Oakley Aro 5 Mips

Oakley Aro 5 Mips
Märke: Oakley
Oakleys Aro5 Mips är Oakleys luftiga aerohjälm med det svenska rotationsskyddet Mips.
Vikt: 264 gram I small
Färg: Dimension Data


Vad tycker du om Oakley Aro 5 Mips?
5
4
3
2
1
Eddy
2018-10-03
Styrkor:
Väldigt skön
Passar extremt bra med Oakleys glasögon(ganska väntat)
Boa
Mkt bra hål för att stoppa bort glasögonen.
Luftig.
Tyst.

Svagheter:
Svårt/omöjligt att justera "under örat kopplingen" i höjdled.
Väl tung, 320 gram i storlek large

Sammanfattning:
Ny favorithjälm med en i mitt tycke en helt ny passkänsla, hjälmen har få kontaktpunkter med huvudet och sitter mer som ett pannband än som en konventionell hjälm. Väldigt lätt att ställa storleken med boaspännet. Mindre bra att den v formade delen av bandet under örat ej går att justera i höjd.

Som av en slump så blev debuten för hjälmen på mallis. Så den är testad varmt väder och jag tycker den är välventilerad även i lägre hastigheter,
även i de längsta stigningarna.

Tillsammans med Oakleys glasögon så har man en toppenkombo. Glasögon och hjälm smälter i stort sett ihop, blir nästan lite visirkänsla.

Storlekarna måste nämnas, jag har 58 i storlek och har en L vilket är största storleken och den går bara till 60 vilket går att de med mer hjärna än mig får problem...
Schumi47
2018-08-28
Styrkor:
Mips

Svagheter:
Inget

Sammanfattning:
Lätt och smidig hjälm

Etm
2018-08-23
Styrkor:
Bekvämare än en pälsmössa

Svagheter:
10m för lång hakrem

Sammanfattning:
Helt klart den bekvämaste hjälmen på marknaden just nu på grund av sin boalikmande åtstramnings mekanism sitter den skönare än en pälsmössa i karga sibirien. Designen skämmer inte ut sig heller, en aero hjälm som även passar för dom brantaste uppförsbackarna nere på kontinenten. Den enda nackdelen är den otroligt långa hakremmen som man nästan snubblar på om man inte viker den på ett fiffigt sätt.