Danny MacAskill: Världens bästa barnvakt?

Datum:
29 maj 2019 15:29

Danny MacAskill släppte filmen ”Danny Daycare” förra söndagen. Den galet cyklande barnvakten Danny tar med sig Daisy i cykelvagnen på minst sagt äventyrliga upptåg. Snart har fyra miljoner sett den roliga filmen på Youtube.

Efter den virala YouTube-rullen ”Danny Daycare” satte sig både Danny och Daisys pappa Stu Thomson, som också är grundare och regissör hos Cut Media som gjort filmen, ned och berättar om filmen. Om du inte har sett Daisy och Dannys cykeltur på diverse ställen i Skottland än, så gör du det här:

Danny, Stu: Var ska vi börja … Stu, hur mår Daisy? Är den riktiga stjärnan av videon medveten om att hon nu är officiellt känd vid 4 års ålder?
– Stu: Haha, hon mår bra tack … Vi filmade faktiskt det här för några år sedan när hon var 2 år så hon är några år äldre nu och klokare nu (skrattar). Hon gillar fortfarande när ”farbror” Danny kommer på besök men kändisskapet har inte stigit henne åt huvudet ännu.

Cut Media , Dave MackisonFilmen ”Danny daycare” är snyggt filmad med fina miljöer och underhållande story och action.

Sista klippet i videon visar när Danny och Daisy kör pumptrack. Ingen dålig stämning mellan dem efter den skakiga åkturen?
–Stu: Vi använde ju så klart en dock till detta. Men Daisy såg Danny och hennes docka, som vi kallade ”Stunt Daisy”, bakom kameran under inspelningen. Daisy tyckte att Danny var så duktig att hon ville ge honom godis efteråt.  

Cut Media , Dave MackisonDanny MacAskil tog med sig Daisy (och en stundocka) på utflykt genom Skottland.

Och Danny, några gröna avundsjuka känslor över att Daisy stjäl showen?
– Danny: Inte alls! Vi hade en rolig dag tillsammans ute på cykeläventyr. 

Ni har länge känt varandra och har arbetat med många projekt tillsammans. När och hur kom ni på den här iden?
Danny: Stu är en fanatisk mountainbiker och så fort Daisy var gammal nog, köpte Stu den här häftiga enhjuliga barnvagnen som han kunde dra bakom sin mountainbike. Vi skojade om att göra en film med mig som barnvakt till Daisy och ta henne med på ett äventyr runt Skottland  med massa galen cykling längs vägen. Så småningom bestämde vi oss för att det skulle vara en jättekul sak för Daisy att se tillbaka på när hon blir äldre och att det skulle kunna bli en bra och rolig  film, så därifrån tog vi det bara.

Cut Media , Dave MackisonBarrel roll:en var det svåraste tricket att sätta för Danny MacAskill.

Stu, hur reagerade din fru, när hon hörde at Daisy var stjärnan i en video med Danny MacAskill?
– Stu: Hon är ganska van vid våra infall nu för tiden, så jag är inte säker på att det var så mycket av en överraskning! Hon tycker det är roligt och verkar inte vara oroad över den lilla överreaktion från en del arga människor på internet som har kommit efter att vi publicerade den på YouTube.

Hur lång tid tog processen från koncept till att ni släppte filmen förra söndagen? Vi hörde att det var ganska lång process.
– Danny: Hahaha! Jo, ursprungligen trodde vi att vi skulle filma några dagar i början av 2017. Det här var ett personligt projekt utan sponsorer, så vi fick försöka få loss tid där vi kunde. Det stod snart klart när vi började att vi var något riktigt kul på spåret. Det var så roligt att cykla med barnvagnen och jag ville pusha det lite mer varje gång vi var ute och filmade. I slutet av 2017 skadade jag dock mitt knä i samband med ett annat filmprojekt, vilket lade detta på is. Tja, nästan ett år. Så småningom landade jag äntligen det sista tricket (barrel roll:en) strax före jul 2018, vilket var den sista delen vi behövde för att slutföra videon. Då var Daisy så gammal att hon kunde cykla själv!

Cut Media , Dave MackisonStuntdockan Daisy fick göra mycket av jobbet i filmen.
Cut Media , Dave MackisonEn knäskada på Danny MacAskill gjorde att det självfinansierade projektet drog ut på tiden.

Cykling i inboxen

Missa inte det senaste från Happyride, signa upp dig på vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kommer max en gång i veckan.

Senaste kommentarer

Hep 2019-05-31

Jag är inte en av "alla" som sett den och tackar för titten.

Jimel 2019-05-30

Filmen är jättebra och alla har väl hunnit se den innan ni gjorde en artikel utav det. ”Intervjun” var väl lite kul dock.

Mårten 2019-05-30

Jag tror att tiden för klipp och klistra-journalistik är förbi om man inte vill reducerad till ytterligare en clickbaitsida... Facebook, Youtube och Instagram är snabbare på det. Videon är dock svinbra.

King_Lake 2019-05-30

Världens sämsta barnvakt? Hade aldrig låtit någon köra så med mina barn...

jonte987 2019-05-30

Mm, där har vi nog det. Om den finns på Youtube och Facebook så har nästan ingen på happy sett det?

Spacekitty 2019-05-30

Jag såg filmen för en vecka sedan här i Youtube-tråden(?), då var den kul. Sen länkades den 5-10 ggr i varenda cykelrelaterad grupp på Facebook och när det äntligen tog slut så kom den här igen.

Wingqvist 2019-05-30

Film, bilder och intervju kom till redaktionen som ett presskit. Vi tyckte att detta var såpass sköj och välproducerat att det var roligt att lyfta på redaktionell plats. Helt oeniga eller såg ni någon charm i filmen?

NickPick 2019-05-29

Proffscyklisten tar med ett barn i cykelvagnen. Du kan aldrig gissa vad som hände sen! ?

Spacekitty 2019-05-29

http://whistlermountainbike.com/Videos/danny-macaskill-takes-on-daycare.html

NickPick 2019-05-29

Är det här en fritt översatt intervju?

KÖP & SÄLJ