Cykeltrainerdags 2019

Lindahl195

Medlem
Eftersom min första seriösa cykelsäsong lider mot sitt slut och jag fått upp lite ork mot i våras, vill jag ju gärna fortsätta under vintern..

Vad skall man välja för trainer?
Har möjlighet att ha den både i garaget (ljudnivå) och i lägenheten, men jag är en ganska rastlös själ så sitta och stirra in i väggen x antal timmar kommer inte funka tyvärr.

Då antar jag att något som funkar med Swift är det som gäller, och ha den i lägenheten, vad skall jag välja? Kravspecen borde väl bli:
Någorlunda tyst för grannarna
Swift
Stabil
Lvg-cykel med 9mm qr/dropouts
Shimano kasett/body

Har ingen smart-tv, men Ps4 och android-plattor finns. Inte sugen på att köpa ny smart-tv innan vi flyttar större.. går det att få ihop på nåt vis?

Kostnad är sekundärt, hellre något som funkar. Men slipper man köpa det värsta så är det ju en bonus.

Bygg gärna vidare på tråden, det kommer väl mycket nyheter antar jag.
 

Lindahl195

Medlem
Gjorde en snabb googling och läste lite.

Kanske får bli så, är flux 2 värd dom extra slantarna?

Har garmin-530 dator och pulsband, verkar som det bara är trainer (och konton) som saknas för att få till ett schysst system?
 

SGS

Medlem
Lindahl195 sa:
Och med en Chromecast borde jag kunna casta från platta/mobil till tv helt enkelt? :)
Zwift har inget officiellt Chromecast-stöd vad jag vet. Gick däremot utmärkt att helt enkelt spegla skärmen (via Chromecast) när jag provade i vintras.
 

etnica

Medlem
Jag har en tacx flux S och en neo 2. Båda är bra men neo 2 är väll mer lik en riktig cykel. Man blir gladare av o cykla på fluxen iaf. då man blir lite snabbare och inte reagerar lika fort på när man slöar lite :)

Decathlon har/hade iaf flux till riktigt bra ordinarie pris.
 

Lindahl195

Medlem
Efter några minuters betänketid blir det nog en flux 2. Kul att inte hårdvaran sätter stopp på stigningar och Skönt att ha en trainer där man kan montera mtb med lång Cage. Och till den dagen jag köper happykorrekta cyklar med thru axle ;)

Cyklar på ocyklingsbara qr både i skogen och landsväg nu, som faktiskt fungerar bra nog för bra schyssts Strava-tider, tro det eller ej ?
 

Lindahl195

Medlem
NickPick sa:
Är det bara jag som fick ångest? Det är bara augusti och vem vill sitta inne och slira framför en skärm då???
Det har jag med. Men gillar att ha saker färdiga i tid ? knappt 2 månader kvar för min lvg säsong Tror jag. Mtb kan jag nog härda ut ett tag till.

Ja jag vet, jag är en vekling och trivs bättre i Spanien.. ?
 

Dr Gugge

Medlem
Brutet nyckelben och frun tycker nuvarande trainern låter lite väl mycket så jag går också i tankarna på en ny trainer (även om det är mitten av augusti).

Jag funderar på gamla Elite Direto till bra pris 5400:- eller vänta på nya Suito. Skillnaden verkar vara marginell, lite tystare, lite annorlunda drivrem, och bättre justeringsmöjligheter till fötterna... annars så finns ju Wahoo Kickr core.

Som jag förstod det på Dc rainmaker är Kickr tystare men att Direto ändå är tillräckligt tyst, någon som kört båda och kan uttala sig om skillnaden?

//Kristoffer
 

kofta

Ny medlem
Har en Direto, kör man på lilla klingan (exempelvis workouts i ERG-mode) så är den väldigt tyst. Ljudet av drivlinan i sig är nog på samma nivå som trainern. Men på stora klingan och om du pinnar på i ett Zwift-race så låter den en del. Jag tycker dock inte ljudet har samma irriterande klang som vissa andra trainers.

Till detta bör väl sägas att ljudet av en större fläkt överröstar trainern oavsett.
 

Stumpy

Aktiv medlem
Jag kör trainer i garaget. Då slipper jag fläkt, eftersom det oftast är runt 10 grader där under trainersäsong (och det är inte nu). Har en jacka under uppvärmingen och kör sedan i kort-kort. Perfekt!
 

NLC

Aktiv medlem
Oavsett temp hade jag inte orkat cykla utan fläkt. Även när jag hade -10 i förrådet var det vind på (om än väldigt svag), handskar, mössa, vindväst och skoöverdrag. Av med mössa och öppna västen i intervallerna, på vid uppvärmning, vila och nedrull. Men man är ju olika på det.
 

Dr Gugge

Medlem
kofta sa:
Har en Direto, kör man på lilla klingan (exempelvis workouts i ERG-mode) så är den väldigt tyst. Ljudet av drivlinan i sig är nog på samma nivå som trainern. Men på stora klingan och om du pinnar på i ett Zwift-race så låter den en del. Jag tycker dock inte ljudet har samma irriterande klang som vissa andra trainers.

Till detta bör väl sägas att ljudet av en större fläkt överröstar trainern oavsett.
Det låter bra!
En Direto är beställd...

//Kristoffer
 

Mathias

Aktiv medlem
Jag går i valet och kvalet hur jag ska göra. Vi ska inreda ett uteförråd till träningsrum och alla vill träningscykla där. Hurra! Men det betyder fru, barn på 13 år och jag. Ljudnivå spelar ingen roll men jag vet inte hur jag bäst löser det med de olika storlekarna som ska dit. Ska man ta våra befintliga cyklar och haka av bakhjulet varje gång man ska träna så är det inte wife eller teenager-friendly. De cyklar inte på vintern så det kanske är lättare med ett trainerdäck på deras cyklar och sedan en smart trainer med rullar? Bäst vore ju en cykel som går att justera i längd och höjd, som en spinningcykel... Finns det spinningcyklar som går att koppla till Zwift? Hur funkar det i så fall med växlar?
 

NLC

Aktiv medlem
Jag och min fru har kört på samma direktdrivna trainer nu i vintras med samma kassett och att plocka ut bakhjulet och montera cykeln är inte det som tar tid i förberedelserna.

Men om du är sugen på en stationär och justerbar trainercykel för Zwiftande kanske en https://wattbike.com/se/product/atom är av intresse?
 

Mathias

Aktiv medlem
Den ser ju rätt grym ut. Lite över min budget på 4-5000 dock. Vi har faktiskt redan en heldum mekanisk spinningcykel och det slog mig att en framkomlig väg men inte helt optimal är att sätta en watt-mätare på den. Det blir lite udda växlingar men jag har ju kört ramväxlat förr i tiden med... Nackdelen är väl att man inte kan rulla men det är ju träning man vill ha... Nu har jag ju ingen watt-mätare men det är ju inte jättesynd om man köper en som man kan använda på racern på sommaren. Win-win liksom.
 

Antex66

Ny medlem
Tjena igen kollat videon från 2017 nu;)

Efter lite surf hittar jag tacx flow samt
Tacx vortex som verkar hyfsade 2019. ?

Ngn som har erfarenhet av dessa?Specmässigt skiljer det inte jättemycket på pappret. Räcker flow till eller ska man gå upp till vortex?
 

Köp & Sälj

Topp
Happyride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer