Hexr Custom fit


Märke: Hexr
Hjälm som 3D-printas i nylon med SLS (selective laser sintering) efter en 3D-scan av köparens huvud. Pris: £349


Vad tycker du om Hexr Custom fit?
5
4
3
2
1
pwrdesign
2019-11-04
Styrkor:
Perfekt passform, inga ”pressurepoints”, man märker inte av hjälmen, högre säkerhet (enligt tillverkaren) än traditionella hjälmar, enkelt att byta skal vilket möjliggör att kunna välja färg efter säsong eller humör framöver (finns bara svart just nu)

Svagheter:
Den perfekta passformen blir inte lika bra när man måste ha hjälmmössa på huvudet och då måste loss vadderingen på insidan. Dock är passformen lika bra som vilken annan hjälm som helst även med hjälmmössa.

Sammanfattning:
Förbokade denna så fort jag fick upp ögonen för den då jag jobbar med 3D Printing. Denna typ av produkt är precis det jag gillar med den additiva tekniken. Tillverkning ”on demand”, ”lokalproducerat” (i England iaf) och Custom made. Då vi även säljer 3D-scanners så var det väldigt enkelt att scanna mitt huvud och skicka upp denna fil när jag beställde hjälmen. När jag väl fick hjälmen var den otroligt lyxigt förpackad, med personligt brev och passformen var otrolig.

Man upplever inte att man har hjälmen på huvudet, konstruktionen är väldigt väl genomtänkt och förutom själva hjälmen är även spännen, fästen, nackspänne också 3D-Printat.

Skalet går enkelt att ta av och blottar den läcka honey-combstrukturen som enl tillverkaren ska vara mkt säkrare än traditionella hjälmar. Detta medför att man i framtiden enkelt kommer kunna färgmatcha sin cykel. Elle varför inte köpa transparent skal och ordna custom lack själv.

Priset är 4300:- och får väl anses som relativt högt (finns 10% rabatt att få om man kontaktar mig och kan även hjälpa till med Scanning i stockholm) men med tanke på att det är en helt customiserad och unik produkt som tillverkas i ett exemplar för dig så tycker jag de har lyckats få till en väldigt bra produkt för ett försvarbart pris.