Nybörjare från Norrland vann Turtips-tävlingen

Datum:
27 september 2019 10:41

Nu är tävlingen ”Ladda upp din bästa stig och vinn cykelhållare” avgjord. Vann gjorde Joel från Kalix som laddade upp sin hemmarunda på 38 kilometer i skogarna kring Kalix. Tröstpriset går till en mtb-tur från Portugal. 

Joel LansgrenNaturlig energidepå längs stigen

Tävlingen löpte 19 augusti fram till och med 15 september här på Happyride. Under perioden fylldes vår avdelningen med turtips på med 44 nya turer, de flesta från Sverige.

Joel från Kalix vann förstapriset som är ett presentkort på 2000 kronor från takbox.se, där det förutom takboxar också finns en rad olika cykelhållare och annat.

Joel köpte sin mountainbike Vitus escape VX efter konsultation här på forumet i somras. Men varför satte 34-åringen från Norrland igång med denna aktivitet att trampa cykel på stig?
– Jag testade downhill i Gesunda i somras och blev såld direkt. När jag kom hem till Kalix insåg jag att det faktiskt finns riktigt bra cykling här också och då bestämda jag mig för att börja odla intresset även här hemma, berättar Joel Lansgren.

Och vad ska karln göra för sitt presentkort?
– Någon form av cykelhållare hade varit bra, så att man kan få med sig mountainbiken enkelt om man ska ut och fara, säger Joel Lansgren. 

Turtipset ”Jungfruturen” är en nära fyra mil lång runda som sträcker sig strax väster om Kalix med en höjdskillnad på 500 meter. Här ser du det. Det är en diger och underhållande beskrivning med flera bilder och givetvis gpx-fil som blir till den rena, snygga kartan.

”Nu var det var dags att ta reda på vad Vitus escape VX:en egentligen var kapabel till, mina förhoppningar var ju ändå att kunna använda den för lite lättare downhill. Men först åt jag min sista smörgås och drack upp det sista av vattnet.
Jag sänkte ner dropperposten. Solen kom just fram bakom molnen. Nu jävlar.”
/citat från turtipset ”Jungfruturen”

Turtipset är kanske i ärlighetens namn en glidning till en upplevelsebeskrivning, men eftersom det inte är någon annan som har gjort turbeskrivningar i området väster om Kalix (vi saknar även de leder som är i anslutning till det mer kuperade området kring slalombacken) så får Joel äran att namnge och muta in denna tur.

Tröstpris i tävlingen utdelas till Mileta Nikoletic som bidrog med en strandnära, kuperad och havsdoftande tur från Praia da Luz i Algarve, Portugal. En bra beskrivning med många bilder och även en hel film. Här läser du den. 

Tröstpriset är ett sommarpaket från Happyride med ett par vattenflaskor, två kedjestagsskydd och en bunt med klistermärken.

Inom kort sparkar vi igång en ny tävling med samma upplägg.

Ta del av Happyrides nyhetsbrev med spännande nyheter!

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.

Senaste kommentarer

itisasitis 2019-09-30

Grymt, grattis alla som vann!

Wingqvist 2019-09-30

Joel från Kalix vann tävlingen med sitt sköna turtips "Jungfruturen" , tröstpris till Mileta för hans turtips från Portugal. https://happyride.se/2019/09/27/nyborjare-fran-norrland-vann-turtips-tavlingen Det kom in 44 turtips under perioden. Inom k...

Wingqvist 2019-09-09

Hej! Vi vill ju få in många bra turtips så att det blir ett naturligt ställe att söka inspiration ifrån om man till exempel ska besöka ett nytt område eller bara är sugen på något nytt däromkring man bor. Det finns ju enorm kunskap kring detta hos ...

JohanA 2019-09-09

Du kan ladda upp ett videoklipp till ett turtips genom att klicka "Ladda upp video".

Fjärdebrunn 2019-09-07

Fiasko mao?

JohanA 2019-08-30

Tyvärr video taggen stödjs inte i turtips beskrivningen.

EST 2019-08-29

Aha så det går inte att länka in som på forumet med den LÄTTA koden länk när det är turtips eller??? Å det gick kanon att frakta hem :)

Martin_Akesson 2019-08-29

Ser liiiite trångt ut i sidovagnen med ett cykelställ :) Grattis till vinsten! Om du laddar upp filmen även här på Happy blir det enklare att hitta din fina och målande film. Här ser du ett exempel på hur det ser ut då: https://happyride.se/turti...

NickPick 2019-08-29

Vad vill happyride åstadkomma med att medlemmarna ska bidra?

EST 2019-08-28

Vadå det är ju en målande film i en länk som knappt syns men det är ju inte mitt fel? Plockade upp paket idag! 388359