[OT] Renovera torp

Oskar

Aktiv medlem
[OT] Renovera torp
Ett helt hus i helsvettat hårdplast. Trevligt 🙄

Skärmbild 2022-01-21 152930.png
 

SeBMX

Aktiv medlem
[OT] Renovera torp
Kontakta en timmerman som kan komma med konsultation och göra en åtgärdsplan på de kritiska punkterna. Förmodligen så kan han bedömma på plats om timmer måste bytas ut.
Jag håller själv på med ett timrat missionshus från 1899 och när vi besiktade det så verkade några stockar som jag misstänkte inte höll måttet vara klart godkända. Huset har bara stått kallt och klarat sig otroligt bra. Så inget annat än trossbottnar som trillat ned p.g.a. bråte + mycket fukt i grunden.
Vi kommer att försluta ventilerna i grundstenarna och göra en oventilerad varmgrund med singel i botten och 30cm Perlite till överkant golvåsar och givetvis en hel del dränering och markisolering runt hela grundmuren. Men våran tanke är att göra ett kallt hus med enbart el till ett vanligt bostadshus med golvvärme, V/A etc. Här uppe så kan vi inte snåla med isoleringen heller.

Ska du ha det varmställt enbart några få gånger per år så kan han nog säga vad som är bäst i de fallen med grundisoleringen också.
Kul projekt 👍
 

jarek996

Aktiv medlem
[OT] Renovera torp
Ajdå, eternit kostar skjortan att riva om det ska göras korrekt.
Om du river själv ( anlitar INTE firman ) , så är det bara avgift på tippen ( inte så stor för privata personer ) . I Malmö packar du i sopsäckar , tejpar och kör till SYSAV.

P.S. Man får inte cancer om man river ( smart ) litet tak :sneaky:
 

arcamone

Aktiv medlem
[OT] Renovera torp
Tipsar om ”Handverkar” på instagram. Norrmännen verkar ha en del stolthet i att göra saker från grunden. Där räcker det inte med en sketen Makita handöverfräs utan där ska man tillverka verktygen från scratch samt klyva träden för hand, riktigt imponerande!
 
Senast ändrad:
Topp