Faluns endurostigar och råsnabb downhill på Hunflen [Swede Shreds ep.2]

Datum:
28 oktober 2020 13:20

Swede Shreds är serien som spanar in några Sveriges roligaste utförsstigar. Från snöklädda toppar i norr till kuperade landskap i söder jagar Hanna Jonsson cykelpärlor i vårt avlånga land. I detta avsnitt åker vi till Faluns endurostigar och smakar på råsnabb downhill på Hunflen utanför Vansbro.

Resan fortsätter söderut. Från storslagna vyer i Jämtland i avsnitt 1 är det nu dags att spana in vad som gömmer sig bland de böljande kullarna i Dalarna. Avsnitt 2 bjuder på snabba endurostigar i Falun där Hanna Jonsson blir guidad runt Källviken av ingen mindre än superproffset Emil Johansson och XC-cyklisten Ida Jansson.


Swede Shreds 2: Falund och Hunflen

Nytt fönster


Falun är en riktigt hotspot för cykelsporten i Sverige. Hem för en hel drös stjärncyklister, cykelgymnasium och massor av stigar. Ett av dessa ställen är Källviksbacken som ligger ett stenkast ifrån centrum i Falun. Här finns ett virrvarr av härliga, fint byggda stigar av olika svårighetsgrad.

Hanna JonssonEmil Johansson lagar punka, kameramannen Joe Bowman luftyklar och Ida Jansson undrar när de ska slutta chillas och börja cyklas.

Det är mycket tack vare Falu stigcyklister som stignätverket är i så fint skick, och fortsätter att växa. Per Hagdahl från FSC berättar om deras fantastiska koncept “Trailbuilding Tuesdays” och visar upp senaste kreationen Ättestupan.

Hanna JonssonIda Jansson
Hanna JonssonEmil Johansson

Från rolig Enduro till brötig downhill. 1,5 timme från Falun ligger nämligen Vansbro och det närliggande berget Hunflen. En privatägd anläggning där cyklingen drivs av förbundskaptenen i MTB Gravity, Adrian Hörnqvist.

Hanna JonssonBen Zwar i Hunflen.

Här möter vi den sjukt snabba downhillduon Oliver och Ben Zwar som i början av år 2020 valde att komma tillbaka till  sina svenska rötter och flyttade från hemmet i Australien till Dalarna. De tävlar sedan några år i världscupen i downhill där de slagit till med några riktigt grymma resultat. Nu visar de upp sina nya träningsmarker – så håll i er.  Här blir det åka av!

Cykling i inboxen

Missa inte det senaste från Happyride, signa upp dig på vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kommer max en gång i veckan.

Senaste kommentarer

Fundadores 2021-09-04

Ni är grymma!

hannaej 2021-09-04

Tack så mycket :) I oktober kommer säsong 2 😇

LDG 2021-09-03

Är redan i spelad.

MagerValp 2021-09-03

Tack för att du blåste liv i tråden @Genilös, glad att jag hittade det här. Riktigt kul, hoppas på ny säsong!

Genilös 2021-08-26

Snubblade över serien nu såhär ett år sen. Kalasbra är väl det enda jag kan säga. När släpps 2021s säsong?????

hannaej 2020-11-30

Tack! Låten heter Walking Over Me av Grit Indie!

makeapopcorn 2020-11-22

Riktigt bra! 🙂 Jag undrar vad namnet på låten är som spelas i Ep 2, 12:50?

Åkerskog 2020-11-16

Superkul! Min sambo och mina två små döttrar tyckte att det va riktigt kul å kolla MTB på TV! Pappa brukar få suckar annars. Vi hoppas på fler avsnitt :)

hannaej 2020-11-16

Tack för du har kollat😍

larsaw 2020-11-16

+1000 Precis vad man behöver en mörk o trist måndagsmorgon i November, tack för att du fyllde upp min cykel-abstinens till bredden Hanna 😉 Nu har jag en morot att trotsa vädrets makter och ge mig ut o cykla/bygga mera stigar 🔦⛏🤩 // Larsa...

KÖP & SÄLJ