totalt 13 lopp och har hittills över 18 000 anmälda deltagare.
– Vi vet att ni är många som undrar hur det blir med era lopp. Tyvärr har vi inte alla svar i dag, men vi jobbar med att hitta bästa möjliga lösningar utifrån de nya förutsättningarna, säger Eva-Lena Frick.

Bland de alternativ till den ordinarie sommarveckan som nu diskuteras finns allt från anpassade lopp på plats i Vasaloppsarenan till helt digitala lopp (Happyrides aprilskämt i år…) och olika kombinationslösningar. Allt kommer självklart att utgå från myndigheternas rekommendationer och riktlinjer, skriver man i pressmeddelandet.

Angående anmälningsavgift, där villkoren inte varit helt glasklara och troligen ändrats efter 22 februari 2020 enligt nedsparad internet-historik för villkoren 45 km-loppet, för de som är anmälda skriver nu ändå Vasaloppet på sin sajt att:

”Får jag tillbaka min anmälningsavgift om det inte går att genomföra loppet på plats i Vasaloppsarenan?
Ja, och du kommer också att kunna välja bland ett antal andra erbjudanden samt ha möjlighet att flytta din startplats till 2021. Mer detaljerad information om detta kommer före midsommar.”

Ta del av Happyrides nyhetsbrev med spännande nyheter!

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.

Senaste kommentarer

Inga kommentarer