[RR] Passage le Gois

rising

Aktiv medlem
[RR] Passage le Gois
Starten på Touren i år gick ju via "passage le Gois", en väg från ön Noirmoutier till fastlandet som bara är öppen vid lågvatten. Jag + familj är på semester i närheten så jag tog en tur över le Gois i morse som timeade in lågvattnet.

Välskyltat i Frankrike.
IMG_1002.JPG


Vendée är platt, riktigt platt. Så vägarna är ofta spikraka och cyklingen generellt sett inte jättekul. Vinden märks rätt mycket kan man säga och oftast har det blåst rätt hård pålandsvind, från nordväst, vilket gjort det lite halvjobbigt att cykla inåt landet eftersom man då får motvinden i nyllet på väg hem. Imorse i grisottan när jag gav mig av blåste det inte så farligt, men rakt i nyllet. På hemvägen skulle det bli kantvind och sedan medvind visade det sig.
IMG_1003.JPG


"Porn C" lät spännande men tidvattnet väntar inte på nån. Det får bli en annan gång.
IMG_0992.JPG


Sa jag att det är platt här? Dagens runda, 10 mil, hade sammanlagt 76 meters klättring...
IMG_0997.JPG


Nu börjar det närma sig...
IMG_0988.JPG


Flyter kolfibercyklar? Borde kanske inte bytt till 23mm däck...
IMG_0999.JPG


Undertecknad mitt ute på le Gois. Inte mycket trafik tidigt på morgonen. Vattnet låg fortfarande kvar bitvis på vägbanan. När jag var har senast med bilen såg vi en hel del överkörda maneter (!) men inga syntes till idag.
IMG_0989.JPG


På ön Noirmoutier (och överallt annars där touren passerat) är varenda rondell dekorerad.
IMG_0998.JPG


I byn Noirmoutier, där jag tog en kaffe och en fransk powerbar (baguette med diverse pålägg) låter de båtarna ligga kvar i dyn när det är lågvatten...
IMG_0990.JPG


... men sjömärkena plockar de noga upp.
IMG_0991.JPG


På tillbakavägen hade vattnet sjunkit undan mer.
IMG_1001.JPG


Sån här stenbeläggning är det stora delar av vägen, förstår att de hade problem på Touren med underlaget.
IMG_0993.JPG


Ovanlig som vägskylt.
IMG_0994.JPG


På lokala macken hemmavid kan man få fulfika delux, kombinationen mack och bar är ju klockren.
IMG_0995.JPG


Det var visst kantvind över le Gois, syns på strumporna...
IMG_0996.JPG


Trots plattheten är det okej att cykla här, alla är trevliga, bilarna håller generellt sett avstånd och om en tant med hundar råkar komma ivägen ropar de "Oh, pardon Monsieur". Och så kan man få en riktigt bra öl på macken.
 

rising

Aktiv medlem
[RR] Passage le Gois
Tack för snälla kommentarer. Det var nära att det inte blev ngn cykling alls här nere: efter att vi sett etapp 1 skulle jag handla lite grejor och min fru hämtade bilen. När jag kom ut låg cykel plus takhållare i en hög bredvid bilen... Hållare och räcke blev skrot, rejäl buckla i taket, men cykeln klarade sig med lite skrap på reglagen, demolerad linda och vint framhjul. Linda och hjul åtgärdades hos lokala cykelhandlaren (en gång i tiden Vendee-mästare i CX). Nya däck var också av nöden.
 
Topp