Att slå in hemmalagade riskakor eller bars

LaCe

Ny medlem
Att slå in hemmalagade riskakor eller bars
Ser ju jäkligt smidigt ut att använda dem till att slå in cykelföda!


Vad använder ni för denna livsviktiga sysselsättning?!
 
Senast ändrad:

Mayhem

Aktiv medlem
Att slå in hemmalagade riskakor eller bars
Har också utan framgång letat efter den typen av folie med aluminium på ena sidan och typ smörgåspapper på andra. Det verkar överhuvudtaget inte finnas i Sverige. Utomlands på typ Amazon och eBay går det att hitta men hittills har astronomisk fraktkostnad gjort att det inte varit värt besväret.
 

GustafH

Aktiv medlem
Att slå in hemmalagade riskakor eller bars
Vad är skillnaden mot aluminiumfolie som har aluminiumfolie på båda sidorna? Det brukar jag slå in mina bars med och den enda nackdelen jag har hittat med det är att det är lite slösaktigt med aluminiumfolie...
 

Kung Stalle

Aktiv medlem
Att slå in hemmalagade riskakor eller bars
Jag köpte sånt här till min maktkakeproduktion:
http://www.rimpac.se/charken/omslagspapper/sulfitpapper-med-pe-40cm-6kg.html

Det var faktiskt riktigt bra. Det går att värma ihop fogarna om man vill och då blir det helt lufttätt. Jag vek ihop och satte en etikett som försegling.

Det finns i charkdiskar så om du går till en lämplig affär så kan du säkert köpa lite av dom. Annars så har jag rätt mycket kvar hemma i Vallentuna så om du vill fara förbi och hämta lite så är du välkommen.

Stalle
 
Att slå in hemmalagade riskakor eller bars
Kung Stalle sa:
Jag köpte sånt här till min maktkakeproduktion:
http://www.rimpac.se/charken/omslagspapper/sulfitpapper-med-pe-40cm-6kg.html

Det var faktiskt riktigt bra. Det går att värma ihop fogarna om man vill och då blir det helt lufttätt. Jag vek ihop och satte en etikett som försegling.

Det finns i charkdiskar så om du går till en lämplig affär så kan du säkert köpa lite av dom. Annars så har jag rätt mycket kvar hemma i Vallentuna så om du vill fara förbi och hämta lite så är du välkommen.

Stalle

Är det inte dags att ta upp kakproduktionen igen? Du verkar ju ha svårt att veta vad du ska göra av all din fritid.
 

eketjall

Ny medlem
Att slå in hemmalagade riskakor eller bars
42Hz sa:
Varför måste det vara aluminium också?
Spontant känner jag att man vill ha pappret för att det inte går sönder och aluminiumfolien för att det ska hålla formen när det är ihop vikt.
Sen finns det säkert gånger, beroende på vad man ska slå in, när pappret klibbar fast mindre än aluminiumfolien.
 

Kung Stalle

Aktiv medlem
Att slå in hemmalagade riskakor eller bars
Luthman Photography sa:
Kung Stalle sa:
Jag köpte sånt här till min maktkakeproduktion:
http://www.rimpac.se/charken/omslagspapper/sulfitpapper-med-pe-40cm-6kg.html

Det var faktiskt riktigt bra. Det går att värma ihop fogarna om man vill och då blir det helt lufttätt. Jag vek ihop och satte en etikett som försegling.

Det finns i charkdiskar så om du går till en lämplig affär så kan du säkert köpa lite av dom. Annars så har jag rätt mycket kvar hemma i Vallentuna så om du vill fara förbi och hämta lite så är du välkommen.

Stalle

Är det inte dags att ta upp kakproduktionen igen? Du verkar ju ha svårt att veta vad du ska göra av all din fritid.

Det har jag ju inte. Jag kör radiostyrd bil för hela slanten.

Stalle
 

Mayhem

Aktiv medlem
Att slå in hemmalagade riskakor eller bars
eketjall sa:
Spontant känner jag att man vill ha pappret för att det inte går sönder och aluminiumfolien för att det ska hålla formen när det är ihop vikt.
Plus att den yttre aluminiumfolien är tät och förhindrar att vätska läcker igenom.
 

42Hz

Aktiv medlem
Att slå in hemmalagade riskakor eller bars
eketjall sa:
42Hz sa:
Varför måste det vara aluminium också?
Spontant känner jag att man vill ha pappret för att det inte går sönder och aluminiumfolien för att det ska hålla formen när det är ihop vikt.
Sen finns det säkert gånger, beroende på vad man ska slå in, när pappret klibbar fast mindre än aluminiumfolien.

Lägg smörgåspapper på folie och slå in? =)
 

eketjall

Ny medlem
Att slå in hemmalagade riskakor eller bars
42Hz sa:
eketjall sa:
42Hz sa:
Varför måste det vara aluminium också?
Spontant känner jag att man vill ha pappret för att det inte går sönder och aluminiumfolien för att det ska hålla formen när det är ihop vikt.
Sen finns det säkert gånger, beroende på vad man ska slå in, när pappret klibbar fast mindre än aluminiumfolien.

Lägg smörgåspapper på folie och slå in? =)
Ja, eller använda plastfolie. Brukar funka bra och tar mindre plats som skräp.
 
Att slå in hemmalagade riskakor eller bars
Kung Stalle sa:
Luthman Photography sa:
Kung Stalle sa:
Jag köpte sånt här till min maktkakeproduktion:
http://www.rimpac.se/charken/omslagspapper/sulfitpapper-med-pe-40cm-6kg.html

Det var faktiskt riktigt bra. Det går att värma ihop fogarna om man vill och då blir det helt lufttätt. Jag vek ihop och satte en etikett som försegling.

Det finns i charkdiskar så om du går till en lämplig affär så kan du säkert köpa lite av dom. Annars så har jag rätt mycket kvar hemma i Vallentuna så om du vill fara förbi och hämta lite så är du välkommen.

Stalle

Är det inte dags att ta upp kakproduktionen igen? Du verkar ju ha svårt att veta vad du ska göra av all din fritid.

Det har jag ju inte. Jag kör radiostyrd bil för hela slanten.

Stalle

Jag var ju ironisk. För fan.
 

Jörgen_A

Aktiv medlem
Att slå in hemmalagade riskakor eller bars
42Hz sa:
eketjall sa:
42Hz sa:
Varför måste det vara aluminium också?
Spontant känner jag att man vill ha pappret för att det inte går sönder och aluminiumfolien för att det ska hålla formen när det är ihop vikt.
Sen finns det säkert gånger, beroende på vad man ska slå in, när pappret klibbar fast mindre än aluminiumfolien.

Lägg smörgåspapper på folie och slå in? =)

För det ska bli riktigt bra så limmar man såklart sitt papper själv.

Vilket lim är bäst för att limma ihop aluminiumfolie och papper?
 

GustafH

Aktiv medlem
Att slå in hemmalagade riskakor eller bars
Jörgen_A sa:
42Hz sa:
eketjall sa:
42Hz sa:
Varför måste det vara aluminium också?
Spontant känner jag att man vill ha pappret för att det inte går sönder och aluminiumfolien för att det ska hålla formen när det är ihop vikt.
Sen finns det säkert gånger, beroende på vad man ska slå in, när pappret klibbar fast mindre än aluminiumfolien.

Lägg smörgåspapper på folie och slå in? =)

För det ska bli riktigt bra så limmar man såklart sitt papper själv.

Vilket lim är bäst för att limma ihop aluminiumfolie och papper?

Epoxi e najs. Gärna så det är lite halvfuktigt när man packar in kakorna.
 

LofaPope

Ny medlem
Att slå in hemmalagade riskakor eller bars
Eller så har man en aluminiumförångare på jobbet. Kanske ska testa och se om det går att få ett fint Alu skikt på smörpapper.
 

Cykologen

Ny medlem
Att slå in hemmalagade riskakor eller bars
Om man nu inte tvunget vill köpa på sig en rolig maskin för att slå in sina egenhändigt gjorda bars med så har det funkat bra för mig att rulla barsen i maltodextrin (inte tabletterna ?) innan jag slagit i dem i vanlig plastfolie.

Funkar toppen, kladdar inte alls!

Men det är så klart roligare att köpa maskiner och laborera med roliga material!
 

LaCe

Ny medlem
Att slå in hemmalagade riskakor eller bars

mamme1

Aktiv medlem
Att slå in hemmalagade riskakor eller bars
Detta känns som det enklaste om det inte dyker upp i en svensk butik.

Jag har frågat wiggle.se om att sälja dessa/liknande.
Här har vi det i europa iallafall.
http://www.lakeland.co.uk/p70144/Parchment-Lined-Foil

Frakten blir £7,5 till Sverige.

Men man kanske kan hitta fina saker till sambon där så att det helt plötsligt blir intressant för henne också.
Bra tips.
Har nyss beställt från Lakeland, det blir intressant att se hur tullverket jobbar nu efter brexit.
 

mamme1

Aktiv medlem
Att slå in hemmalagade riskakor eller bars

kais01

Aktiv medlem
Att slå in hemmalagade riskakor eller bars
varför detta icke återanvändbara skräp för att få i sig lite matenergi på cykeln?

nötfruktblandning i sin plastpåse, med lite seltin funkar bra och smakar gott. chokladkakor och snickers likaså. vill man ha raketbränsle finns koncentrerad fruktjuice.
 

mamme1

Aktiv medlem
Att slå in hemmalagade riskakor eller bars
Fint att du bryr dig.
Var köper du chokladkakor och Snickers i lösvikt, och hur undviker du fläckar på kläderna och fickludd på godiset?
Alternativt, hur återanvänder du sjokoladeförpackningar?
 

kais01

Aktiv medlem
Att slå in hemmalagade riskakor eller bars
det är ju inte alltid lätt att ekonomisera med förpackningsmaterial, men att slå in småportioner i material som bara används en gång är generellt värt att försöka undvika.

själv en vän av att återanvända t ex brödpåsar, vilka har generellt god kvalitet. efter användning vränger jag dem, diskar av utsidan (f d insidan) vilket kan göras om och om igen. utsida och insida byter plats varannan gång.

enkelt och bra. vill man möjligen ha mindre storlek som i fallet ts frågar om klipper man bort en bit.
 

glitch

Aktiv medlem
Att slå in hemmalagade riskakor eller bars
Om nån hittar motsvarande (då den nya verkar kass) så får vi dra igång ett gruppköp! Är så less på vanlig folie/bakplåtspapper.
 

jolov

Aktiv medlem
Att slå in hemmalagade riskakor eller bars
det är ju inte alltid lätt att ekonomisera med förpackningsmaterial, men att slå in småportioner i material som bara används en gång är generellt värt att försöka undvika.

själv en vän av att återanvända t ex brödpåsar, vilka har generellt god kvalitet. efter användning vränger jag dem, diskar av utsidan (f d insidan) vilket kan göras om och om igen. utsida och insida byter plats varannan gång.

enkelt och bra. vill man möjligen ha mindre storlek som i fallet ts frågar om klipper man bort en bit.

Aldrig provat, minns bara att bavabici sålde något liknande det här förut och sa att det var the shit: https://www.jordklok.se/sv/articles...MIy7Dxxr3T8wIVQzcYCh20tw4OEAQYASABEgI4QvD_BwE
 
Topp
Happyride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer