Happyrides guide till Sveriges cykelparker

Datum:
23 maj 2016 23:17

Nu börjar snart liftarna att snurra för sommarsäsongens downhillcyklande. Därför har vi gjort en sammanställning av den liftburna cykling som finns i Sverige. Det finns ett gäng cykelparker runt om i landet och även en del mindre s.k. cykelbackar. En del har leder som mest fokuserar på nybörjare och andra har en stor blandning för alla nivåer – från nybörjare till expert.

Under varje cykelpark eller cykelbacke har vi samlat information om parken och dess cykelleder, liftar, priser, boende, aktiviteter för familjen och annan bra-att-ha information.

sparkarta_gesunda09

Gesunda Bike Park

Cykelparkshistoria

Intresset för cykling på Gesundaberget har funnits sedan mitten av 90-talet då tvåstolsliften gick för ”vanliga” turister. Några cyklister i närområdet insåg att man ganska lätt kunde få med sig en cykel på liften och började gräva och köra upp stigar på berget. På den tiden fanns det ungefär tre spår men i början av 2000-talet drog fler aktiviteter igång då Gesundaberget blev uppmärksammat på nätet av FROST (Freeriders of Stockholm) och här på HappyRide. Berget har framförallt haft singletracks men har sedan 2006 även en del maskingrävda spår.

Säsongsstart: 10 juni 2016
Säsongsavslutning: 25 september 2016
Hitta dit: 15 km sydväst om Mora

Cykelleder

Idag finns 15 leder varav 4 är maskingrävda. Övriga spår är naturliga/handgrävda där svårighetsgraden varierar från blå till svart – bland annat finns den svarta banan ”Tävlingsspåret” där flera SM tävlingar och cuper har genomförts.

Maskingrävda banor inkluderar: Carroline (grön), Magic Carpet Ride (blå), Xellerator (röd/svart), GMX/4X banan (röd/svart).

gesunda1

Nyheter 2016

Gesunda Bike Park har inga direkta nyheter för i år men i framtiden kommer den gröna leden Caroline att förlängas, det kommer byggas till ett hoppspår, det kommer ske en utveckling av Enduro-spår och 4X-banan kommer att få en helgenomgång.

Cykellift

Typ: Sittlift
Dagskort: 295 kr vuxen/ 245 kr ungdom/senior
Eftermiddagskort: 225 kr vuxen/ 175 kr ungdom/senior
2-dagarskort: 549 kr vuxen/ 445 kr ungdom/senior
Säsongskort: 3000 kr vuxen/ 2800 kr ungdom/senior (1995 kr/1745 kr vid köp innan 15 maj)

Cykeluthyrning

Gesunda har 16 downhillcyklar (Giant Glory 2) i alla storlekar för uthyrning samt två 24” hardtails för de mindre cyklisterna. Vid stort tryck kommer fler att införskaffas.

Downhillcykel vuxen (inkl. hjälm och skyddsutrustning): 699kr
Hardtail, 24 tum (inkl. hjälm och skyddsutrustning): 349kr

gesunda3

Boende

Det finns både stugor, vandrarhem och en camping som ligger rätt nära cykelparken. Boende hittas här: www.gesundaberget.se

Övriga familjeaktiviteter

Det finns gott om aktiviteter för hela familjen på anläggningen som exempelvis Höghöjdsbana, frisbee golfbana, vandringsleder och Tomteland som ligger ca 300 m från anläggningen.

Öppettider Gesundaberget sommar 2016

Sommarpremiär fredagen den 10 juni 10.00-17.00
11 – 19 juni, lördag-söndag 10.00- 17.00
23 juni – 14 augusti, måndag-söndag 10.00-17.00 Obs! Kvällsöppet alla torsdagar i juli
20 – 21 augusti, lördag-söndag 10.00-17.00
25 – 28 augusti, torsdag-söndag 10.00-17.00
3 – 25 september, lördag-söndag 10.00-16.00

Övrigt

Cykelverkstad: Ja, med viss försäljning av reservdelar.
Kurser/Guide: Ja, vid förfrågan.
Kafé/Restaurang: Ja – Kattis Kafé med mackor, sallader, fika samt varma och kalla drycker. Restaurang med À la carte-meny, våfflor, stor uteservering, bar, två matsalar varav en med öppen spis. I juli erbjuds också grillbufé på torsdagskvällar.
Övrigt: Toppstugan på Gesundaberget erbjuder storslagen utsikt i alla riktningar, vilken belönats med tre stjärnor i Michelins ”Green Guide”.

Hur utmärker sig Gesunda Bike Park?

– En av de mest utmärkande sakerna med Gesunda Bikepark är alla tävlingsarrangemang som genomförs här. I år fortsätter vi med Gesunda Downhill Cup som passar de flesta cyklister som har kört lite utför men inte alls behöver vara proffs på något sätt. Vi har även nöjet att få husera en deltävling i Scandinavian Downhill Cup 2-3 juli samt avslutningstävlingen i Enduro Series Sweden 26-27 augusti, säger Platschef Katarina Lavin Bogg.idrefjällledkarta

Idre Fjäll Bike Park

Cykelparkshistoria

Det har cyklats MTB på Idre Fjäll sedan 2000, då framförallt på naturliga stigar. 2012 började de anlägga fler MTB-leder och idag finns det en blå led för liftburen cykling som är ca 11 km lång. Det finns också flera XC-leder som ligger utanför liftsystemet som passar utmärkt för nybörjare och familjer. Idre Fjäll är en del i Biking Dalanrna och liften har gått för cyklister i 4 år.

Säsongsöppning: 28 juni 2016*
Säsongsavslutning: 17 september*
Hitta dit: 10 km öster om tätorten Idre i Älvdalens kommun

Cykelleder

För liftåkning finns det idag en blå led samt en till blå som byggs till sommaren. Utöver det finns det över 10 leder för XC-cykling.

IdreFjall-90

Nyheter 2016

Nyheter för i år inkluderar en ny blå led på ca 3 km med 3 grävda sektioner på totalt ca 2,5 km. Det tillkommer en ny multiled som blir en fortsättning på den befintliga blå leden som går upp till toppen och Restaurang Utsikten. Det byggs även en stor ”skills-area” med dirt jumps, pump track, svängbana, balansområde och branta rolloffs så att man kan slipa på tekniken.

Cykellift

Typ: Sittlift
Dagskort: 165 kr

Cykeluthyrning

Idre Fjäll har XC-cyklar till uthyrning där hjälm ingår vid hyra. Det finns även skyddsutrustning att hyra om man önskar komplettera med det.

Hardtail, vuxen: 350 kr/dag
Heldämpad, vuxen: 550 kr/dag
Hardtail, 24 tum: 240 kr/dag

Boende

Det finns både stugor, hotell och camping alldeles i närheten av cykelparken.

IdreFjall-80

Övriga familjeaktiviteter

Idre Fjäll har väldigt många olika familjeaktiviteter. Exempelvis finns ett aktivitetscenter, björn- och järvspaning, bungytrampolin, Fiske, forsränning, vandring, golf, höghöjdsbana, kanotturer, klättring, ridning, minigolf och mycket mer.

Öppettider sommaren 2016

28 juni – 20 augusti, tisdag/torsdag/lördag: 11-16
27 augusti – 17 september, lördag: 11-16
*Cykelparken är öppen från vecka 23 till 45 men de första 3 veckorna och de sista 8 veckorna utan lift.

Övrigt

Cykelverkstad: Ja.
Kurser/Guide: Ja.
Kafé/Restaurang: Ja.
Övrigt: Stort utbud av andra aktiviteter som gym, pool, klättervägg m.m.

Hur utmärker sig Idre Fjälls Bike Park?

– Vi har en fantastisk miljö att cykla i och nästan alla kan vara med. På de blåa lederna går det utmärkt att cykla på en hardtail. Även om det bara är en led som ligger under liften är det en väldigt bra och rolig led som många kan cykla på, säger Fredrik Jelk från Sport Ute i Idre.

ledkarta_2016_download

Järvsö Bergscykelpark

Cykelparkshistoria

Järvsö har blivit lite av ett cykel-Mecka för downhillcyklister. Parken startades 2010 och hade då 4 cykelleder, 12 hyrcyklar och klockade totalt 2.500 cykeldagar det året. Sedan dess har det hänt otroligt mycket och parken har vuxit till att idag ha 17 leder i alla svårighetsgrader, 148  hyrcyklar och 2015 klockade de totalt 19.500 cykeldagar. Idag marknadsför de sig som Sveriges roligaste cykelpark med ett komplett utbud av leder, från lätta nybörjarleder till utmanade svarta downhillbanor.

Säsongsstart: 27 maj
Säsongsavslutning: 6 november
Hitta dit: Backen ligger i Järvsö

Cykelleder

Parken erbjuder 17 cykelleder i alla svårghetsgrader, grönt till svart. Största delen är maskingrävda banor men det finns även några singletracks.

Elin Nilsson riding in Järvsö Bergscykelpark, Hälsingland, Sweden. Mattias FredrikssonElin Nilsson riding in Järvsö Bergscykelpark, Hälsingland, Sweden.

Nyheter

Nytt för i år är ett blå singletrack-spår, ett barnområde samt en ”dropzon” där man kan lära sig droppa. De öppnar även upp nya XC-leder och kommer erbjuda XC-cyklar till uthyrning.

Cykellift

Typ: Sittlift
Dagskort: 295 kr/vuxen; 245kr/ungdom
2-dagarskort: 540 kr/vuxen; 445 kr/ungdom
Halvdagskort: 180 kr/vuxen; 150 kr/ungdom
Säsongskort: 3000 kr/vuxen; 2800 kr/ungdom (vid köp innan 15 maj: 1995 kr respektive 1745 kr)

Cykeluthyrning

Det finns 148 downhillcyklar för uthyrning och 20 xc-cyklar. Vid hyra av cykel ingår alltid hjälm och komplett skyddsutrustning.

Downhillcykel: 695-795 kr
Downhillcykel, 24 tum: 445-595 kr

Daniel Pettersson and Elin Nilsson riding in Järvsö Bergscykelpark, Hälsingland, Sweden. Mattias FredrikssonDaniel Pettersson and Elin Nilsson riding in Järvsö Bergscykelpark, Hälsingland, Sweden.

Boende

Det finns hotell och stugor att hyra precis intill backen samt vandrarhem nere i byn.

Övriga familjeaktiviteter

Det finns många aktiviteter för hela familjen i närområdet, där man bland annat kan besöka djurparken Järvzoo, rida på Islandshästar, och surfa på riverboards eller paddla i Ljusnan.

Öppettider sommaren 2016

27 maj – 28 augusti, måndag-torsdag, söndag: 10-16
27 maj – 26 augusti, fredag: 10-19:30
28 maj – 10 september, lördag: 10-19:30
September, fredag–söndag: 10-16
Oktober, lördag-söndag: 10-16
Hela vecka 44: 10-16

Daniel Pettersson and Elin Nilsson riding in Järvsö Bergscykelpark, Hälsingland, Sweden. Mattias FredrikssonDaniel Pettersson and Elin Nilsson riding in Järvsö Bergscykelpark, Hälsingland, Sweden.

Övrigt

Cykelverkstad: Ja, med försäljning av vissa reservdelar samt cykelkläder.
Kurser/Guide: Ja – det finns flera olika klasser och svårighetsgrader.
Kafé/Restaurang: Ja, det finns både fikabröd och mat samt bar i anslutning till cykelparken.

Hur utmärker sig Järvsö Bergscykelpark?

– Det bästa är att det är cykling för alla där alla kan umgås, både nybörjare och inbitna cyklister. Det finns bra leder för alla nivåer på cykling, säger Lars Ek Lööv som är vd för parken.

LEDKARTA_2016_lofsdalen

Lofsdalen Bike Park

Cykelparkshistoria

Lofsdalen Bike Park började byggas 2010 och öppnades ett år senare. Parken är uppbyggd från grunden då det tidigare endast fanns några få vandringsleder på fjället. Innan de började bygga sina leder såg de till att göra många studiebesök på olika cykelparker runt om i Sverige och även i cykel-meckat Whistler i Kanada. Idag finns över 16 km downhill-leder och det planeras för fullt för nya.

Säsongsstart: 28 juni 2016
Säsongsavslutning: 11 september 2016

Cykelleder

Det finns 7 cykelleder med svårighetsgrad grönt till svart. Störst fokus är på blåa och röda och då framförallt maskingrävda leder. Det finns totalt 5 maskingrävda spår och 2 handgrävda singletracks.

Nyheter

Förra sommaren öppnades Skogsleden som är en blå maskingrävd led på 3,4 km. Den är inspirerad av leder som ”Crank it up” i Whistler och ”Barbro” i Järvsö. 
Den har dessutom röda ”avstick” med svårare hopp och trä-features och är en led som passar alla typer av cyklister.
Utöver det ska ett nytt avstickarspår i Skogsleden samt en ny singletrack-led mellan Thunder och Lightning vara klart till säsongsöppningen 2016.

Cykellift

Typ: Sittlift
Dagskort: 250 kr vuxen/ 200 kr ungdom
Säsongskort: 1900 kr vuxen/ 1600 kr ungdom

Cykeluthyrning

Det finns 50 cyklar till uthyrning. Skyddsutrustning ingår vid hyra av cykel.

Downhillcykel vuxen: 790 kr/dag
Downhillcykel (kolfiber) vuxen: 1190 kr/dag
Downhillcykel ungdom: 590 kr/dag

Boende

Det finns flera olika boendealternativ som stugor, lägenheter med mera. Närmaste boendet ligger ca 50 meter ifrån Bike Parken. Boende kan lättast bokas via Destination Lofsdalen på 0680-41350.

Övriga familjeaktiviteter

Det finns massor av familjeaktiviteter i närheten. Fjälleden är en 3,3 km lång grön cykelled som slingrar sig ned ifrån fjället som passar alla från 6-7 år och uppåt. Utöver cyklingen så finns ett Aktivitetshus med bl.a. ett lekland och bowling. Vill man vistas utomhus så finns det fiske- och vandringsmöjligheter samt trailrunning, paddling och SUP-aktiviteter.
 Man kan också besöka Lofsdalen Skybar som är Europas högst belägna whiskylager på toppen av Hovärken, 1125 meter över havet. Det finns även en unik möjlighet att se vilda björnar i det fria i Bears Denn.

Öppettider sommaren 2016

28 juni – 14 augusti, tisdag-lördag: 10 -16
15 augusti – 11 september, fredag-söndag: 10-16

Övrigt

Cykelverkstad: Ja, i anslutning till cykeluthyrningen.
Kurser/Guide: Ordnas efter förfrågan och under vissa event.
Kafé/Restaurang: Ja, 50 meter från cykeluthyrningen finns Aktivitetshuset med restaurang och sportbar.

Hur utmärker sig Lofsdalen Bike Park?

– Den vackra fjällmiljön samt att vi har en park anpassad och byggd för barnfamiljer, nybörjare och medelgoda cyklister men även där den avancerade cyklisten hittar utmaningar. En park att utvecklas i!
 Lederna är i världsklass och designade av Tom Pro, Gravity Logic, Whistler och dessutom har vi en modern kopplingsbar 6-stolslift som tar dig upp på fjället, säger Jonny Larsson från Lofsdalens Bike Park.

Sälen BIke park ledkarta

Sälen Bike Park

Cykelparkshistoria

Sedan starten 2006 har Sälen Bike Park haft ett växande antal gäster som cyklar både DH, FR, XC och landsväg. Parken öppnade sommaren 2006 med en led och stolsliften Gustav III samt ett mindre Dirt-område. Inför sommaren 2007 byttes liften ut och parken flyttade till Experiumtorget, två nya leder samt ett större Dirt-område byggdes. Sommaren därefter kom uppmärkta XC-leder, och sommaren därpå flyttade parken tillbaka till Gustavområdet och den första helt maskinbyggda leden öppnade. Deras mål har varit att skapa en produkt som passar för alla, med fokus på barnfamiljer, så att så många som möjligt ska upptäcka hur fantastiskt roligt det är att cykla på fjället.

Säsongsöppning: 23 juni 2015
Säsongsavslutning: 25 september 2016
Karta: Malung-Sälens kommun

Cykelleder

Det finns 5 leder för liftburen cykling och 6 XC-leder som utgår från Lindvallen.

Nyheter

I år har leden Charter fått en förlängning och ett nytt alternativt spår ner till Concept Store på Sälfjällstoget har byggts.

Cykellift

Typ: 8-stolslift med cykelhållare på varje stol
Dagskort: 215 kr vuxen/ 185 kr ungdom/senior
2-dagarskort: 430 kr vuxen/ 370 kr ungdom/senior
Halvdagskort: 200 kr vuxen/ 175 kr ungdom/senior

Cykeluthyrning

Det finns ett stort utbud hyrcyklar att välja mellan. Hjälm och skyddsutrustning ingår. Priset är för dag 1, för fler priser se Sälens hemsida.

Downhillcykel vuxen: 785 kr
Downhillcykel ungdom/senior: 620 kr
XC-cykel vuxen: 345 kr
XC-cykel ungdom/senior: 250 kr

Boende

Det finns gott om boende i olika former i närheten till cykelparken. Allt från fjällstugor, hotellrum till lägenheter och camping. Se mer på www.skistar.com.

Övriga familjeaktiviteter

Det finns flera aktiviteter på Lindvallen för hela familjen. Det finns bland annat äventyrsbad, bowling, spa, saunavärld, shopping, golf, fiske, äventyrsbana, fäbod och fjällvandring.

064_Skistar_Photo_DanielRonnback_Sälen

Öppettider sommaren 2016

23 juni – 14 augusti, måndag-söndag: 10-17
Midsommarafton 24 juni: 10-14
Midsommardagen 25 juni: Gratis midnattscykling mellan 22-00
15 augusti – 25 september, fredag–söndag, 10-17

Övrigt

Cykelverkstad: Ja.
Kurser/Guide: Ja.
Kafé/Restaurang: Ja.
Övrigt: Lek/barnområden, XC-leder, tävlingar/arrangemang, cykeltvätt.

Hur utmärker sig Sälen Bike Park?

– Rosa leden som är en grön maskin byggd led på 2,5 km som passar alla, både nybörjare och avancerade cyklister, säger Maria Ragnarsson från Skistar Sälen.

vallåsen2

Vallåsen Bike Park

Cykelparkshistoria

Parken öppnade 2007 och har sedan dess vuxit till att bli en cykelpark för alla nivåer, från nybörjare till expert. 2012 bytte parken ägare och sedan dess har stort fokus legat på att rusta upp och få till bra flyt i de existerande banor samt bygga till leder för att kunna erbjuda en komplett cykelpark för alla nivåer. Stor vikt läggs på att få till en skön och avslappnad stämning för skönt häng och rolig cykling.

Säsongsstart: 30 april 2016
Säsongsavslut: 9 oktober 2016
Hitta dit: Belägen på gränsen mellan Halland och Skåne, vid Våxtorp i Laholms kommun.

Cykelleder

Vallåsen har nio leder i alla fyra graderingar (grön till svart). En maskingrävd grön bana, två halvt maskingrävda blåa banor, och resten singletracks. Kristian och Jacob som driver parken är själva singletrack-älskare och försöker därmed behålla old school-känslan i parken.

Nyheter i parken 2016

Inför årets cykelsäsong har det gamla blå spåret Spruffs renoverats och fått en helt ny skepnad. Nu innehåller den många pumpknölar och fina vallar och banan förutspås bli en storfavorit som passar de flesta cyklister.

Cykellift

Typ: Ankarlift
Helgdag: 230 kr vuxen/ 190 kr ungdom
Kväll: 150 kr vuxen/ 100 kr ungdom

Cykeluthyrning

Det finns 30 downhillcyklar till uthyrning.

Heldag 24″: 460 kr
Heldag 26″: 660 kr
Heldag 27,4″: 720 kr
Kväll 24″: 320 kr
Kväll 26″: 400 kr
Kväll 27,5″: 450 kr

Boende

Det finns allt från mysiga vandrarhem 2 km bort till lyxiga hotell inne i Båstad 20 km bort. Kolla till exempel in Vallåsens Värdshus eller Våxtorps naturcamping som rekommenderas av cykelparksägarna.

Övriga familjeaktiviteter

På anläggningen är det mest fokus på cykling och härligt häng men Kungsbygget ligger bara 4 km bort med både zipline, rodel och god glass.

Öppettider sommaren 2016

Torsdagar: 16-20
Lördag-söndag: 10-16
Vecka 29-32, onsdag-söndag: 10-16

Övrigt

Cykelverkstad: Ja. Det finns duktiga cykelmekaniker på plats som gärna hjälper till.
Kurser/Guide: Ja. Sommarens clinics kommer annonseras på Vallåsens Facebook-sida.
Kafé/Restaurang: Ja – enklare rätter samt fika i Vallåsens butikscontainer.

Hur utmärker sig Vallåsen Bike Park?

– Känslan. Vi driver vår park med glädjen som inspiration, hos oss ska alla känna sig välkomna och personligt bemötta, säger Kristian som är delägare i parken.

åre ledkarta

Åre Bike Park

Cykelparkshistoria

Åre är Skandinaviens största Bike Park med 33 leder och hela 890 fallhöjdsmeter. Downhillcyklingen startade på allvar när Åre stod värd för VM i downhill 1999. Sedan dess har cykelparken utvecklas successivt varje år. Idag är den klassad som en av de 5 bästa i världen. Mycket av arbetet idag i cykelparken handlar om att göra den mer tillgänglig för en större publik och därför läggs större fokus på enklare leder som går i grönt och blått. Under sommaren rullar 6 olika liftar för att binda ihop cykelparkens alla leder. Här finns något för alla – nybörjare som expert.

Säsongsöppning: 3 juni 2016
Säsongsavslutning: 25 september 2016

Cykelleder

Idag har Åre Bike Park 33 leder fördelade på 7 gröna, 8 blå, 8 röda och 8 svarta.

Nyheter 2016

Fokus för i år ligger på att få till fler enklare leder med svårighetsgrad grönt och blått.

Cykellift

Typ: 6 olika liftar (stolslift/ägglift/kabinbana)
Dagskort: 285 kr vuxen/ 230 kr ungdom/senior
2-dagarskort: 570 kr vuxen/ 460 kr ungdom/senior
Säsongskort: 2830 kr vuxen/ 2270 kr ungdom/senior
OBS! Priserna gäller 23 juni – 25 september 2016. För priser 3-19 juni se Skistars hemsida.

Cykeluthyrning

Det finns flera ställen att hyra cykel på i Åre. Priserna nedan är hämtade från SkiStarshop Åre Torg cykeluthyrning. Hjälm och skyddsutrustning ingår i priset. Priset gäller hyra för dag ett.

Downhillcykel vuxen: 800 kr
Downhillcykel ungdom/senior: 640 kr

Boende

Det finns ett stort utbud av boenden i centrala Åre, allt ifrån stugor och lägenheter till hotell.

Övriga familjeaktiviteter

Åre har flera olika aktiviteter för hela familjen. Det finns bland annat vandringsleder på fjället, äventyrsbad, zipline, golf, mountain carts, ridning, klättring, bad, vattensporter och paddling.

Öppettider sommaren 2016

3 – 6 juni, fredag-måndag: 10-16
9 – 19 juni, torsdag-söndag: 10-16
3 juni – 29 september (ej 24/6), kvällsöppet fredagar: 16-19
23 juni – 28 augusti, måndag-söndag: 10-16
29 augusti – 25 september: 10-16
Cykelparken är öppen från vecka 23 till 45 men de första 3 veckorna och de sista 8 veckorna utan lift.

Övrigt

Cykelverkstad: Ja, det finns flera cykelverkstäder i centrala Åre.
Kurser/Guide: Ja, Åre Mountain Guides erbjuder flera kurser och guidning.
Kafé/Restaurang: Ja.

Hur utmärker sig Åre Bike Park?

– Det gästerna uppskattar mest med Åre Bike Park är kvalitén och utbudet. Oavsett om du är nybörjare eller proffs så kommer man alltid hitta utmanande och roliga leder för sin cykling. Sedan är det givetvis häftigt att sätta sig på cykeln på toppen av kabin och köra hela vägen ner till byn, 890 fallhöjdsmeter på cykel är en häftig upplevelse, säger Björn Broström, marknad- och försäljningsansvarig på SkiStar Åre.

Ta del av Happyrides nyhetsbrev med spännande nyheter!

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.

Senaste kommentarer

skogsmulle101 2016-05-28

Jag har en stuga i byn Lofsdalen om nån vill hyra billigare än de andra. Bikeparken är väl sisådär men det e vackert på fjället. Man kan cykla uppför på bilvägen mot Panorama. Men inga långa leder mest überblöta leder lr skoterleder. Dumt att försöka...

Jimel 2016-05-27

Åh va lyxigt, jag bokade lägenhet genom jobbet så var ganska billigt, 250:- natten

EST 2016-05-27

Kanon då kanske vi ses jag åker säkert med upp polaren har ju både stuga å lägenhet där?

Jimel 2016-05-27

4 dagar i Sälen bokade, tack för stöttning, bara hoppas jag överlever nu ?

Mr K 2016-05-25

Strutsbacken i Huskvarna?

Rattnalle 2016-05-25

Jag tänkte samma tanke men avvaktade del två med att kommentera :-)

marran 2016-05-25

Om Idre men en endaste led räknas till de stora anläggningarna hade jag varit orolig för de som räknas som små om det inte var för att jag varit i Bygdsiljum och vet att det levererar.

EST 2016-05-25

Ha dödshopp.....ja har bara kört allt som allt 5 gånger i park å tycker såna stora hopp är läskiga, för man inte är van med sånt. 4 gånger i Lindvallen var av en gång var med helstel cykel å en gång i Gesunda vilket är en helt annan nivå. Men Lindval...

Jimel 2016-05-25

Tufft EST men du är ju lite speciell med dina dödshopp ;) Ska försöka komma iväg till en park å prova, ser ju riktigt kul ut.

EST 2016-05-24

Ja går även fin fint på ht? här från i somras min dotter på då 7 körde med å hade jättekul på sin 3 växlade med korg på styret? Bra artikel å sammanställning annars! f_p9MDRQaMk