Fler vill cykelpendla i vinter

Datum:
18 november 2021 09:41

Cyklelpendla på vintern, tack men nej tack. Ja, så svarar nära 60 procent av de tillfrågade. De flesta är inte vädertåliga och inbitna pendlingscyklister. Men under pandemin är det många som har tagit till cykeln för att slippa trängas i kollektivtrafiken och det ser ut som om trenden kommer att hålla i sig under kommande vinter.

Försäkringsbolaget If har gjort en undersökning för att se hur cykelsuget ser ut under den kommande vintern. Den undersökningen visar att andelen som tänker cykla till jobb eller skola har ökat med 11 procent jämfört med tidigare vintrar. 17 procent av de tillfrågade tänker sig att cykelpendla regelbundet. Det stora flertalet tänker inte cykla, 59,5 procent av de drygt tusen respondenterna som tillfrågades i början på november 2021 och som var  jämnt fördelade sätt till kön, ålder och geografisk hemort.

If4 av 10 har för avsikt att cykla nån gång till jobbet eller skolan i vinter.

Tidigare har If undersökt hur många som använder sig av dubbdäck och cykelhjälm och det visar sig att det är runt 14 procent som använder dubbdäck och 41 procent som använder hjälm (medan 45 procent inte använder hjälm).

Undersökningen innehöll även frågor om de tillfrågade tyckte att deras arbetsgivare underlättade och uppmuntrade till cykling. Där visade det sig att ungefär 23 procent ansåg att deras arbetsgivare uppmuntrade till cykelpendling och en lika stor andel tyckte att arbetsgivaren ställde tillräckligt resurser till förfogande (omklädningsrum, låsta cykelförråd). Däremot så var det 40 procent som tyckte att att deras arbetsgivare inte gjorde tillräckligt.

Hur ser det ut hos din arbetsgivare? Uppmuntras anställda att cykla och vad har ni för möjligheter att låsa in cyklar, duscha och byta om?

Ta del av Happyrides nyhetsbrev med spännande nyheter!

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.

Senaste kommentarer

Tompot 2021-11-23

Att få folk att börja vinterpendla med cykel gör man bäst med kokande groda-metoden. Ingen kommer börja när det är som motigast. Lura på dem cykelpendling under sommaren, uppmuntra hösten och så kommer de gradvis koka in i vintern.

Kashedian 2021-11-21

Mälaren runt varje dag. 50kmh.

Bengt-re 2021-11-21

36 mil om dagen på cykel är lite tufft. På vintern åsså.

Paco 2021-11-21

Inte det minsta! 😂

Hasse#7 2021-11-21

Så du gillar inte att cykla? 😀👍❤️

Paco 2021-11-21

Har 18mil till jobbet enkel väg. Känns inte som att avdrag/bidrag kommer få mig att cykelpendla hela vägen men dom 18km till/från pendeln låter jag gärna inte bli, oavsett årstid.

Peter G 2021-11-21

Mår bra av att vinterpendla! Dusch finns på jobbet och säker plats för min cykel.

retrieverdog 2021-11-20

Vinterpendling är kul! Man känner sig som ledaren för nån polarexpedition när man kommer in på jobbet med immiga glasögon, snö överallt och istappar i skägget.😄 Jag vart minsann utvald till att bli en av 40 officiella vintercyklister i min kommun i ...

weldion 2021-11-19

Ganska så enkelt för mig att fixa egentligen, då frugan har tillgång till en sådan tryckmaskin. Mest bara att köpa något lämpligt plagg att trycka på.

Bengt-re 2021-11-19

Hade inte en stor konsultfirma cykelkläder till sina anställda? Vill minnas att det cyklade runt spänstiga konsulter med firmaloggos på sig. Var dock några år sedan - de har nog dieselsuvar numera....