Cykelvagn

En cykelvagn eller cykelkärra är avsedd för att transportera packning eller personer och kan ha ett eller två hjul beroende på utförande och användningsområde. Vagnarna kopplas på cykeln antingen vid bakaxeln eller med stång upp till sadelstolpen. Kopplingen är oftast någon form av snabbkoppling som gör vagnen snabb och enkel att montera på/av.

Vagnar för packning används ofta på långresor och äventyrscykling och har en öppen konstruktion med plats för lösa väskor och packning.

Vagnar för persontransport och då främst små barn är oftast täckta och har säten, störtbåge och bälten för att skydda de åkande. Dessa finns även i så kallat multisport-utförande och kan inte bara användas till cykeln utan kan även förses med handtag, extra hjul och skidor för att få ett bredare användningsområde året runt.

  • Artiklar

    Sidovagnens renässans

    Vad får man om man korsar en sidovagn med en släde? Man får Scandinavian Side bike, ett spännande alternativ till lastcykel och cykelvagn. Bakom produkten står Eva Lindemark och Torben Skov Andersen. Konceptet baserades på en enkel idé om att [...]